Ljetne bebe 2021.💛

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MariLove12
    24. Veljača 2021. 20:37

Maryy29

MariLove12

Maryy29

Magdalena2002

Maryy29

Mame, imam jedno pitanje ako koja zna informaciju,.
    Ako promjenite radno mijesto, koliko trebate biti prijavljen da imas puni porodiljni?

Koliko ste radili na ranijem radnom mjestu? Bitno je da je ispunjen uvjet staža.
    Citiram: "prema kojem osoba mora imati navedeni staž od 9 mjeseci neprekidno, odnosno 12 mjeseci s prekidima u posljednje dvije godine.Ukoliko navedeni uvjet nije ispunjen, korisnik i dalje ima pravo na rodiljni dopust, no naknada plaće tijekom istoga iznosi 70% proračunske osnovice (odnosno 2.328,20 kune)."

Radila sam dvije godine neprekidno.. Bila sam danas na zavodu i predlozili su mi da se prijavim i idem na komplikacije i iza cu imat porodiljni placu po zadnjem poslu a to mi odgovaraa😁

Maryyy znači nisu ništa spominjali koliko dugo trebaš biti prijavljena da bi dobila puni iznos plaće, a ne ovih cca 2328kn? Kod mene je slična situacija, bila sam 3mj na hzz, kad sam saznala da sam trudna prijavila sam se po uputama računovođe na 3mj u firmu, sad u ožujku planiram na komplikacije i nadam se da će rodiljni i porodiljni biti na osnovi prosjeka te 3 plaće, a ne 2328 s tim da imam ove uvjete što se tiče staža.

Al ja imam uvjet da sam radila 12 mj u dvije godine.

Imam i ja, ispunjavam uvjet staž, jedino me brine hoće li biti dosta zadnje 3 platne liste da bi imala ovaj viši iznos naknade a ne 2328kn. Ali šta je tu je, još malo pa ću saznati. 

It's a boy! 💙

miska
    24. Veljača 2021. 20:57

ana.b.

Miska I ja sam svog pitala bas zbog toga što je moj u jutarnjim satima znaci tek se probudim a bude iznad 100 i svejedno je rekao da je normalno…I ja pijem terapiju od 100..čak sam primjetila da mi je eto sad zadnjih tjedan dva plus puno manji (ne prelazi često preko 100).
    Nema me cijeli dan i vi ispisete 10 stranica 🙈🙈 idem vas sad citati 😅

I ja pijem terapiju od 100. Sjetila sam se danas popodne (usporen mi ovaj trudnicki mozak 😂) da sam na pocetku imala tako ubrzan puls nakon budjenja i da mi je dr rekao da probam piti pola tablete ujutro a pola kasnije, i da mi je bilo bolje. I onda sam pila normalno dalje po jednu i sve bilo ok. Probat cu sad opet tako po pola, mozda pomogne.

24. Veljača 2021. 21:36

cocolina

Bok ljetnicee..danas smo ja i curka napunile 23 tjedna sve smo blize i blizee.Kolko em strah tolko jedva cekam porod i da to cudo dode na svijet 🥰
    Jel vam bebaci skacu po mjehuru,ja se nekad osjecam ko da je to jedino di udara i svaki put mi pobjegne malo ahaha.

Joj meni nekako tjedni lete ❤️ Da, ja osjetim lupkanje po mjehuru, baš ko da mu je trampolin i bježim na wc 🤣 Ali uopće ne znam kako je beba položena, jel lupa rukicama ili nogicama?! Na uzvu je uvijek poprečno dosad, a lupkanje osjetim samo nisko... 

laDolceVita
    24. Veljača 2021. 21:49

Bokic svima, evo ja sam u 28+1 tt  termin nam je 15.5. Iako ocekujem da ce biti variranja...
    Pocela sam lagano sa kupovanjem stvarcica za rodiliste, jesam li krenula prerano ipak ili? 
    Malena se stalno javlja, okrece se, preokrece, bas je lijep osjecaj...

laDolceVita
    24. Veljača 2021. 21:55

Ok, sad vidim da sam ipak trebala uci u temu Proljetne bebe 
    Da, i ja sam pregledala Twistshake, ali nissm pronasla nista! Dobila sam i kod HR55 za popust, ali svejedno ne znam sto uzeti!

24. Veljača 2021. 22:11

Ja sam isto napravila prvu baby ikea narudžbu, jedva čekam da sve stigne 🥰 Uzela sam zaštitu za madrac, 3plahtice, set od 10 bijelih ručnika za bljuckanje/brisanje, jedan ručnik s kapuljačom za bebu, onu njihovu "morsku" podlogicu za igranje i za mamu stolac/njihaljku za dojenje-hranjenje 😊 

24. Veljača 2021. 22:16

Btw, voljela bih čuti i vas ostale šta je tko kupio, možda mi baš zatreba 🤣

Magdalena2002
    24. Veljača 2021. 22:43

Cure, je li neka od vas ima poslije dužeg sjedenja osjećaj pritiska "dolje"? Jednostavno, nakon sjedenja kad se ustanem osjetim kao neki pritisak, ne traje dugo, samo dok ustajem. Iako sam tek u 24. tjednu, više volim biti u poluležećem položaju, nego sjediti. I u prvoj trudnoći se znalo javljati, no krenulo je u trećem tromjesečju. Jedva čekam pregled idući tjedan, da vidim je li ili nije došlo do daljnjeg skraćivanja cerviksa. Trudnoća je do sad uredna, sve kako treba... 

👨‍👩‍👧‍👧👭

Mallla
    25. Veljača 2021. 06:45

MariLove12

Maryy29

MariLove12

Maryy29

Magdalena2002

Maryy29

Mame, imam jedno pitanje ako koja zna informaciju,.
    Ako promjenite radno mijesto, koliko trebate biti prijavljen da imas puni porodiljni?

Koliko ste radili na ranijem radnom mjestu? Bitno je da je ispunjen uvjet staža.
    Citiram: "prema kojem osoba mora imati navedeni staž od 9 mjeseci neprekidno, odnosno 12 mjeseci s prekidima u posljednje dvije godine.Ukoliko navedeni uvjet nije ispunjen, korisnik i dalje ima pravo na rodiljni dopust, no naknada plaće tijekom istoga iznosi 70% proračunske osnovice (odnosno 2.328,20 kune)."

Radila sam dvije godine neprekidno.. Bila sam danas na zavodu i predlozili su mi da se prijavim i idem na komplikacije i iza cu imat porodiljni placu po zadnjem poslu a to mi odgovaraa😁

Maryyy znači nisu ništa spominjali koliko dugo trebaš biti prijavljena da bi dobila puni iznos plaće, a ne ovih cca 2328kn? Kod mene je slična situacija, bila sam 3mj na hzz, kad sam saznala da sam trudna prijavila sam se po uputama računovođe na 3mj u firmu, sad u ožujku planiram na komplikacije i nadam se da će rodiljni i porodiljni biti na osnovi prosjeka te 3 plaće, a ne 2328 s tim da imam ove uvjete što se tiče staža.

Al ja imam uvjet da sam radila 12 mj u dvije godine.

Imam i ja, ispunjavam uvjet staž, jedino me brine hoće li biti dosta zadnje 3 platne liste da bi imala ovaj viši iznos naknade a ne 2328kn. Ali šta je tu je, još malo pa ću saznati.

Da 3 liste su dovoljne!

url=https://lilypie.com]

Mallla
    25. Veljača 2021. 06:53

Magdalena meni je pritisak nakon dugog stajanja ali tads legnem, ako je tebi od sjedenja probaj prosetat ili leci ako mozes!
    Meni je malecka na zadak tj. Sjedi mi u zdjelici pa mi stvara pritisak na leđa tako da sam poluukočena zadnjih tjedan dana.
    Dolce auu da rano, ja onda nisam ni "spavala" 😊 kupila sam kolica, AS, robu za iz rodilišta, Isofix bazu, maramu za nošenje. Planiram još madrac, vagu i bocicu (da se nađe), higijenski set i ljekarna i pelene (to cu pred kraj). Meni Twistshake odbojan, nemam realan razlog niti opravdanje jednostavno me odbija 🤭 luda glava. Inace pucam na miju miju al vidjet cemo, isprobala sam dr.Browns i TommeTippe i opet bi birala TommeTippe. Al realno to je sve samo prema našim željama, svaka od tih bocica udovolji istoj potrebi! Dudice preferiram MAM. A to cu sve kupit po 1 primjerak za nuznu potrebu.

url=https://lilypie.com]

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.