Ljetne bebe 2021.💛

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mara5
    24. Veljača 2021. 09:06

Mame, imam jedno pitanje ako koja zna informaciju,.

Ako promjenite radno mijesto, koliko trebate biti prijavljen da imas puni porodiljni?

U kojem smislu puni porodiljni?
    Ako je samo prelazak iz firme u firmu, samo se nastavlja  onda sve ostaje normalno

🙅‍♀️30, 🙋‍♂️29

miska
    24. Veljača 2021. 09:15

Mirjam2

Miška i mene patronažna na slijedećem pregledu prikopčava na CTG tako da mislim da nije zbog pulsa nego im je očito takva praksa 🤷 Također je rekla da moram puno vode piti, tj normalno, da ne dođem dehidrirana

Joj super sto si javila, sad mi je lakse. 🥰 Jer svugdje na netu sam citala da to rade tek na kraju, zadnjih mjesec ili dva a nisam pitala jucer sestru kad mi je dogovarala termin.

24. Veljača 2021. 09:19

Ana, ako ti nisu dali uputstva za ogtt znači da isto normalno jedeš, doručkuješ. Dođeš tamo, popije se 75g glukoze na čašu vode i nakon sat vremena vade krv i ideš doma. Kad je veliki ogtt onda rade još jedno vađenje nakon prvog, isto sat vremena nakon 

24. Veljača 2021. 09:22

miska

Mirjam2

Miška i mene patronažna na slijedećem pregledu prikopčava na CTG tako da mislim da nije zbog pulsa nego im je očito takva praksa 🤷 Također je rekla da moram puno vode piti, tj normalno, da ne dođem dehidrirana

Joj super sto si javila, sad mi je lakse. 🥰 Jer svugdje na netu sam citala da to rade tek na kraju, zadnjih mjesec ili dva a nisam pitala jucer sestru kad mi je dogovarala termin.

Ne znam ni zašto je to tako ovdje 😄 Možda jer mi je slijedeći pregled samo dopplerom slušanje srca bez uzva? Jesi ti kod patronažne idući put ili ginekologinje? 

Kiflica
    24. Veljača 2021. 09:25

miska

Zaboravila sam napisati, ja pijem i terapiju za usporenu stitnjacu, a koliko sam vidjela ona utjece dosta na puls. Probat cu do iduceg pregleda sto vise u setnju, piti vise vode i pratiti tlak. Ja mislim da je to meni kombinacija -malo genetika, trudnoca, stitnjaca i ove glupe maske s kojima ne mogu disati. I kad sam isla na hitnu za upalu mjehura, dr mi je tamo rekao: jako ste crveni u licu, to je od maske, trudnicama je teze disati.

Miska, sve si dobro izanalizirala, mislim da je kod tebe kombinacija stitnjace, uobicajenih trudnickih simptoma i najvise - straha... osobito jer su ti rekli za hematom. A njega se ne trebas bojati, rekli bi ti doktori da je opasno. Ja znam nekoliko frendica koje su mirovale zbog hematoma i sve je bilo super. Mi trudnice i inace teze disemo, a osobito ako nismo navikle na masku, no mislim da je tebe panika ulovila. Ja sam isto uvijek malo u frci na samom pregledu, a između pregleda sam mirna. Evo sto se maske tice, dok sam radila sam se navikla nosit ju 8 h dnevno i jos bi ju nekad zaboravila skinuti sa sebe na putu do doma...a sad kad sam se odvikla i kad trebam stavit samo za pregled ili uci u ducan 2 x mjesecno, mi je postalo cudno.. hehe 

Kiflica
    24. Veljača 2021. 09:29

Ana B, znam kako ti je, meni su zbog tog secera vadili krv puno puta na samom pocetku trudnoce jer kod mene stvarno nije secer ok i odmah su to vidjeli i mislila sam da ja ne mogu izdrzat da ne jedem od 19 h navecer prethodni dan i doci nataste ujutro...ali uspjela sam i nije bilo toliko strasno kako sam mislila. Uzmi si sa sobom neki sendvic da pojedes nakon sta ti pregledi prođu da ne moras panicno slati muza u pekaru dok te ceka! 😂

• Maryy29
    24. Veljača 2021. 09:30

Znaci ja  sam radila do 12 mjeseca i sad sam na zavodu, primam tri mjeseca naknadu. Imam uvjet od 12 mjeseci u dvije godine vec sad, al kad da se prijavim u novu firmu da primam puni iznos porodiljnog. 

👱‍♀️29
    👨‍🦱30
    Planiramo drugo djete od 06/2020
    + 22.10. 2020.
    Termin 01.07. Girl 💓

Kiflica
    24. Veljača 2021. 09:31

Tj.nemojte slusati mene, ja nisam bila na tom ogtt nego obicnim vađenjima krvi, pa ne znam trebate li nazaste ili ne. Pitajte svoje dr ili progooglajte, bit ce upute sigurno na stranicama poliklinika.

24. Veljača 2021. 09:42

Mirjam2

Ana, ako ti nisu dali uputstva za ogtt znači da isto normalno jedeš, doručkuješ. Dođeš tamo, popije se 75g glukoze na čašu vode i nakon sat vremena vade krv i ideš doma. Kad je veliki ogtt onda rade još jedno vađenje nakon prvog, isto sat vremena nakon

I da se nadovežem, ogtt mi je u pola 11. Ne vjerujem da bi dopustili trudnici gladovanje čitavo jutro bez da ti nešto ne napomenu.

Moj dorucak već par mjeseci tokom tjedna: običan jogurt+2 žlice zobenih+žličica chia+svježe voće što imam, danas kivi i malo manga. Isto ću jesti i prije pregleda. 

Ivo& Ivana💙♥️
    24. Veljača 2021. 10:02

Mirjam2

Mirjam2

I da se nadovežem, ogtt mi je u pola 11. Ne vjerujem da bi dopustili trudnici gladovanje čitavo jutro bez da ti nešto ne napomenu.
    .
    Moj dorucak već par mjeseci tokom tjedna: običan jogurt+2 žlice zobenih+žličica chia+svježe voće što imam, danas kivi i malo manga. Isto ću jesti i prije pregleda.

Sto se tice OGTT, ja sam to radila sa 15 tt. I sad opet 1.3 idem na kontrolu. Receno mi je kao i prethodni put doći u 7.30 u laboratorij nataste, dan prije se ne smije jesti 8-10 sati prije vađenja. Prosli put sam došla u 7 sati, izvadili mi krv, zatim sam popila tu glukozu, velika casa. Zatim mirujes sat vremena, ponovno ti vade krv, opet mirujes sat vremena i onda ti izvade krv. Znaci gledaju 3 vrijednosti. Tako je bar kod nas i to traje sveukupno 2 sata 

🙋‍♀️37🧔34
    1.missed ab 7tt.- 10/19
    22.10 ➕👶♥️🌼
    IT'S A BOY💙💙💙
    24.06.2021 - IVO 💙💙
    [/url

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.