Cestitam na plusicu MaryClear! Dobrodosla nsm u ljetne bebice :)
Lulu.lu i Kiflice hvala puno. Jos uvijek sumnjam da je istina 😂😅 Cekam taj ponedjeljak i vadenje krvi pa da sam sigurna... Prvi put mi je pa jos je nestvarno. 🙄
Mene nitko nije ni pitao za nifty i slično a nebih ni prihvatila...jer dosta su neprecizni pa da me još bzvz brine kroz trudnocu nema potrebe...
👱🏼♀️ 29 god
🧔🏻 31 god
👶 💙2021💙
01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗
Moj iduci pregled je 3.12 i radit cu kombinirani. Svakako ce bebicu malo bolje ispregledati i izmjeriti nuhalni i utvrditi prisutnost nosne kosti. Nedavno smo u obitelji imali slucaj gdje je bio povecan nuhalni i statistika kombiniranog uzasna. Nazalost, nakon biopsije posteljice je utvrdjeno da bebica ima Turnerov sindrom, a daljnim pregledom utvrdjeno je da se razvija hidrops i da se trudnoca mora prekinut jer bi svakako doslo do fatalnog ishoda. Bas nas je to svih potreslo.
Bože dragi nikako naći temu!
Uglavnom, cure… Dali je iti jednu od vas gin pitao dali bi napravila onaj probir test? Tj. nifty test? Mene je jučer pitala, objasnila mi, kao ne moram odmah odlučiti… Stvar je u tome da muž ima brata s Downovim sindromom, ali nije genetski, jednostavno im se to dogodilo i ne postoji više nitko u obitelji osim njega, ikada!
Dali bi vi napravile? Ja sam već u jednu ruku odlučila da nebi… Ima neki test od 300 i nešto kn, kao nije 100% siguran, i nifty od 3500 kn, koji je 99% siguran…
Mene je moja pitala, i rekla je da svaki ginekolog to mora pitat (jer sam ja ostala bez riječi😥). I rekla sam da neću, na što je ona rekla ako planirate pobacit u tom slučaju, onda radite, ako ne planirate onda nema smisla ni raditi… Na što sam joj još 3 puta za redom rekla: "Neću!"
Zanima me da li su testovi anomaliju obavezni u trudnoći, tzv double i triple testovi? Da li svi ginekolozi to rade?
Ne, mislim da nisu obavezni…
Meni ona nije spominjala ništa osim ovog, i to ako želim… A sve nekako ne želim!
Oprosti Tonka55, nisam baš u toku, a da ne tražim.. Koliko dugo si trudna? Ja sutra idem na prvi pregled pa me baš zanima da li će me to pitati. I ja nekako ne želim! Koliko sam skuzila, double i triple testovi nisu baš ni pouzdani, često su puka statistika. Jedna moja frendica je radila Nifty test jer su joj ti testovi pokazali moguće anomalije, tj. Statistike. Napravila ga je i sve je u redu, prije cca 2god.
9+2 dana, u 10 tt 🥰 Lijepo se opusti i uživaj na prvom pregledu ❤️
👨💼30 💓 👩💼28
Naše malo čudo je napokon na putu 🤰🥰
Zene uskacem vam u temu, ja sam iz PROLJETNIH bebica 2021. Trazila sam temu double test i ovdje me je bacilo. Inace bratova zenica je radila double koji je bio los nakon cega je uradila triple i on je bio dobar.
A moje iskustvo je ovakvo: kod svog ginica uradim dabl u 12 tjednu ( on insistira da se to uradi). Stize rezultat povecan betahcg, sve ostalo ok i govori mi kako bih trebala na amniocentezu, ja se tu istraumiram i odbijem. Nakon toga se povezem sa doktoricom, specijalista i odem na pregled. Objasni mi da su ti testovi nepouzdani. Na ultrazvuku sve u najboljem redu osim sto nosim nisko i zavaljena mi je materica. Kaze zena po ovom dabl testu nema potrebe za bilo kakvom daljom analizom, beba mi je napredna i po velicini sam 13 +5 a po posl menstruaciji 13+0 , sto ona navodi kao razlog loseg rezult. Odluci da odradimo jos jednom dabl da vidimo sta ce sada reci. Uradimo drugi put znaci u 13 tjednu, stizu rezultati betahcg dobar ali neki rizik povecan. I dalje stres. Sad cekam poziv da odem da odradim Nifty jer nmg vise da brigam. Uglavnom ja ga vise raditi necu. Od 5 trudnica koje znam 1 nije imala stres i bio joj je normalan rezultat. Sve ostale su otisle na dalje preglede i sve je bilo ok. Nadam se i molim Bogu da ce i meni.
Bas sam se raspisala izvinite sto upadam. 😊
Prva trudnoća 💙
Pa i ja mislim da u principu samo stvore stres... Taman se donekle umiriš, prođe taj prvi pregled, lakše se diše i onda to... Da je to sve 100% sigurno, mooožda, ali ovako, pa narednih mjesec-dva opet ne spavati od brige što će biti, hoće li biti... Ja mislim da ja to nebi mogla izdržati, poludila bi.
Već sad, dok pričam o tome me stresira! 🤭
23.11.20- missed ab (😢✨) 9 tt
Vrkuta (kad se sjetim 😅)
Folacin
Brisevi - 👍👌
Papa - 👌👍
Brisevi 2/2022 - 👌
💙💙💙💙👣🎉
1.6. 2022. Baby B
4.8.2024. - Baby T
Evo mene sa pregleda, srceko kuca ❤️ što je najbitnije. Sljedeći pregled imam za mjesec dana, znači sa 12 tjedana. Rekla je da ćemo tad raditi taj test, da će mi onda sve objasniti. Smanjila mi je Duphaston na 2 tablete dnevno, rekla je da sve super izgleda! 😁😁 Sad se mogu malo opustiti! 🤗
Lulu.lu bravo za pregled 🥰🍀
Ana.b jel i danas grlis skoljku il je bolje?
Pozdrav svima 👋
Sortiraj odgovore
Najstariji