Ljetne bebe 2021.💛

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Rio
    31. Prosinac 2020. 13:58

Meni je isto TSH navodno povećan. Zašto kažem navodno - ginekologinja kaže da je razina od 4.02 (kolika je meni) visoka za trudnicu i da ona mora biti oko 2, dok dr opće prakse, kad mi je pisala uputnicu, kaže da je to normalan TSH dokle god je u tim gabaritima. Al svejedno na zahtjev gin mi je dala uputnicu za daljnje pretrage. Kod nas se to radi u Tzv. dnevnoj bolnici i mora se naručiti. Trebala sam ići 28.12. međutim kako mi je određeno strogo mirovanje i ležanje, nisam mogla otići na pretrage. 🤨

Meni đumbir odbojan 😣

👩🏻 32 god.
    🧔🏻 32 god.
    1/2020 missed ab 10tt
    11/2020 plusić 💫
    27.07.2021. Ante 🤎

Mallla
    31. Prosinac 2020. 15:54

Hej Clio, drago mi je da si se javila. Da krvne pretrage uz TSH su u početku trudnoće obavezne... Meni nalaz TSH 1,66. A mislimda me sad iduci put ceka OGTT. Kakvi su ti nalazi njega?
    Meni đumbir ni malo nije pomagao čak bi muka bila veća al žvake jesu i mentol bomboni...to i sada guram! Iako lagano mi se smiruju mucnine.
    Negativljubwvi dobro kazes bas splet okolnosti. Udarac je jedino mogao pokrenit neki mjehur u crijevima koji je onda izwzvao bol...znam imat problemcicq s crijevima a kad taj silni zrwk izlwzi sama sebe se sramim.
    Nego drage moje ljetnice ispracamo staru godinu kojw nam je bila plodna i uz sve nedace donijela nam radost...a sad idemo u novu jos bolju i za 6-8 mj stizu nam nasi mali blagoslovi....pa neka vam danasnji dan prođe u miru, uz obitelj i prijatelje, pomazite se po trbuhu i pojmite da idemo u novu godinu Bogate 😍💖

url=https://lilypie.com]

Ivo& Ivana💙♥️
    31. Prosinac 2020. 16:18

lucijaa117

Clio35

Dobro jutro svim trudnicama, nisam se javljala neko vrijeme. da vas pitam da li ste vi radile ikako krvne pretrage odkad ste zatrudnile? Ja sam napravila na pocetku trudnoce i sve je bilo super, prekjucer sam morala ici raditi OGTT da gin provjeri secer i hvala Bogu u granicama je normale ali kako sam još radila i kompletnu krvnu sliku na nalazima je povecan TSH stitnjace. Znaci nikad nisam imala problema sa stirnjacom i sad nakon dva mjeseca sa 1.200 mi je skocio na 4.900 sto nije dopustivo u trudnoći i eto dobila sam tablete danas. Pa eto možda nije loše da i vi provjerite krvnu sliku jer se u trudnoći ocito sve poremeti 😔😔

Mislim da ti je stitnjaca jos uvijek u granicama normalne, na mojim nalazima pise da je normalno od 0.38 do 5.33 ali ako je tebi receno da nije dobro onda ti doktori znaju valjda najbolje 🤷

I meni tako piše ali to su referentne vrijednosti van trudnoće. U trudnoći se sve dugacije gleda. A eto dobila sam terapiju, sutra krecem pa za mj. dana opet kontrola. 

🙋‍♀️37🧔34
    1.missed ab 7tt.- 10/19
    22.10 ➕👶♥️🌼
    IT'S A BOY💙💙💙
    24.06.2021 - IVO 💙💙
    [/url

Ivo& Ivana💙♥️
    31. Prosinac 2020. 16:25

Mallla

Hej Clio, drago mi je da si se javila. Da krvne pretrage uz TSH su u početku trudnoće obavezne… Meni nalaz TSH 1,66. A mislimda me sad iduci put ceka OGTT. Kakvi su ti nalazi njega?
    Meni đumbir ni malo nije pomagao čak bi muka bila veća al žvake jesu i mentol bomboni…to i sada guram! Iako lagano mi se smiruju mucnine.
    Negativljubwvi dobro kazes bas splet okolnosti. Udarac je jedino mogao pokrenit neki mjehur u crijevima koji je onda izwzvao bol…znam imat problemcicq s crijevima a kad taj silni zrwk izlwzi sama sebe se sramim.
    Nego drage moje ljetnice ispracamo staru godinu kojw nam je bila plodna i uz sve nedace donijela nam radost…a sad idemo u novu jos bolju i za 6-8 mj stizu nam nasi mali blagoslovi….pa neka vam danasnji dan prođe u miru, uz obitelj i prijatelje, pomazite se po trbuhu i pojmite da idemo u novu godinu Bogate 😍💖

Na kraju je OGTT u granicama nominalne. Natašte mi je bio 5.1, nakon uzimanja one odvratne glukoze, nakon sat vremena 4.8 i onda opet nakon sat je bio 5.8. Kaze gin da je uredu i da se pridrzavam koliko toliko dijabetičke dijete.
    Bar nešto pozitivno 🙂. 

🙋‍♀️37🧔34
    1.missed ab 7tt.- 10/19
    22.10 ➕👶♥️🌼
    IT'S A BOY💙💙💙
    24.06.2021 - IVO 💙💙
    [/url

matea1989
    31. Prosinac 2020. 16:42

Vezano uz stitnjaču tsh bi uistinu trebao idealno biti ispod 2 za začeće i trudnice... Ja sam taj išla provjeriti prije nek 3 godine, jer sam imala osjećaj da mi nešto na grlu stoji i guši me, uz to radim stresan posao pa je štitnjača nekako bila logična... Imala sam povišen tsh, nakon uzv dobila minimalnu terapiju eutirox 25, koja se s vremenom povećala na 50 i uz tu sam terapiju i zatrudnila. Na početku trudnoće sam odmah išla provjeriti tsh i uz tu terapiju mi je tsh bio lagano povišen negdje oko 5 mislim i doktor mi je povisio terapiju na 75, i rekao da kontrolira m svaka 4 tjedna. Od tada sam već 2 puta bila vadit krv i oba puta je bio tsh ispod 2 te mi je preporučen nastavak uzimanja terapije eutirox 75.

Mislim da bi svatko trebao kontrolirati tsh, ne ovoliko često koliko moram ja naravno ali povremeno da, štitnjača zna na brzinu podivljali pogotovo uz sve promjene u našem organizmu. A nepravilan rad štitnjače može utjecati na razvoj ploda u smislu da se beba sporije razvija.

Kiflica
    31. Prosinac 2020. 17:00

tweetyca

Đumbir je fin na kašiku s medom, jako dobro i za probavu i želudac 👍
    Kiflica - općenito ni inače nije dobro niti jednog čaja pit previše, ali mislim da je to više kako se ti osjećaš što se tiče toga da bi mogli izazvat kontakcije. Ja sam pročitala isti članak nekidan jer sam se pitala dal mogu pit čaj od mente. Isto piše da može izazvat kontrakcije. Pitala doktora i on je rekao jako jednostavno - da, možda može ako piješ litru na dan. Ako ti se pije čaša čaja, popij ga.

Pa da, to i pise u onom citatu sto sam navela, od jedne case caja ti nece nista biti, ali treba paziti s vecim kolicinama. Ja bi si recimo rado skuhala brdo caja pa pijuckala cijeli dan, ali necu za svaki slucaj. Ali đumbir recimo mogu vise salica, bitno da je onih 5 grama razrijeđeno. 😊 

Mallla
    31. Prosinac 2020. 18:13

Super ti je šećer Clio, a uz terapiju bit će i TSH 🥰
    Negativljubavi ma da vjerujem da si se prepala, tko ne bi....i ne mjeseci pred nama su lijepe godine...strahovi će rasti ali i radost 😊

url=https://lilypie.com]

Bojana2017
    31. Prosinac 2020. 23:37

Sve najbolje cure, u Novoj da spremno dočekamo naše bebice 🤗 🤗 🤗 

Iskra 19.12.2017.
    Iris 05.07.2021.

Nina27
    01. Siječanj 2021. 02:43

Sretna nova godina i sve najbolje, cure! Da nam bebe budu žive i vesele!  🥳🎊💜🎉

👱🏼‍♀️ 27
    👱🏼‍♂️ 32
    ➕ 18.11. ❤️
    It’s a boy! 💙

Ivo& Ivana💙♥️
    01. Siječanj 2021. 08:56

Sretna Nova godina trudnice drage. Neka nam svima skupa donese sreću, mir i veselje i da nam naše bebice rastu i na ljeto dođu žive i zdrave na ovaj svijet 🎆🎆🎆🥳🥳🥂🥂🎆🎆

🙋‍♀️37🧔34
    1.missed ab 7tt.- 10/19
    22.10 ➕👶♥️🌼
    IT'S A BOY💙💙💙
    24.06.2021 - IVO 💙💙
    [/url

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.