Ljetne bebe 2021.💛

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Pahuljica12
    31. Prosinac 2020. 09:52

Kiflica

Pahuljice i Evana, je li vas prosla jaka bol? Jeste na kraju zvale hitnu ili isle tamo?
    Cocolina, jako mi je zao sto si blizu potresa, sigurno je bilo jako stresno. Nadam se da su svi tvoji dobro i da je kuca izdrzala. Pokusaj se opustati sto vise… ❤

Mene je na srecu prestalo boljeti tako da nisam ni zvala ni isla. Nadam se da je i Evana bolje 🙏

👨‍🦱35
    👱‍♀️26 Hipotireoza, Hashimoto, Euthyrox 88,

9/2020 Missed ab. 9tt 😔
    12/12/2020 +
    It's a girl ❤️

mmarie
    31. Prosinac 2020. 11:11

Dobro jutro,ja punooo spavam ali bas puno i stalno bi nešto jela grickala i piskim punooo.. 😂
    Cak me ni grudi ne bole toliko nit su narasle a ni mučnina nemam. 🤔
    Kod grceva meni je pomoglo tusiranje toplijom vodom,nesto toplo na trbuh i samo se umiriti i caj od kamilice to su mi i druge cure preporučile. 

lucijaa117
    31. Prosinac 2020. 12:11

Mene zanima ako neka od vas koristi caj od đumbira protiv mucnina, procitala sam da je dobar u suzbijanju mucnina al da treba biti oprezan s kolicinom. Pitanje je, kolko ta dozvoljena kolicina treba bit?

👸 24g
    🤴 26g
    11.11.2020. ➕

Ivo& Ivana💙♥️
    31. Prosinac 2020. 12:16

Dobro jutro svim trudnicama, nisam se javljala neko vrijeme. da vas pitam da li ste vi radile ikako krvne pretrage odkad ste zatrudnile? Ja sam napravila na pocetku trudnoce i sve je bilo super, prekjucer sam morala ici raditi OGTT da gin provjeri secer i hvala Bogu u granicama je normale ali kako sam još radila i kompletnu krvnu sliku na nalazima je povecan TSH stitnjace. Znaci nikad nisam imala problema sa stirnjacom i sad nakon dva mjeseca sa 1.200 mi je skocio na 4.900 sto nije dopustivo u trudnoći i eto dobila sam tablete danas. Pa eto  možda nije loše da i vi provjerite krvnu sliku jer se u trudnoći ocito sve poremeti 😔😔

🙋‍♀️37🧔34
    1.missed ab 7tt.- 10/19
    22.10 ➕👶♥️🌼
    IT'S A BOY💙💙💙
    24.06.2021 - IVO 💙💙
    [/url

lucijaa117
    31. Prosinac 2020. 12:21

Clio35

Dobro jutro svim trudnicama, nisam se javljala neko vrijeme. da vas pitam da li ste vi radile ikako krvne pretrage odkad ste zatrudnile? Ja sam napravila na pocetku trudnoce i sve je bilo super, prekjucer sam morala ici raditi OGTT da gin provjeri secer i hvala Bogu u granicama je normale ali kako sam još radila i kompletnu krvnu sliku na nalazima je povecan TSH stitnjace. Znaci nikad nisam imala problema sa stirnjacom i sad nakon dva mjeseca sa 1.200 mi je skocio na 4.900 sto nije dopustivo u trudnoći i eto dobila sam tablete danas. Pa eto možda nije loše da i vi provjerite krvnu sliku jer se u trudnoći ocito sve poremeti 😔😔

Mislim da ti je stitnjaca jos uvijek u granicama normalne, na mojim nalazima pise da je normalno od 0.38 do 5.33 ali ako je tebi receno da nije dobro onda ti doktori znaju valjda najbolje 🤷

👸 24g
    🤴 26g
    11.11.2020. ➕

Kiflica
    31. Prosinac 2020. 13:28

Lucija, ja sam proucila za đumbir kolicine koje se smiju i pijem caj od đumbura skoro svali dan, pomogne mi za mucnine. Cak sam miris đumbira mi pomaze. Kupis đumbir u komadu i narezes feticu, ogulis koru. Izvazes na digitslnoj vagici ds je do 5 grama. To nasjeckas ns sitno i stavis u loncic sa vodom za cca 3 salice. Kuhas cca 10 min i pustis joj da se malo ohladi i procijedis. I to pijuckas cijeli dan. Kolicina do 5 grama u caju je u redu. A ako bi htjrla grickati đumbir, a ne piti caj od njega, onda smijes manje, do 1 grama. Ali prejak je i ljut, bolje je piti caj.

Kiflica
    31. Prosinac 2020. 13:31

Mmarie, za topli tus ili grijanje trbuhu protiv grceva pazi da nije pretoplo i dugo. Citala sam da se ne smije tusirati pod pretoplom vodom, i ne duze od 15 min u trudnoci... prevelika toplina na trbuhu bi mogla biti losa za bebicu, ali ne znam tocno zasto... :( Provjeri molim te, cisto da budes sigurna i mirna. 🤗

Kiflica
    31. Prosinac 2020. 13:42

S cajevima treba oprezno, cak i kamilica je upitna... evo prenosim citat: "It should be safe in pregnancy, but some studies have shown it can stimulate contractions so it's a good idea to be cautious during the first trimester. Chamomile tea: A cup of chamomile tea before bed may relax you, but again, try not to drink large quantities."

Kiflica
    31. Prosinac 2020. 13:48

Tako da, prema nekim clancima na koje nailazim kada googlam na engleskom jeziku, kamilica bi mogla bas uzrokovati pojavu grceva, a ne ublaziti ih, pa treba oprezno u prvom tromjesjecju. Mislim da za svaki caj treba googlati zaseno i to obavezno na emgleskom jer onda dodju neki bolji clanci i studije, dok kad se googla na hrvatskom izlaze samo glupkasti i netocni clanci s portala tipa net.hr bez ikakvih istrazivanja...

mara5
    31. Prosinac 2020. 13:49

Clio ja sam za sada nakon prvog pregleda vadila krv i sve je bilo.ok, iskreno ja sam mislila da se krvna slika pregleda pri svakom pregledu 🤷‍♀️ nisam se uopce raspitala o tome.

🙅‍♀️30, 🙋‍♂️29

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.