Ljetne bebe 2021.💛

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Kiflica
    14. Prosinac 2020. 19:04

Tweetica, na prvom pregledu ce ti gin dati sve uputnice, za vaditi krv i urin. To je standardna procedura. Ma, jako je rijedak gestacijski dijabetes, pogađa tek cca oko 4 posto trudnica, a i najcesce se tek dobije pred kraj trudnoce...jako rijetko ovako rano, kao reakcija na hormon trudnoce, tako da nemojte brinuti... :) 

Kiflica
    14. Prosinac 2020. 19:08

Norrah, nekoliko cura iz grupe je prebolilo s blagim simptomima. Ne bi trebalo nista biti bebici. Ne smijes piti brufene, samo paracetamol. Cuvaj se, laganini, testiranje, odmaraj, cajic, limun itd.

mmarie
    14. Prosinac 2020. 20:05

Kiflica

Trudnice koje imate vec dijete i iskustva, savjetujte nas. :) Ja vec mastam kako cu preurediti mali stan za bebi stvari. Ugurat cu nekako krevetic uz bracni krevet, a stat ce nekako i komoda za presvlacenje u spavacu sobu, iako ce sve biti nagurano i tesko za proci. Je li mi bolje imati manje prostora u spavacoj, ali vecu komodu da imam vise mjesta za spremanje stvari za bebe ili neku sitnu malu s malo spremisnog prostora a da mi soba dise? Odnosno, je li mozda dosta i samo neka varijanta da se stavi presvlacilica na ves masinu u wc-u ili kao preko krevetica… Djeluje mi malo nezgrapno za presclaciti bebu tako, da nemam gdje staviti sve te bocice, maramice, pelene, robu… Hm… Sto vi kazete? Bas gledam ikea hemnes komodu, veliku predivnu s puno mjesta za spemanje, pun Pinterest ideja krasnih…. samo ja cu jedva proc pored te gromade. :)

Mene vise brinu te neke pocetne stvari za bebu,koja hrana,sto se daje,voda,čaj i takve stvari. 😂 
    Pošto mi je i mama daleko u Slavoniji i prijateljice a ja na moru osjecam da cu nekako biti sama u svemu.. 😅

Norrah
    14. Prosinac 2020. 20:31

Kiflica

Norrah, nekoliko cura iz grupe je prebolilo s blagim simptomima. Ne bi trebalo nista biti bebici. Ne smijes piti brufene, samo paracetamol. Cuvaj se, laganini, testiranje, odmaraj, cajic, limun itd.

Hvala ti 🥰 Znam da smo pricale o tome, al nemres naći kolike smo kokoši 😂 A baš me strah...

➕ 17.10.
    👧 22.06.2021 - stigla curka

Kiflica
    14. Prosinac 2020. 20:44

Mmarie, mene manje brine za hranu i pice za bebe, to se da naci kvalitetne literature. Ima super knjiga u knjiznici o prehrani beba, o kasicama, mislim da ima dosta i clanaka po netu, cak i splikacija koje te podsjeze kad je vrijeme za hranjenje.... ludo :) Ali svi ti u medijima savjetuju da moras sve kupiti za bebu, zato me zanima iskustvo mama, sto je zapravo potrebno. :) Norrah, razumijem te,  pokusaj se sto manje brinuti, da ti organizam bude jak. Statisticki su trudnice prolazile dobro s koronom, jednako kao druge mlade zdrave cure njihovih godina. 

mara5
    14. Prosinac 2020. 21:41

Evo da se i ja javim danas 🤗
    Prvi pregled prosao super, potvrdjeno 7+4 kao i po alipkaciji.
    Trudnoca u maternici, srce kuca ❤

Dobila sam uputnicu samo za krv vaditi. 
    Rekla mi je da uzmem elenatal.
    Nisam nista placala, niti uzv niti slicicu...mada sam se naoruzala lovom 😛

🙅‍♀️30, 🙋‍♂️29

mara5
    14. Prosinac 2020. 21:43

Ja imam oko sebe puno mladih mama, savjeta mi nece faliti..
    Ali i mene brine problem prostora, meni osim krevetica apsolutno vise nista nece stati u sobu, tako da cu morat bas smisliti sto i kako🤷‍♀️

🙅‍♀️30, 🙋‍♂️29

• Tonka55
    14. Prosinac 2020. 22:03

Koliko sam ja vidjela, ženama to sve na kraju smeta i ne koriste... Već uzmu onako neku lijepu kutiju/košaricu ili nešto od materijala i napune pelenama, kremom, maramicama, podlogu za presvlačenja itd i to drže u dnevnom.. Ne da im se svaki put ić na prematanje u sobu, svaka čast ak će netko ić.. Po meni što manje to bolje, ionako ima dosta tog što treba sve uzet 🥰🥰🥰

👨‍💼30 💓 👩‍💼28
    Naše malo čudo je napokon na putu 🤰🥰

mara5
    14. Prosinac 2020. 22:14

Ovisi od osobe do osobe, moja prijateljica ima ogromnu kupaonicu pokraj dnevne u kojoj je bila prematalica sa svim glupostima i kadica  na posebnom stolu, i svaki put je isla tamo na presvlacenje jer je ful organizirana...
    S druge strane ima prijateljicu koja je svoje presvlacila uglavnom na podu i kutnoj 😂 i gdje su pelene bile po kosaricama a poslije i posvuda 😅
    Mene muci manjak prostora, mozda cu moci stavit prematalicu na ves masinu.. ali kad mi beba mal poraste mislim da to nece funkcionirat 😅 
    Nego jel otkrio neko neku kul mazalicu za stomak protiv strijica?

🙅‍♀️30, 🙋‍♂️29

Mallla
    14. Prosinac 2020. 22:19

Dakle prvi put čujem da položaj posteljice ima veze sa spolom, a da ne kažem ne otkrivanje spola radi pobačaja...iskreno čini mi se da tom dr. Danas nije bio neki dan. Prije mislim da nije htio reći jer je lako pogriješiti. Tipa dečka se prije odnosno lakše vidi nego curu a curu uglavnom potvrde u 16om tjednu jer do tada se može činit da je cura a bude dečko. Al dobro tko zna što je tom dr. U glavi. Sve i da je to razlog ne može on ne reć jer eto prevenira pobačaj....baš turbo izjava od dr!
    Čestitam cure na dobrim pregledima! Odbrojavam 8 dana do mog!
    I da u RH su 3 uzv pregleda obavezna i ne smiju se naplatiti, a ostale često naplate  jer tako isplačuju uzv stroj koji često kupe sami...al naravno nastave oni kupit lovu i nakon otplate. Isto sam neki dan vadila KKS i urinokulturu i pored doounskog morala platit još 30kn, ne kužim to nikako!
    Bebu sam presvlačila na kauču, imala one jednokratne podloge...bilo mi najpraktičnije.

url=https://lilypie.com]

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.