Što se tiče prematalice ja ovaj put neću ništa uzimati jer stvarno nije jedna od prijeko potrebnih stvari. Sa prvom bebom sam je imala i koristila sam je, ali vrlo češće je to bilo presvlačenje na krevetu, ili na kauču. Što se tiče komode sa stvarima isto ništa neću uzimati jer mi starija curica ima svoju sobu i ormar i tu ću osloboditi prostor i za bebine stvari.
Po mom mišljenju i iskustvu to je jedna od stvari koja zauzima prostor a može se sve lijepo organizovati i bez nje
To je naravno samo moje mišljenje
Iskra 19.12.2017.
Iris 05.07.2021.
Ja ne bi prematalicu mijenjala za nista, pa od kauča ce vam otići leđa. Ne mora to bit bas komada ili prematalica ali mora na nekoj visoj razini, na nekom visem komadu namještaja.
Bočice nisam koristila, kremu jedva koristim, maramice ne koristim (samo namocim blazinice), tako da ne treba ne znam koliko mjesta... ima zgodnih organizatora koji se objese, u ikei npr.
Mi imamo jednu dodatnu sobu ali ju nismo još preuredili u dječju jer dijete spava s nama ili u svom kinderbetu koji je pokraj našeg kreveta. Presvlacilica je isto u nasoj spavaćoj. Imamo komodu i pola mog ormara koji je prenamijenjen u dječji. Mogu vam rec sto stoji u komodi cisto da vidite otprilike za prostor - carape, tetra pelene, rucnici, deke, lijekovi/toplomjer. Na vrhu komode je podloga za presvlačenja, paket pelena i jedna kutija iz ikee sa kremama i glupostima. Plahte stoje u ladicama od kinderbeta.
Pozdrav drage trudnice evo vam se i ja pridruzujem. Citam vas neko vrijeme. Prvi pregled sam bila dosta rano na 5+1 i ginekolog je vidio samo gestacijsku vrecicu i slijedeci pregled mi je sada u petak, 18.12.
Drugi pregled je trebao i ranije biti no skupila sam negdje coronu tako da sam u izolaciji. Termin mi je 27.07.2021, pokusala sam staviti u potpis, vidjet cemo hoce funkcionirati.
Sto se tice podloge za presvlacenje, imate odlicnu stvar, bar meni. Tvrda podloga za presvlacenje koja se stavi na krevetic, tako da bebu samo uzmete iz krevetica i odmah ste spremni za presvlacenje. Ja sam do krevetica imala mali ladicar iz ikee, velicine malo veceg nocnog ormarica, u kojem sam drzala pelene, kremice i ostalu higijenu koja mi je trebala. Ladice su dosta duboke i u njih moze stvarno dosta stati. Mislim da sam cak u drugoj ladici imala i bodye i hlacice ali nisam vise sigurna. Ne znam mogu li se stavljati slike na forumu da vam otprilike nadem sliku te podloge. Ugl proucim pa se javim.
Sto se tice tjelovjezbe ide vam neko pravilo da je u redu dok je puls do 130. Izbjegavati sportove sa skakanjem, vibracijama, treskanjima. Jacanje trbusnih misica izbjegavati da s vremenom ne bi doslo do dijastaze. Vjezbe snage dozirano i umjereno, ugl izbjegavati svaku mogucnost pada, ozljede. Preporuca se pilates, joga, plivanje, voznja sobnog bicikla… Ovo se sve odnosi na zdrave trudnoce bez ikakvih poteskoca. Sada vam saljem pozdrav i zelim laku noc.
Nemam osobno iskustva ali susjeda je trudna prebolila a nikr imala ni simptome, muz je imao. Testirala se na antitijela i pokazao je test da je prebolila. Čuvaj se ! :)
Trudnice koje imate vec dijete i iskustva, savjetujte nas. :) Ja vec mastam kako cu preurediti mali stan za bebi stvari. Ugurat cu nekako krevetic uz bracni krevet, a stat ce nekako i komoda za presvlacenje u spavacu sobu, iako ce sve biti nagurano i tesko za proci. Je li mi bolje imati manje prostora u spavacoj, ali vecu komodu da imam vise mjesta za spremanje stvari za bebe ili neku sitnu malu s malo spremisnog prostora a da mi soba dise? Odnosno, je li mozda dosta i samo neka varijanta da se stavi presvlacilica na ves masinu u wc-u ili kao preko krevetica… Djeluje mi malo nezgrapno za presclaciti bebu tako, da nemam gdje staviti sve te bocice, maramice, pelene, robu… Hm… Sto vi kazete? Bas gledam ikea hemnes komodu, veliku predivnu s puno mjesta za spemanje, pun Pinterest ideja krasnih…. samo ja cu jedva proc pored te gromade. :)
Mene vise brinu te neke pocetne stvari za bebu,koja hrana,sto se daje,voda,čaj i takve stvari. 😂
Pošto mi je i mama daleko u Slavoniji i prijateljice a ja na moru osjecam da cu nekako biti sama u svemu.. 😅
Za to su bas super ovak neki forumi, ali i knjige i predavanja. Sve što ti je dostupno. Najgore se ne informirat i onda mozda budes podlozan nekim glupim savjetima od prije 60 godina jer ne znas bolje. Imaju i aplikacije. Ako nemate vec, možete skinuti app pregnancy pa svaki dan dobijete neke savjete, obavijesti, fora je.
Na fejsu imas bas posebne grupe za prehranu djece od 6 mjeseci nadalje i jako su korisne. Ima na fejsu grupa za podršku dojenju pa savjetnice mogu pomoći za sve. Živimo u dobu s puno dostupnih informacija i to je super :)
Bok cure, ako ste me popratile, danas u podne idem kod doktora da mi kaze je li blighted ovum ili se nesto razvilo :( nije mi davao bas puno sanse zadnji put..
Držim ti fige da sve bude OK i da vidiš bebicu i otkucaje
Iskra 19.12.2017.
Iris 05.07.2021.
Ja se probudila nenaspavana. Znaci u 3.50 ja se probudim ko sova, prvo sam mislila da moram na wc pa nista, i zurim u plafon i mozak radi 100 na sat, ne spava mi se nimalo. Pa napravim setnju do boravka, kuhinje i nazad, nista. I tak sam bila budna do oko pola 7 i onda zaspala do pola 8 dok se muz nije probudio. Nadam se da se nece ponoviti, iako ne vjerujem 🥴
Sto se stana tice, svjesno smo uzeli veci na ljeto prije nego smo poceli na bebi raditi jer smo oboje htjeli izbjeci selidbu s bebom u trbuhu ili vec vani. Pa se veselimo kupnji djece sobice, bojanju zidova i uređivanju ☺️ Al to ce pricekati proljece 🌷🌳 Isto krevetic mislimo ostaviti u nasoj spavacoj za pocetak, a komoda i ormar ide u djecju 🥰
Hvala, cure! Bas ste mi dale neke zanimljive ideje, mozda mi zaista i ne treba velika komoda pored koje bi se morala provlaciti, nego malo rascistiti svoj ormar da dobijem mjesta za bebinu robicu, i mozda ta cvrsta presvlacilica na djecjem keveticu... drago mi je cuti da je ok i presvuci bebu na kaucu, krevetu, stolu...to me opusta da ne mora sve biti ko na Pinterestu na silu, ako bas ne stane i ne moze. :) Nisam bas imala prilike vidjeti stvarne stanove mama, nego samo uljepsane Instagramske ogromne.
Kiflice to mozes zaboraviti , nista nije instagramerski i nista nije kao na pinterestu 😂
🙅♀️30, 🙋♂️29
Kiflice to mozes zaboraviti , nista nije instagramerski i nista nije kao na pinterestu 😂
Pogotovo ne stvaran život, buđenje, plakanje, dojenje, grčevi .... skoro da sam zaboravila te čari
Iskra 19.12.2017.
Iris 05.07.2021.
Haha! A od postojecih mama, dal je tko koristio platnene pelene?
Ja samo kao široki povoj prvih mjesec-dva
Iskra 19.12.2017.
Iris 05.07.2021.
Sortiraj odgovore
Najstariji