Ljetne bebe 2021.💛

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Orhideja1
    14. Prosinac 2020. 22:20

mara5

Ja imam oko sebe puno mladih mama, savjeta mi nece faliti..
    Ali i mene brine problem prostora, meni osim krevetica apsolutno vise nista nece stati u sobu, tako da cu morat bas smisliti sto i kako🤷‍♀️

U istoj sam situaciji u potpunosti. Imam ok sebe 8 beba od prijateljica u zadnje 3 godine i jako malo slobodnog prostora u stanu, ali se tješim kako su naše mame nas odgojile bez komoda, prematalica itd. Možda u nedostatku prostora osmislio nešto multifunkcionalo ⚒️⚒️

02/13 missed ab. 7tt
    12/19 missed ab. 13tt
    10/20 +🤰 nadamo se najboljem 🤱
    It's a boy 💙👣👶
    28.06.2021. Treća sreća i ljubav najveća 👶
    08/23 biokemijska

Mallla
    14. Prosinac 2020. 22:22

mara5

Ovisi od osobe do osobe, moja prijateljica ima ogromnu kupaonicu pokraj dnevne u kojoj je bila prematalica sa svim glupostima i kadica na posebnom stolu, i svaki put je isla tamo na presvlacenje jer je ful organizirana…
    S druge strane ima prijateljicu koja je svoje presvlacila uglavnom na podu i kutnoj 😂 i gdje su pelene bile po kosaricama a poslije i posvuda 😅
    Mene muci manjak prostora, mozda cu moci stavit prematalicu na ves masinu.. ali kad mi beba mal poraste mislim da to nece funkcionirat 😅
    Nego jel otkrio neko neku kul mazalicu za stomak protiv strijica?

Bravo za prijateljicu, dakle s malom bebom cca 12 puta u 24h klap klap u kupaonicu...stvarno je organizirana...ja sam bila turbo ljena za to. Imaš i one samo podloge meke što su i na prematalici, staviš na stol kad ti treba i presvlačiš, visina je kao i kod komode (za situaciju gdje nema mjesta).
    A za trbuh kazu da je najbolji bio oil al je mal a skuup!

url=https://lilypie.com]

Orhideja1
    14. Prosinac 2020. 22:25

I ja imam obje varijante prijateljica, koje su cijelo vrijeme koristile prematalice, ali i neke koje su presvlačile kao Mallla na kauču, a imale su komode j sve potrebno, tako da je to individualno. 

02/13 missed ab. 7tt
    12/19 missed ab. 13tt
    10/20 +🤰 nadamo se najboljem 🤱
    It's a boy 💙👣👶
    28.06.2021. Treća sreća i ljubav najveća 👶
    08/23 biokemijska

Mallla
    14. Prosinac 2020. 22:27

Orhideja1

mara5

Ja imam oko sebe puno mladih mama, savjeta mi nece faliti..
    Ali i mene brine problem prostora, meni osim krevetica apsolutno vise nista nece stati u sobu, tako da cu morat bas smisliti sto i kako🤷‍♀️

U istoj sam situaciji u potpunosti. Imam ok sebe 8 beba od prijateljica u zadnje 3 godine i jako malo slobodnog prostora u stanu, ali se tješim kako su naše mame nas odgojile bez komoda, prematalica itd. Možda u nedostatku prostora osmislio nešto multifunkcionalo ⚒️⚒️

Najčešće te komode kupimo iz svog gušta, nametnuto...ne kažem da je pravilo ali realno nije da sw bez nje ne može kao i hrpu drugih dodataka.
    Sad jedna moja glupost...kupila sam bočice prije nego sam rodila...a kad sam rodila sam dojila...borila sam se s idejom bočice. Dakle skontala sam da bebe povezujem S bočicama i da mi fali to da imam bočicu koju dajem bebi...dakle teška ludost. Na kraju sam kombinirala dojenje i izdajanje kad bi išla negdje a beba ostajala kući. Dakle valja razlučit što nam stvarno treba a što nam je gušt ili nametnuti ideal!

url=https://lilypie.com]

Nina27
    14. Prosinac 2020. 22:32

Mi živimo u stanu u najmu i stan je fkt mali (oko 50 m2), ali smo toliko zaljubljeni da ss iz njega još ne želimo selit dok ne nađemo stan na jednako dobroj ili približno dobroj lokaciji za kupnju. Tako da ćemo sa snaći isto tako. Malo biti i inovativni. Nećemo mi imat mjesta za nikakve dodatne stvari, sve će se morat dobro organizirat. Tek kad se preselimo će beba dobit svoju sobu. Dakle vjerojatno kad će već imat godinu dana. A mislim da će također bit varijanta prematanje na kauču. 😆

👱🏼‍♀️ 27
    👱🏼‍♂️ 32
    ➕ 18.11. ❤️
    It’s a boy! 💙

mara5
    14. Prosinac 2020. 22:36

Ja ju sigurno necu kupit, jer nemam gdje stavit ju 😂a da imam sigurno bi ju stavila i prije poroda sve savrseno poslozila.. bas kao na pinterestu sto Kiflica  kaze... sto bi bilo poslije mozemo pretpostaviti 😂 

🙅‍♀️30, 🙋‍♂️29

matea1989
    14. Prosinac 2020. 22:41

Što se tiče prostora živimo u stanu od 60ak kvadrata,  imamo slobodnu sobu koju namjeravamo preurediti u dječju, ali svakako planiramo da beba prvih godinu dana spava s nama u sobi, ima prostora za krevetić, a što se tiče prematalice imamo jednu komodu pa sam planirala samo uzeti onzu podlogu što ide na to. Mislim, truditi ću se da zbilja ne pretjerujem u kupovini nepotrebnih stvari bez kojih se može ali opet sam sigurna da će svakako bit hrpa stvari koje na kraju nećemo koristiti.... Ali to valjda tako mora biti iako sam ja prilično racionalna i realna 😆😆

• Eva88
    15. Prosinac 2020. 00:33

Pozdrav drage trudnice evo vam se i ja pridruzujem. Citam vas neko vrijeme. Prvi pregled sam bila dosta rano na 5+1 i ginekolog je vidio samo gestacijsku vrecicu i slijedeci pregled mi je sada u petak, 18.12.
    Drugi pregled je trebao i ranije biti no skupila sam negdje coronu tako da sam u izolaciji. Termin mi je 27.07.2021, pokusala sam staviti u potpis, vidjet cemo hoce funkcionirati. 
    Sto se tice podloge za presvlacenje, imate odlicnu stvar, bar meni. Tvrda podloga za presvlacenje koja se stavi na krevetic, tako da bebu samo uzmete iz krevetica i odmah ste spremni za presvlacenje. Ja sam do krevetica imala mali ladicar iz ikee, velicine malo veceg nocnog ormarica, u kojem sam drzala pelene, kremice i ostalu higijenu koja mi je trebala. Ladice su dosta duboke i u njih moze stvarno dosta stati. Mislim da sam cak u drugoj ladici imala i bodye i hlacice ali nisam vise sigurna. Ne znam mogu li se stavljati slike na forumu da vam otprilike nadem sliku te podloge. Ugl proucim pa se javim. 
    Sto se tice tjelovjezbe ide vam neko pravilo da je u redu dok je puls do 130. Izbjegavati sportove sa skakanjem, vibracijama, treskanjima. Jacanje trbusnih misica izbjegavati da s vremenom ne bi doslo do dijastaze. Vjezbe snage dozirano i umjereno, ugl izbjegavati svaku mogucnost pada, ozljede. Preporuca se pilates, joga, plivanje, voznja sobnog bicikla... Ovo se sve odnosi na zdrave trudnoce bez ikakvih poteskoca. Sada vam saljem pozdrav i zelim laku noc. 

Bojana2017
    15. Prosinac 2020. 07:02

mara5

Ovisi od osobe do osobe, moja prijateljica ima ogromnu kupaonicu pokraj dnevne u kojoj je bila prematalica sa svim glupostima i kadica na posebnom stolu, i svaki put je isla tamo na presvlacenje jer je ful organizirana…
    S druge strane ima prijateljicu koja je svoje presvlacila uglavnom na podu i kutnoj 😂 i gdje su pelene bile po kosaricama a poslije i posvuda 😅
    Mene muci manjak prostora, mozda cu moci stavit prematalicu na ves masinu.. ali kad mi beba mal poraste mislim da to nece funkcionirat 😅
    Nego jel otkrio neko neku kul mazalicu za stomak protiv strijica?

Što se tiče mazanja protiv strija u prvoj trudnoći, a i sad koristila sam samo pavlovićevu mast i nisam dobila strije 🤷🏼‍♀️ mada sam dobila malo kg i nisam imala ogroman stomak. 
    Nastavila sam tako i sad pa ćemo vidjeti.
    Srećno svim curama koje su na pregledu danas. 

Iskra 19.12.2017.
    Iris 05.07.2021.

mara5
    15. Prosinac 2020. 08:07

Eva znam sto mislis, mojoj kumi je to na kraju stajalo na stolu za jest 😂
    Mislim  sad je stvarno svasta dostupno, a na kraju opet ovisi kako ce tebi to sjest i koliko ce ti bit prakticno 😊
    Kak Mallla kaze dosta je sve nametnuto, meni je od svega najbitnije da ne pogrijesim sa odabirom kolica.

🙅‍♀️30, 🙋‍♂️29

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.