Ljetne bebe 2021.💛

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mmarie
    14. Prosinac 2020. 15:39

Malo mi je lakše,utoplila se i popila kamilicu sad je puno bolje.. 😊
    Jel jos koja ima vjetrove od simptoma.. 😂 
    Sama sebi sam cudna,po cijeli dan aktivna a sad ni s kauca mi se ne ustaje.. 🤦🏼‍♀️

• Embarasada
    14. Prosinac 2020. 15:49

Cure, obavila sam dns prvi pregled. Hvala Bogu sve je dobro  6+2 sam, srce je kucalo. Dobila sam uputnicu za urinokulturu i krv. Imam mali hematom pa sam dobila utrogestan 2put dnevno po 2kom, vaginalno. 
    Inače platila sam uzv 100kn, to su valjda neke fore ali sta ces, naravno da pristaneš da radi uzv, iako kao osiguranje pokriva samo 3 obvezna uzv u trudnoći. Nisam dobila racun naravno, cak sam podsjetila sestru da mi naplati jer je zaboravila. 
    Ugl, sve super i sad čekamo sljedeća 4 tjedna 😄 prošli put mi je rekao spol sa 11 tjedana 😁 

14. Prosinac 2020. 15:51

Evo mene sa pregleda ☺️ Radila sam kombinirani i sve je savršeno,zasuzila sam od srece. Beba se savrsen razvija, ginekologinja se posvetila skroz pregledu, trajalo 45min. Gledale smo sve od glave i mozga do noznih prstiju, sve pobrojale i sve štima 🙂 Vidjela se nosna kost, nuhalni nabor savrsen. Beba se cijelo vrijeme prevrtala, u jednom trenutku nam okrenula leđa, nije htjela surađivati 🤭
    Evo moje srečice ❤️
    https://ibb.co/Y0rNSHG

14. Prosinac 2020. 15:56

E da, posteljica je sprijeda i ako je vjerovat bapskim pricama curka je😆 Uglavnom, ginekologinja mi nije smjela reci spol jer bude puno pobačaja zbog nezeljenog spola 🙄

• Embarasada
    14. Prosinac 2020. 16:04

vale123

Tweetyca i Nina27, meni užasno fali teretanaaa 😩
    Gin mi je rekla da nikako ne radim vježbe snage, pilates jedino i nesta lagano, ali to mi je predosadno 😑
    Nemam nikakve komplikacije, niti zabrane, imam energije za odraditi trening kao i prije trudnoće, tako da mislim da ću ipak poslušati sebe i svoje tijelo i dati si malo oduška. Jeste se vi konzultirale?

Ne bi trebalo nista na svoju ruku zato jer osjecas da imas energije. Nije stvar energije nego ti se tijelo jako mijenja i ne bi smjela vise raditi iste vježbe kao sto si prije. Mozes naravno vježbati, dapače ali i paziti koje vježbe radis, posebno vezano uz trbuh, prepone i opterećenja. U trudnoći ne treba uopce ni dizati teške stvari niti se saginjati, tj saginjati se treba kroz čučanj a ne pretklonom i slicno, moze doći do dijastaze trbušnih mišića npr. Ugl, treba se informirat, postoji puno videa i instruktora na internetu s vježbama za trudnice. Postoje i posebne grupe za vježbanje za trudnice ali sad tog vjer nema zbog korone :/

• Embarasada
    14. Prosinac 2020. 16:09

Kiflica

Joj drage moje, i ja bi rado pojela nesto iz pekare, nocas sam imala drugu vrstu vrucih snova: sanjala vruce buhtle s cokoladom i palacinke s nutellom.
    A to ne smijem jesti i ne jedem otkad sam trudna! Imam dijagnozu gestacijskog dijabetesa pa moram jako jako paziti sto jedem, propisane sve obroke, vagati, samo meso, riba, povrce, voce, salate i orasasti…malo integralnih drugih zitarica tipa zob, kvinoja…Nista kruh, nista pasta, pekara, pizze, bureci, kolaci….nista dok ne rodim. Ali izdrzat cu! Mogu ja to! Joj, pocastite se cure i u moje ime, vi koje smijete sve tooo….

Jaoooo i ja sam to imala u prošloj trudnoći, koji napor. Jesi ti vec radila onaj test s pijenjem glukoze kad vec tako rano imas dijagnozu? Jel si vadis krv jednom mjesecno? 
    Ja sam se hranila LCHF ajmo rec, izbjegavala ugljikohidrate a sve drugo jela normalno, čak i voce ali ne puno, i manje obroke i uvijek su mi nalazi bili ok. 

14. Prosinac 2020. 16:10

Cure čestitam na odličnim pregledima😊😊
    Mirjam2, divna slikica, prava bebica 😍
    Embarasada, dize mi se kosa na glavi od tih naplaćivanja UZV 100,00kn. Svi znamo da to samo njima ide u džep. Još trudnici naplaćuju😣 ja bi im inzistirala na računu koji nemaju na temelju čega izdat. 

• Embarasada
    14. Prosinac 2020. 16:15

Mirjam2

E da, posteljica je sprijeda i ako je vjerovat bapskim pricama curka je😆 Uglavnom, ginekologinja mi nije smjela reci spol jer bude puno pobačaja zbog nezeljenog spola 🙄

Whaaaaat? nesto čudnije nisam dugo cula.

• Embarasada
    14. Prosinac 2020. 16:21

Kaca12

Cure čestitam na odličnim pregledima😊😊
    Mirjam2, divna slikica, prava bebica 😍
    Embarasada, dize mi se kosa na glavi od tih naplaćivanja UZV 100,00kn. Svi znamo da to samo njima ide u džep. Još trudnici naplaćuju😣 ja bi im inzistirala na računu koji nemaju na temelju čega izdat.

Ma prevare žešće! A ne da mi se prepirat za 100kn, taj moj je i tako specijalac, nije mi u prošloj trudnoći htio dat bolovanje i govorio mi je stvari tipa ako vam je posao stresan to je problem između vas i vašeg poslodavca, i dao mi je bolovanje tek u 30.tjednu. Ali nekako ipak vjerujem da je dobar doktor pa mi se ne da mijenjati, iako zna bit težak i neugodan. Mislim da sam sad puno sigurnija u sebe pa me ne moze izbacit iz takta s ničim, jer sve sam proučila sama i sve znam kad sta treba. 

• Tonka55
    14. Prosinac 2020. 16:24

Super curke za preglede 😘😘
    Nisam nikad čula da se plaća ultrazvuk kod gin preko socijalne🙄
    Kifllice, jesi išla i na vuk vrhovec? Mene je tamo moja poslala, doma sam si vadila krv jedan cijeli dan iza svakog obroka i na kraju ispalo ok.. 

👨‍💼30 💓 👩‍💼28
    Naše malo čudo je napokon na putu 🤰🥰

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.