Evana je li mozda prima nove pacijente? To je u dz?
👨👩👦
🚴 5g
Hipotireoza- Eutirox
missed ab. 12/20 10TT
missed ab. 4/21 8TT
12/21 ➕
Inhixa 💉
1/22 imamo♥️🌈
Qualified® 90 ✔️ 💙
Norrah ja takodjer planiram u sv Duh na porod :)))
➕4.11.2020.
It's a boy 💙
Termin poroda 09.07.
Rođenje 20.07.2021.
[url=https://lilypie.com [/url
Norrah ja takodjer planiram u sv Duh na porod :)))
Možda se i sretnemo 🥰
➕ 17.10.
👧 22.06.2021 - stigla curka
Evana je li mozda prima nove pacijente? To je u dz?
da, dom zdravlja. mene je primila pocetkom ove godine (ali ja nisam imala svog ginekologa), ne znam prima li i dalje. probaj ju nazvat i objasnit joj situaciju pa te mozda primi. stvarno je draga
https://gov.hr/moja-uprava/zdravlje/prava-iz-obveznog-zdravstvenog-osiguranja/promjena-izabranoga-doktora/453 evo piše da imaš pravo promijeniti doktora pa probaj
ako te ne primi, idi na mojdoktor i po ocjenama gledaj kakvi su pa ih nazovi isto
Hvala puno :) kako se zove da pronadem kontakt?
👨👩👦
🚴 5g
Hipotireoza- Eutirox
missed ab. 12/20 10TT
missed ab. 4/21 8TT
12/21 ➕
Inhixa 💉
1/22 imamo♥️🌈
Qualified® 90 ✔️ 💙
Potpuno razumijem što želiš reći i teško je tu biti pametan, mislim da bi se svačije mišljenje trebalo poslušati, smatrali mi kao pojedinci to ispravnim ili ne. Vjerujem da nitko nekoj trudnici nebi rekao nešto zlonamjerno. Kolostrum ja bitan i jako bitan, vaginalni porod je isto tako jakooo bitan i sve je to prirodno i za to smo prvobitno stvorene da preživimo i da se množimo, ne da ganjamo karijere, stavove itd. Jasno je da svatko ima pravo izbora u kojem smjeru će ići.
Što se tiče nalaza, netko ih odbija, a netko kao ja će ići na sve i učinit sve za dobrobit ili mir. Već sam negdje spomenula da sam u prošloj trudnoći radila prenatalni test koji je bio uredan, a sa trudnoćom ništa nije bilo u redu i mogla bih reći svima vama da test ne vrijedi i da je bacanje novca, ali ja ću ga radit ponovno jer je ovo nova trudnoća nova priča.
pa da, svako ima pravo izbora, to je apsolutno njezina stvar hoće li dojiti ili neće, ali nije u redu od nje da govori neistine samo kako bi obranila svoj odabir. ako netko ne želi/ne može dojit, to je sasvim ok, ali nije ok da govori da je dojenje isto kao hraniti dijete formulom i da kolostrum nije bitan za bebu. svaka od nas ima svoj odabir i meni je to sasvim ok, naravno da necu nikoga nagovarat da zivi zivotom kako ja zelim i smatram da je ispravno.
meni je ok da netko odbije ići na prenatalni test (npr.ja nisam isla zato sto mi i negativni rezultati ne bi promijenili mišljenje o tome da želim zadržati dijete pa mi je i sama ginekologica rekla da je bolje da onda ne idem), ali neću drugima govorit "to ti je bacanje para, ne bi trebala ići na to" niti cu osporavati svrhu tog testa.
no, nebitno, sad sam ok, samo me to naziviralo i imala sam potrebu to podijelit s razumnim osobama hahah
želim ti dobre rezultate na testu i urednu trudnoću
Hvala na lijepim željama 🥰
02/13 missed ab. 7tt
12/19 missed ab. 13tt
10/20 +🤰 nadamo se najboljem 🤱
It's a boy 💙👣👶
28.06.2021. Treća sreća i ljubav najveća 👶
08/23 biokemijska
Čestitke svim curama na divnim pregledima 🥰🥰🥰
02/13 missed ab. 7tt
12/19 missed ab. 13tt
10/20 +🤰 nadamo se najboljem 🤱
It's a boy 💙👣👶
28.06.2021. Treća sreća i ljubav najveća 👶
08/23 biokemijska
Meni je šogorica babica u vinogradskoj, ali je trenutno na porodiljnom i neće se vratit na posao dok su nama termini... Pa nezz šta bi vam rekla, kad pričam s njom ona kaže da su svi super i da nema ničeg negativnog. Ona je tamo sada rodila, a nažalost i izgubila prethodne dvije trudnoće.... Pričala mi je nedavno kako sad kad je i sama mama da će drugačije gledat na trudnice koje će joj dolazit .. Zna reći da joj je žao što nekad nije dobre volje pa se onda ne posveti svima 100%, ali smatram da je tako svugdje.. Možda bi bilo super da nam mame napišu koje su već rodile što misle i svoja iskustva. 🙂
Što se tiče imena, za dečka mi je lijepo Jakov za curu Katja... Al već imamo nećaka Jakova pa ne znamo.. Za curke mi je isto lijepo Rita, Mila, Cvita.. Al nekako ništa mi još ne zvoni da je to to... Možda kad saznam spol bude drugačije 🥰
👨💼30 💓 👩💼28
Naše malo čudo je napokon na putu 🤰🥰
moraš prvo ić tražiti u hzzo da ti dopuste promjenu. na linku koji sam ti stavila ovo piše:
Nakon proteka razdoblja od godine dana, osigurana osoba ima pravo promijeniti prethodno izabranog doktora, a unutar tog razdoblja promijeniti ga možete samo iz određenih razloga
Razlozi promjene
Razlog promjene trebate naznačiti u obrascu Izjava o izboru/promjeni izabranog doktora koju možete preuzeti u ordinaciji svog doktora ili u našoj rubrici Dokumenti.
Ako ste kao razlog naveli poremećaj međusobnih odnosa, valjanost vašeg zahtjeva za promjenu izabranog doktora ispitat će posebno povjerenstvo. Članove povjerenstva u tom slučaju imenuje voditelj regionalnog ureda, odnosno područne službe HZZO-a u mjestu vašeg stanovanja.
Procedura promjene izabranog doktora
U skladu s člankom 6. Pravilnika o načinu ostvarivanja prava na slobodan izbor doktora primarne zdravstvene zaštite ("Narodne novine", broj 147/14., 41/15. – isprava i, 129/17.) ovjera podataka iz Izjave o izboru/promjeni izabranog doktora provodi se u regionalnom uredu odnosno područnoj službi HZZO-a nadležnima prema sjedištu ordinacije novoizabranog doktora koji je tiskanicu Izjave dostavio.
Potpisane Izjave HZZO-u je u obvezi dostaviti novoizabrani doktor radi ovjere i unosa podataka u evidencije HZZO-a, međutim u praksi ima situacija u kojima to obavljaju i same osigurane osobe.
Nakon provedene ovjere podatka o izboru, odnosno promjeni izabranog doktora, nadležna služba regionalnog ureda odnosno područne službe HZZO-a dostavlja jedan primjerak ovjerene tiskanice Izjave izabranom doktoru, a jedan primjerak dotadašnjem izabranom doktoru, odnosno zdravstvenoj ustanovi za izabranog doktora njezinog radnika.
Kada ovjeru podataka o izboru ili promjeni izabranog doktora nije moguće provesti, regionalni ured odnosno područna služba HZZO-a će o tome obavijestiti osiguranu osobu pisanim putem, navesti razloge zbog kojih ovjeru nije bilo moguće provesti te je uputiti o daljnjem postupanju.
Osigurana osoba koja izvrši izbor doktora ostvaruje zdravstvenu zaštitu pri novoizabranom doktoru od datuma ovjere podataka iz Izjave, a najkasnije u roku od 10 dana od dana potpisivanja Izjave, a dotadašnji izabrani doktor nakon primitka Izjave obvezan je odmah, a najkasnije u roku od 3 dana, u skladu s odredbama Zakona o liječništvu i Zakona o dentalnoj medicini, predati novoizabranom doktoru svu zdravstvenu dokumentaciju osigurane osobe.
Sortiraj odgovore
Najstariji