Evana, provjeri molim te i ispavi me ako grijesim, ali mislim da doktora mozes prvi put promijeniti bez ikakvih komplikacija i povjerenstava - tako sam ja promijenila. A onda imas godinu dana da moras ostati pri tom novom prije nego sto opet mozes mijenjati, ili ako unutar te godine nisi zadovoljna, moras na ta razna povjerenastva objasnjavati zasto. :)
Evana, provjeri molim te i ispavi me ako grijesim, ali mislim da doktora mozes prvi put promijeniti bez ikakvih komplikacija i povjerenstava - tako sam ja promijenila. A onda imas godinu dana da moras ostati pri tom novom prije nego sto opet mozes mijenjati, ili ako unutar te godine nisi zadovoljna, moras na ta razna povjerenastva objasnjavati zasto. :)
ne znam, moja sestra kad je mijenjala ortodonta je isto morala preko hzzoa ic iako je bila vise od 2 godine kod nje. zato mislim da je najbolje da nazove hzzo i pita ih i za proces i za imena ginekologa koji primaju pacijente u njezinoj blizini, tako da bezveze ne hoda od ambulante do ambulante :)
Evo sada sam peovjerila na stranici hzzo-a, tako je.
Nedostaje ti pvaj prvi dio:
Zdravstvenu zaštitu kod novoizabranog doktora možete ostvariti najkasnije u roku od 10 dana od potpisivanja Izjave. Novoizabranom doktoru Vaš će dosadašnji doktor odmah, a najkasnije u roku od 3 dana, predati svu Vašu zdravstvenu dokumentaciju.
A onda ako tog novoizabranog zelis mijenjati, moras cekati godinu dana ili imati razloge.
Ja sam vrlo lako peomijenila svoju doktoricu, samo sam otisla novoj i ona je moj potpisani tahtjev roslijedila staroj koja joj je morala poalati moju dokumenratiju. Staru dr.nisam morala ni vidjeti. :)
Evo sada sam peovjerila na stranici hzzo-a, tako je.
Nedostaje ti pvaj prvi dio:
Zdravstvenu zaštitu kod novoizabranog doktora možete ostvariti najkasnije u roku od 10 dana od potpisivanja Izjave. Novoizabranom doktoru Vaš će dosadašnji doktor odmah, a najkasnije u roku od 3 dana, predati svu Vašu zdravstvenu dokumentaciju.
A onda ako tog novoizabranog zelis mijenjati, moras cekati godinu dana ili imati razloge.
Ja sam vrlo lako peomijenila svoju doktoricu, samo sam otisla novoj i ona je moj potpisani tahtjev roslijedila staroj koja joj je morala poalati moju dokumenratiju. Staru dr.nisam morala ni vidjeti. :)
pa super, jos bolje
Ma da, ma sve smo mi zasluzile imati dobrog lijecnika i treba se izboriti za to pravo. Ima divnih socijalnih doktora pored kojih su privatni suvisni. A vidim da se neke cure muce i s privatnima, sto zaista nema smisla... Naravno, ne zive svi u velikom gradu da mogu birati, ali ako mozete birati, ne trpite lose. :)
Cure evo ja sam popodne skupila nalaze krvi.
Željezo 42 (ref vr 8-30)
UIBC 9 (ref vr 26-59)
TSH 0.094 (ref vr 0.270-4.200)
FT4 21.2 (ref vr 12.0-22.0)
Što kažete? Trebam li se zabrinuti? Sestra mi je dala samo nalaz i rekla da ne trebam doktorici pokazati. U utorak idem ginekologu pa ću pokazati. U petak idem novom socijalnom endokrinologu jer mi se ne da putovati iz Dalmacije u Zg svaki mjesec. Do sad sam uvijek pila terapiju i s njom vadila krv, a sada sam bila natašte i bez terapije. Viši hormoni su mi sad nego kad bi mjerila s terapijom 😳 I TSH je baš dosta nizak.
Lullaby, pijes li kakve prenatalne vitamine? Vidim da ti je zeljezo previsoko i posljedicno tome ti je UIBC prenizak. Meni se desila ista situacija kad sam pila prenatale. Inace sam imala super krvnu sliku. Prestala sam ih piti i odmah mi se krvna slika normalizirala. Ako se normalno hranis i nemas manjak zeljeza, bolje ti je ne piti nikakve kemijske vitaminske preparate, mogu samo pokvariti stvar. :)
Sad vidim da ti je tsh i nesto jos van referentnih vrijednosti, a o tome ne znam, nisam imala taj slucaj. Znat ces sve najbolje kada prokomentiras sa svojom lijecnicom. :) No barem za zeljezo ne brini, ako je rijec o prematalima, lako ces dovesti zeljezo u red. :)
Lullaby, pijes li kakve prenatalne vitamine? Vidim da ti je zeljezo previsoko i posljedicno tome ti je UIBC prenizak. Meni se desila ista situacija kad sam pila prenatale. Inace sam imala super krvnu sliku. Prestala sam ih piti i odmah mi se krvna slika normalizirala. Ako se normalno hranis i nemas manjak zeljeza, bolje ti je ne piti nikakve kemijske vitaminske preparate, mogu samo pokvariti stvar. :)
Samo Solgarov Folat uzimam.
Sortiraj odgovore
Najstariji