Ljetne bebe 2021.💛

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    12. Prosinac 2020. 12:15

Orhideja1

Dreamer97

Orhideja, hvala na podeljenom iskustvu, jos jedan dokaz zasto necu raditi prenatalni. Koliko god da on bude uredan, moze se desiti neki drugi poremecaj, ne moze se odahnuti ni tada, sve je u Bozijim rukama. A i pricala sam sa jednom doktorkom, takodje mi ne predlozila da ne radim. Mlada sam, svi rezultati su uredni, nemam nikakvu bolest, nije mi rizicna trudnoca.. treci razlog je sto je moja tetka (pre par godina), radila neki prenatalni test (imala je 40+godina, naslednu bolest), test je naravno bio uzasan, a ona je rodila zivo, zdravo i normalno dete, sto bi rekli ne fali mu dlaka sa glave, a ne nesto drugo. To su moji razlozi, ali naravno nemam nista protiv zenica koje ce raditi prenalatni. Sa ili bez njega sve cemo roditi zive i zdrave bebice,verujem u too 😊😊😊

Naravno, svatko ima pravo izbora. Kod nepovoljnih rezultata NIPT-i testova, nikada se taj prvi nalaz ne uzima zdravo za gotovo, doktori ionako 100% vjeruju jedino aminocintezi i biopsiji korionski resica.
    Nemojte krivo shvatit moju situaciju sa panoramom, ona se pokazala točna, ali s duge strane postoji nažalost još situacija koje nisu dobre bez obzira na kombinirani ili na NIPT testove.
    Ja sam svakako uvjerena da pozitivna misao i uvjerenje da ćemo sve dobiti svoje bebice, pa i ova podrška na forumu svakako čine ono najbolje, pa i u trenutcima kada se sve čini crno.
    Zato kaca12 samo pozitivno i odmaraj do pregleda, simptomi te još stignu uhvatit.

A što konkretno NIPT testovi mogu otkriti? Da li oni otkrivaju samo anomalije s kromosomima, pa mogu predvidjeti da bebica ima Down sindrom ili moze otkriti i neke druge anomalije u razvoju djeteta koje ne moraju imati veze s kromosomima?

• Evana
    12. Prosinac 2020. 12:56

Clio35

Drage moje, malo sam se makla od foruma jer mi je trenutno tako lakše jer dok čitam svašta uhvati me strah. Nažalost pozitivna sam. Jucer je tek bilo testiranje ali sam hvala Bogu prošla sa blagim simptomima. Tako da sam u izolaciji do utorka. U pon. moram zvati gin. da me naruči za pregled što prije jer je već prošlo punih 5 tjedana od zadnjeg pregleda. Tako da sam bas u strahu.

clio, ja nisam bila na pregledu 7 tjedana, prvi pregled mi je bio u 6tt i nakon toga sam dobila koronu. na pregledu jučer je sve bilo super, iako sam prebolila koronu, pila lijekove i imala temperaturu par dana. znam da ćeš se svejedno brinuti, ali kažem ti, meni je isto bilo ko i tebi i sve je bilo ok. čak sam doktora pitala je li problem što sam dosla tek sad na pregled on je rekao da ne jer smo taman mogli napraviti detaljniji pregled i da je sve u redu. 

• Evana
    12. Prosinac 2020. 12:59

Kaca12

A što konkretno NIPT testovi mogu otkriti? Da li oni otkrivaju samo anomalije s kromosomima, pa mogu predvidjeti da bebica ima Down sindrom ili moze otkriti i neke druge anomalije u razvoju djeteta koje ne moraju imati veze s kromosomima?

otkriva kolika je šansa za poremećaje na kromosomima, nista drugo.

MISS
    12. Prosinac 2020. 13:09

Kaca12 evo sa te malo utjesim ja sam krvarila u 4 .tj kad sam tek saznala za trudnocu bas svjeza krv i mislila sam da nista od trudnoce ni ovaj put,medutim prevarila sam se, strogo strogo sam mirovala i stavljala utrogestane vaginalno ..prvih nekoliko dana je bila bas svjeza krv,a kasnije se pretvorilo u smeđarenje...sad sam 6+ trudna, unazad tjedan dana nema niceg vise i idem na pregled ponovo 21 . Tad cu biti vec 7+4.. Ugl krv ni smedarenje ne mora znaciti nista lose ,samo miruj! 🥰

👸34🤴38
    06 i 07/20 AIH - neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12 - 5+2 vidi se GV i unutra tockica 🐞👏
    UZV 21.12 -7+4 , imamo ❤️ i veliki smo 1 cm 🐞🙏
    Uzv 29.12 8+5 , veliki smo 2.33 cm❤️
    18.01 Harmony test - It's a boy 💙,nalaz uredan🙏

Mallla
    12. Prosinac 2020. 13:42

Clio drago mi je da si ok  pa i sa pozitivnim nalazom.
    Val negativnih tema je prošao...izdržali smo ga. Žao mi je što vas se dosta ne javlja i vjerujem iz razloga micanja od negativnih iskustava i teških tema. Zato bi bilo dobro da cure jave tu da im je nešto ako je, al da se rasprave nastave na temi spontani ili da cure koje tek čekaju test i nisu sigurne jel je ili nije idu na temu tko planira i radi na bebi ili LH trakice, tamo su cure u isčekivanju i imaju volje, vremena i želje lovati sjene, gledati razinu bete i slično. Bez uvrede bilo kome i ne mislim ovim ništa loše...osim da bi volila da je tema opuštena...baš je bio jedan val rasprava nepotrebnih za ovu temu.

url=https://lilypie.com]

mara5
    12. Prosinac 2020. 13:45

Potpisujem 👌

🙅‍♀️30, 🙋‍♂️29

Orhideja1
    12. Prosinac 2020. 14:10

Evana

Kaca12

otkriva kolika je šansa za poremećaje na kromosomima, nista drugo.

Točno, NIPT testovi otkrivaju najčešće kromosomske poremećaje koji su poznati isto kao i kombinirani test, razlika je što u NIPT testovima lakše izoliraju fetalnu krv od majčine pa su rezultati točniji.
    Toliko sam ja shvatila do sada, ako netko zna više o tome može nas informirat. 

02/13 missed ab. 7tt
    12/19 missed ab. 13tt
    10/20 +🤰 nadamo se najboljem 🤱
    It's a boy 💙👣👶
    28.06.2021. Treća sreća i ljubav najveća 👶
    08/23 biokemijska

Orhideja1
    12. Prosinac 2020. 14:30

cocolina

Evo ja se javljam sa ajmo rec sretnom vijescu a to je da sam nakon jedno dva mjeseca napokon uspjela pojesti komad mesa koji je na kraju onda i ostao u meni.Nadam se da ce se sada mucnine stvarno smiriti jer to toliko snage iz mene uzme da samo spavam vec danima

👏👏👏👏Čestitam😉

02/13 missed ab. 7tt
    12/19 missed ab. 13tt
    10/20 +🤰 nadamo se najboljem 🤱
    It's a boy 💙👣👶
    28.06.2021. Treća sreća i ljubav najveća 👶
    08/23 biokemijska

12. Prosinac 2020. 14:33

cocolina

Evo ja se javljam sa ajmo rec sretnom vijescu a to je da sam nakon jedno dva mjeseca napokon uspjela pojesti komad mesa koji je na kraju onda i ostao u meni.Nadam se da ce se sada mucnine stvarno smiriti jer to toliko snage iz mene uzme da samo spavam vec danima

Bravo 💪 nadam se da ce uskoro skroz proc i da ces uzivati dalje u trudnoci 😊

• Dreamer97
    12. Prosinac 2020. 14:36

Mallla, ja sam to odavno htela napisati ali sam pomislila da ce se neko uvrediti iako mi to stvarno nije cilj. Sad malo manje, ali jedno vreme ni meni se nije ulazilo na temu koliko je bilo neke negativnosti i price koja nema veze sa ovim naslovom🙈 ajmo cure pozitivne teme, nosimo u sebi mrvice koje smo toliko dugo sanjale, o cemu svaka zena sanja.. 

👱🏼‍♀️ 24
    🧔🏻 24
    ➕ 25.11.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.