Ljetne bebe 2021.💛

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Nina27
    11. Prosinac 2020. 15:34

missmama91 uzas, uzas. Za to nema nikakvog opravdanja. Ja sam sad u 9. tjednu i bila sam već dva puta na pregledu, je kod privatnice, ali nije ni bitno. Svi se moraju pristojno ponašati. Prvi puta sam bila s 4 + 6 jer sam imala smeđi iscjedak i bolove i ispalo da se već vidi 1,5 mm plod čak. Drugi put s 6 + 3 (ispalo da je zapravo 6 + 5) i već plod 8 mm. Tako da su to gluposti, itekako se može prije vidjeti, a i ne mora. Ali to ne znaci da netko treba biti bezobrazan i/ili te be primiti, ako imaš bilo koji razlog/indikaciju/ strah zbog kojeg imaš potrebu za pregledom. Joj, bas me to ljuti. 😠

👱🏼‍♀️ 27
    👱🏼‍♂️ 32
    ➕ 18.11. ❤️
    It’s a boy! 💙

• Evana
    11. Prosinac 2020. 15:38

missmama91

Pozdrav :) evo citam vas vec neko vrijeme ali nikako da se pridruzim,cekala sam prvi pregled..na zalost prvi pregled 6+6 rezultirao je bezobraznim ponasanjem ginekologa gdje sam ja otisla placuci. Znaci prvo nije nista govorio,kada bi ga nesto pitala nebi dobila odg. Odmah me napao sto radim tu uopce u 6 tj. (A tako me narucili)Na brzinu mi uzeo papa test i upalio uzv da potvrdi trudnocu,pogledao-ugasio i rekao da se nazire trudnoca ali da je sve to rano prije 9-10 tj T. I hvala dovidjenja…na kraju kada sam shvatila da mi nije dao uputnicu za krv,vratila se unutra gdje je rekao da mi to jos ne treba,na moj govor da imam problema sa sticnjacom i da sam u prosloj T pila tablete i da mi makar samo tu uputnicu da,onako jedva s pogledom mi ju je napisao…mislim uzas,..ja ostala sokirana ponasanjem.. vidim da i vi imate svakakva iskustva s ginekolozima? Ja sam prijasnju trudnocu vodila privatno,mislila sam sada preko socijalnog,ali mislim da cu svoju privatnu kontaktirati opet..

iz kojeg si grada? ako si iz zagreba, iz kojeg si dijela?

UŽASNO BEZOBRAZNO OD NJEGA!!! ja sam oba puta isla sa 6 tjedana i oba puta su se već vidjeli otkucaji, tako da kaj sere. hitno mijenjaj ginekologa, a na ovog se žali. ima i dobrih socijalnih ginekologa, pogotovo u većim gradovima gdje je i izbor veći.

• Evana
    11. Prosinac 2020. 15:41

Mallla

Suosjećam, ježim se od takvih otrovnih komentara. Al dobro mi tu nismo takve bar ne do sada. Svaka ima svoje mišljenje i to je sasvim u redu! Netko forum koristi za razbibrigu i razmjenu informacija a netko za liječenje frustracija!

baš to. nadam se i vjerujem da nećemo postat takve 

Orhideja1
    11. Prosinac 2020. 15:54

Evana

dobro jutro svima

moram vam reći da se super osjećam na ovom forumu jer ste sve tako drage i pune podrške.
    i moram podijeliti svoje frustracije s vama…neki dan sam na redditu na forumu trudnoće komentirala post nekoj ženskoj i napisala "bebe trebaju kolostrum i da nije u redu da govoriš da je nebitan", a onda su me sve napale kao kakve čavke jer sam se usudila proturječiti nekomei da nisam u pravu, smatram da to nije način. i onda sam prvi put shvatila zasto neke zene ne vole forume za trudnice i mame i razvila neki mali strah da cu jednog dana biti okružena takvim ženama u nekoj facebook grupi/u vrticu/skoli…

kasnije sam na istom redditu naisla na komentar gdje ženu slave jer je odbila test na gestacijski dijabetes jer se ona "informirala". ja sam ju pitala zašto je odbila, a ona kaze zato sto ima žgaravicu i ne može ona 3 sata bez hrane nakon što se ustane i smatra da joj test nije potreban iako ju je doktor poslao???
    ne razumijem kad se ljudi tako ponašaju i inače u životu, a pogotovo ne u trudnoći. valjda bi joj beba trebala biti na prvom mjestu, a ne vlastita ugoda… ak ne vjeruješ doktoru, odi kod šamana neka te liječi.
    nakon samo dva dana na tom "forumu" isclanila sam se jer sam shvatila da je previse toksican, jer sve te žene misle da su najpametnije, nema mjesta raspravama, jedino što je dobrodošlo je pljeskanje drugim ženama.

Potpuno razumijem što želiš reći i teško je tu biti pametan, mislim da bi se svačije mišljenje trebalo poslušati, smatrali mi kao pojedinci to ispravnim ili ne. Vjerujem da nitko nekoj trudnici nebi rekao nešto zlonamjerno. Kolostrum ja bitan i jako bitan, vaginalni porod je isto tako jakooo bitan i sve je to prirodno i za to smo prvobitno stvorene da preživimo i da se množimo, ne da ganjamo karijere, stavove itd. Jasno je da svatko ima pravo izbora u kojem smjeru će ići.
    Što se tiče nalaza, netko ih odbija, a netko kao ja će ići na sve i učinit sve za dobrobit ili mir. Već sam negdje spomenula da sam u prošloj trudnoći radila prenatalni test koji je bio uredan, a sa trudnoćom ništa nije bilo u redu i mogla bih reći svima vama da test ne vrijedi i da je bacanje novca, ali ja ću ga radit ponovno jer je ovo nova trudnoća nova priča. 

02/13 missed ab. 7tt
    12/19 missed ab. 13tt
    10/20 +🤰 nadamo se najboljem 🤱
    It's a boy 💙👣👶
    28.06.2021. Treća sreća i ljubav najveća 👶
    08/23 biokemijska

• Evana
    11. Prosinac 2020. 16:15

Orhideja1

Potpuno razumijem što želiš reći i teško je tu biti pametan, mislim da bi se svačije mišljenje trebalo poslušati, smatrali mi kao pojedinci to ispravnim ili ne. Vjerujem da nitko nekoj trudnici nebi rekao nešto zlonamjerno. Kolostrum ja bitan i jako bitan, vaginalni porod je isto tako jakooo bitan i sve je to prirodno i za to smo prvobitno stvorene da preživimo i da se množimo, ne da ganjamo karijere, stavove itd. Jasno je da svatko ima pravo izbora u kojem smjeru će ići.
    Što se tiče nalaza, netko ih odbija, a netko kao ja će ići na sve i učinit sve za dobrobit ili mir. Već sam negdje spomenula da sam u prošloj trudnoći radila prenatalni test koji je bio uredan, a sa trudnoćom ništa nije bilo u redu i mogla bih reći svima vama da test ne vrijedi i da je bacanje novca, ali ja ću ga radit ponovno jer je ovo nova trudnoća nova priča.

pa da, svako ima pravo izbora, to je apsolutno njezina stvar hoće li dojiti ili neće, ali nije u redu od nje da govori neistine samo kako bi obranila svoj odabir. ako netko ne želi/ne može dojit, to je sasvim ok, ali nije ok da govori da je dojenje isto kao hraniti dijete formulom i da kolostrum nije bitan za bebu. svaka od nas ima svoj odabir i meni je to sasvim ok, naravno da necu nikoga nagovarat da zivi zivotom kako ja zelim i smatram da je ispravno. 
    meni je ok da netko odbije ići na prenatalni test (npr.ja nisam isla zato sto mi i negativni rezultati ne bi promijenili mišljenje o tome da želim zadržati dijete pa mi je i sama ginekologica rekla da je bolje da onda ne idem), ali neću drugima govorit "to ti je bacanje para, ne bi trebala ići na to" niti cu osporavati svrhu tog testa.

no, nebitno, sad sam ok, samo me to naziviralo i imala sam potrebu to podijelit s razumnim osobama hahah 

želim ti dobre rezultate na testu i urednu trudnoću 

mara5
    11. Prosinac 2020. 16:16

Sto se ovo dogadja sa ludim doktorima 🤷‍♀️🙄
    Bit ce da im korona lupila u glavu 😏
    Sto se tice foruma, slazem se da nema smisla svima sve potvrdjivati i pljeskati.
    Svi smo mi od krvi i mesa  i mislim da nitko nije najpametniji😂
    Ovdje smo da podjelimo situacije, razmisljanja i neka nasa vidjenja.
    Naravno da ce doci do toga da se misljenja razlikuju, mpzda nas nesto i potakne na razmisljanje, ali na kraju krajeva uvijek najbolje naucis na svom primjeru i svojim greskama.
    Meni je za sada ovdje bas dobro, a mislim da ce poslije biti jos zanimljivije pogotovo kad budemo birali kolica bocice dudice 🥰😊

🙅‍♀️30, 🙋‍♂️29

• Evana
    11. Prosinac 2020. 16:28

mara5

Sto se ovo dogadja sa ludim doktorima 🤷‍♀️🙄
    Bit ce da im korona lupila u glavu 😏
    Sto se tice foruma, slazem se da nema smisla svima sve potvrdjivati i pljeskati.
    Svi smo mi od krvi i mesa i mislim da nitko nije najpametniji😂
    Ovdje smo da podjelimo situacije, razmisljanja i neka nasa vidjenja.
    Naravno da ce doci do toga da se misljenja razlikuju, mpzda nas nesto i potakne na razmisljanje, ali na kraju krajeva uvijek najbolje naucis na svom primjeru i svojim greskama.
    Meni je za sada ovdje bas dobro, a mislim da ce poslije biti jos zanimljivije pogotovo kad budemo birali kolica bocice dudice 🥰😊

slažem se 
    jedva čekam  
    prvo sam mislila sta ce mi njihaljka, brzo je beba preraste, ali sad sam nasla jednu za 600kn i dode mi da je odmah kupim iako nije jos proslo ni pola trudnoce ahhaha

• Barbi_2309
    11. Prosinac 2020. 16:32

Evo cure da se i ja javim. Danas sam bila na pregledu i sve je SUPER 👌😊😁 obje bebice se razvijaju lijepo i napreduju. Mašu rukicama i nogicama, nevjerojatan je osjećaj kad ih gledaš. Krvna slika, tlak, i urinokultura sve savršeno 🙏i službeno smo ušli u drugo tromjesečje🥳 sljedeći pregled mi je zakazan 13.01.
    Što se tiče prenatalnih testova mi smo se odlučili da ih nećemo raditi. Dr. je rekla da prema UZV sve izgleda uredno. Dobila sam i uputu za postepeno smanjivanje doze Duphastona, pa ako sve i dalje ostane ovako uredno i bez krvarenja do sljedećeg pregleda bi trebala prestati s Duphastonom. Da napomenem ja sam krvarenje imala u 7tt zbog hematoma koji se u međuvremenu u potpunosti povukao. I od rad je sve školski😁😁😁

👩‍🦰♂️31 god
    👨‍🦱♀️34 god
    👩‍❤️‍👨 Together since 2009, married since 2017

🤰+16.10.2020.

• Barbi_2309
    11. Prosinac 2020. 16:33

I od tad je sve školski*

👩‍🦰♂️31 god
    👨‍🦱♀️34 god
    👩‍❤️‍👨 Together since 2009, married since 2017

🤰+16.10.2020.

• Evana
    11. Prosinac 2020. 16:44

Barbi_2309

Evo cure da se i ja javim. Danas sam bila na pregledu i sve je SUPER 👌😊😁 obje bebice se razvijaju lijepo i napreduju. Mašu rukicama i nogicama, nevjerojatan je osjećaj kad ih gledaš. Krvna slika, tlak, i urinokultura sve savršeno 🙏i službeno smo ušli u drugo tromjesečje🥳 sljedeći pregled mi je zakazan 13.01.
    Što se tiče prenatalnih testova mi smo se odlučili da ih nećemo raditi. Dr. je rekla da prema UZV sve izgleda uredno. Dobila sam i uputu za postepeno smanjivanje doze Duphastona, pa ako sve i dalje ostane ovako uredno i bez krvarenja do sljedećeg pregleda bi trebala prestati s Duphastonom. Da napomenem ja sam krvarenje imala u 7tt zbog hematoma koji se u međuvremenu u potpunosti povukao. I od rad je sve školski😁😁😁

super!!! čestitam 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.