Ana jel to prvi pregled u TA? Ja idem u petak prvi put pa me zanima kak ti pregledi izgledaju.
Da, javim ti kad prode 😊 ne znam ni ja kaj me ceka hehehe
Javi svakako, i mene čeka u srijedu. Zadnji put sam bila sa 36+3, pregledali me vaginalno 5 sekundi i to je to! Poludila sam! Izgubim cijelo jutro da bi me vaginalno sa prstima pregledala i rekla vidimo se za 2 tjedna. Da ne pricam da sam prije toga zadnji uzv imala prije mjesec i pol, a na to mi dokt bahato kaze: znas li ti koliko se ultrazvuka u svijetu radi?! Pucat sam htjela 🤯 nije problem sto je pauza izmedu uzv 2 mjeseca, nego zasto si me pobogu narucila na nesto sto je zaista bespotrebno. Iskreno se nadam da ce u srijedu napraviti posten pregled inace ne odgovaram za svoje postupke 😅😅
Ja se ubacujem kao padobranac, hahahahha... Ne znam kako je sad sve točno, ali prije 12 godina kad sam u Hr rodila prvu kćer, išla sam ukupno na 3 ultrazvuka, znači tek na početku trudnoće, sa nekih 20 tjedana, I jedva koji dan prije poroda, kad su skužili da nigdje nema procjene bebine težine... Ali isto mi je svaki pregled bio samo vaginalni, I to je to.. drugu kćer sam rodila u De, totalna suprotnost su bili pregledi, jer ovdje pregledaju vaginalno baš kad je nešto bitno.. i onda sam, a i sad, imala na svakom pregledu UZV, s tim da se ovdje plaća ako želiš ići svaki put, jer zdravstveno pokriva samo 3 UZV u cijeloj trudnoći, što je premalo... Ali da ne idem svaki put na UZV, ne znam kako bi mi izgledali pregledi... 🤔🤔🤔🤔🤔
Nemoj me skroz drzati za rijec, a i mozda se nesto promijenilo s koronom, ali oko 6-pola 7 ujutro je budenje i jutarnja vizita za mame koje rade sestre (mjerenje temperature, ako trebaju tablete za bol i sl.). Oko pola 8-8 dolazi dorucak i sestre dovezu bebe zamotane kao paketici u pokretnim kreveticima. Oko 9-pola 10 je vizita za bebe, tad pedijatar dolazi do svake bebe i isprica za svaku bebe pojedinacno sto ima. U isto vrijeme je i vizita za mame, dolazi dezurni doktor koji odgovara na pitanja ako ih imamo. Oko pola 11-11 dolaze sestre za bebe s pokretnim kolicima za presvlacenje beba, znaci ja sam ostala u soku kako one okrecu i drze bebe, beba je doslovno u roku minute presvucena i preobucena, a mi doma sve njezno i polako, skoro pa se bojis primiti bebu da ju ne polomis 😂 oko pola 1 je rucak, a oko 3 dolaze opet sestre koje uzimaju bebe. Od pola 5 do pola 6 ili od 4 do 5 nisam vise sigurna, su prije bile posjete, sad tog vise nema tako sa ne znam da li se tu sto promijenilo. Oko pola 6 su se bebe vracale u sobu, a oko pola 7 je vecera. Mislim da su sestre jos jednom uzimale bebe poslije vecere i onda bi ih vratile oko 9 pola 10 mamama koje su htjele da su s njima u sobi odnosno ostavljale bi ih kod sebe obicno prvu noc nakon porod da se mama malo naspava i oporovi. Oko 3-4 ujutro, ako su bebe s mamom u sobi, sestre opet dolaze i uzimaju ih. Tako je nekako bio raspored prije 3 godine u Petrovoj pa eto ako nekom pomogne. U svakom trenutku mozete pozvati sestre, mislim da su dva razlicita gumba, jedan za mamu, a drugi za bebe, isto tako ako se beba pokaka dok je s vama u sobi, moze se pozvati sestra pa ce ju ona uzeti i presvuci. Mislim da je to to sto mi pada napamet trenutno. Samo rodiliste je malo zastarjelo i trebala bi mu obnova, ali sobe za mame su komoletno nove i sredene. Ja sam bila u dvokrevetnoj sobi i to je super, ali znam da ima i cetverokrevetnih. Mozda ima i drugih kombinacija soba, ali to ne znam. Hrana je meni bila fina i dovoljna, ali ja nisam bas referetna sto se toga tice.
I jos dvije stvari su mi pale napamet, u mojoj sobi je bila televizija, mislim da je tako u svakoj sobu, ali recimo nije bilo wifija, tako da sve slike i what’s up/viber pozivi idu preko mobilnog interneta
Ima li kakve promjene kod koga? 😅 Meni je danas bas bio tezak dan, rasplakala sam se kako ne mogu vise 🙄 Muz isto tjesi proci ce, ili kad me pita sto je bilo.. Kako objasniti da vise nemas zivaca biti u tijelu koje je toliko bolno, tesko za setati, za podignuti se, nemozes se obuti, obuci, sve uobicajene radnje su onemogucene ili otezane.. Mislim da su me danas bas oprali hormoni sto ce tek biti poslije poroda 😌
Nula bodova...osim to što kažeš ringišpil hormona! I točno mi je tlaka ić u krevet kad već očekujem da će me opet skrpat nesanica....i baš si sve opisala kako je....sve mi je, ne da mi se ništa i ajmo završit ovu priču. Usput počele su i meni oticati noge!
url=https://lilypie.com]
Ima li kakve promjene kod koga? 😅 Meni je danas bas bio tezak dan, rasplakala sam se kako ne mogu vise 🙄 Muz isto tjesi proci ce, ili kad me pita sto je bilo.. Kako objasniti da vise nemas zivaca biti u tijelu koje je toliko bolno, tesko za setati, za podignuti se, nemozes se obuti, obuci, sve uobicajene radnje su onemogucene ili otezane.. Mislim da su me danas bas oprali hormoni sto ce tek biti poslije poroda 😌
Nula bodova…osim to što kažeš ringišpil hormona! I točno mi je tlaka ić u krevet kad već očekujem da će me opet skrpat nesanica….i baš si sve opisala kako je….sve mi je, ne da mi se ništa i ajmo završit ovu priču. Usput počele su i meni oticati noge!
Kao da sebe cujem, ici u krevet mi je kao da idem na neko mucenje, cim se priblizava noc mi je gore... I evo opet jako grcenje u trbuhu navecer, cijeli se jadan gura udara svukuda, inace je bio aktivna beba ali ovo je bas kao da se jadan teskom mukom bori za izaci vani bas me boli i nezgodno mi je uopce lezati i tako vec par veceri za redom, ne znam pod sto bi to svrstala...
Uopce mi se ne ide sutra na taj ctg, vec 5-ti po redu samo se izmorim doci za nista 😰
Ja se stvarno nadam da je ovo nas tjedan, vrime nam je 🤞🤞🤞
P.s Naravno i danas komentari, ajde sutra u utorak nam je praznik pa spojimo, ili ajde utorak lipo cili dan ne radimo 🤯🤯
👨28 👩28
13.10 + 🥰
Cestitke na novim bebama, preslatke su 🥰
Htjela sam pitati vas koje ste 35+ tj jesu vam pocele oticati zglobovi i noge? Mene krenulo od petka... Jucer i danas sam bas puno na nogama i bože sacuvaj koliko su mi noge, stopala najvise natekla... Sad vec sat vremena ih drzim u zraku i mrvicu se smanjio otok, ali bas mrvicu... Koma.... Jel to vec sad u 35+tjednu normalno ili ne? Ginekolog mi na GO, a glupo mi zvati zamjenu 😅
Htjela sam pitati vas koje ste 35+ tj jesu vam pocele oticati zglobovi i noge? Mene krenulo od petka… Jucer i danas sam bas puno na nogama i bože sacuvaj koliko su mi noge, stopala najvise natekla… Sad vec sat vremena ih drzim u zraku i mrvicu se smanjio otok, ali bas mrvicu… Koma…. Jel to vec sad u 35+tjednu normalno ili ne? Ginekolog mi na GO, a glupo mi zvati zamjenu 😅
Meni je to vec potpuno normalno, noge kao hobit do kraja dana, vise manje sam bosa ili u muzevim slapama, ako moram do grada onda pazim dizem i nekako uguram nogu u spagerice ili patike, onda otok bude oko gleznja, pa kad se izujem to bude 🙈🙈
Mislim da je to kombinacija visoki tjedni + ekstremne temperature 🥵 Pokusaj s hladnim oblozima i tako noge u zrak mada je meni vise kako koji dan, vec sam otupila
👨28 👩28
13.10 + 🥰
Htjela sam pitati vas koje ste 35+ tj jesu vam pocele oticati zglobovi i noge? Mene krenulo od petka… Jucer i danas sam bas puno na nogama i bože sacuvaj koliko su mi noge, stopala najvise natekla… Sad vec sat vremena ih drzim u zraku i mrvicu se smanjio otok, ali bas mrvicu… Koma…. Jel to vec sad u 35+tjednu normalno ili ne? Ginekolog mi na GO, a glupo mi zvati zamjenu 😅
Meni je to vec potpuno normalno, noge kao hobit do kraja dana, vise manje sam bosa ili u muzevim slapama, ako moram do grada onda pazim dizem i nekako uguram nogu u spagerice ili patike, onda otok bude oko gleznja, pa kad se izujem to bude 🙈🙈
Mislim da je to kombinacija visoki tjedni + ekstremne temperature 🥵 Pokusaj s hladnim oblozima i tako noge u zrak mada je meni vise kako koji dan, vec sam otupila
Koma.. Ali ti si vec 39+ sami kraj... Ja jos imam malo vise pa sam se zato zabrinula da nije prerano počelo... Gledam prognozu, a ono bit ce jos gore... Izgorit cemo sve, bit cemo kao bure baruta hehe🥵🥵
I meni je tad krenulo, bas sam nasla sliku u mobitelu od 26.5 di sam morala slikati usto je to licilo, a tad sam bila znaci 35+6, jos je tad hladnije bilo tako da mislim da nemas razloga za brigu, to je nazalost normalno 🙈
https://ibb.co/Z6YGYf3
Danas je netko ovu kremu na fejs stavio, meni je mozda kasno za probati al isto cu uzeti mozda olaksa ako se ova agonija produzi 🤣
👨28 👩28
13.10 + 🥰
Ja imam problem sa oticanjem tek zadnjih tjedan dana...čim ustanem na noge nakon 10-15 min noge uzas..a i ruke nekad
Evo opet nesanica 😒
Danas nam je prvi dan ljeta, možda su naše bebe čekala na to 😅
👱🏼♀️ 29 god
🧔🏻 31 god
👶 💙2021💙
01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗
Sortiraj odgovore
Najstariji