Ljetne bebe 2021.💛

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Bojana2017
    28. Svibanj 2021. 08:35

Jutro cure  baš uživam u jutarnjem čitanju prepiske, pa da krenem šta sam zapamtila.
    Kiflice mene žgaravica ubija od jutra, čim otvorim oči i tako cijeli dan. Nema veze sa hranom (osim što je pogoršava) ali bukvalno popijem gutljaj vode i ubi me. Ja se na to stalno žalim, jer stvarno je grozno i baš ne znam šta da radim. Iskreno, najradije bih bila gladna non stop i ne bih ništa jela, jer svaki zalogaj me ubija.
    Ana0310 ja te u potpunosti razumijem i ja jedva čekam da rodim i uopšte ne uživam u ovoj trudnoći (mislim da nisam uživala ni u jednom trimestru). U prvom mučnine, pa žgaravica, sad sve gora žgaravica i umor, iscrpljenost, nespavanje i totalno sam neupotrebljiva za sve, i najgore mi je što imam osjećaj da se ne dajem dovoljno djetetu od 3 i po godine, pri tom sam sama sa njom i bukvalno sam iscrpljena i smorena već danima. Ne znam evo iskreno ko bi uživao o tome.
    Boobaboo koliko imaš djece? Sigurno ideš vaginalno? I moja beba je na zadak bila zadnji put, ali nemam pojma kako je sad i kakve su mi opcije ako ostane tako. S obzirom da sam se prvi put užasno sporo i nikako otvarala strah me na zadak vaginalno, a ne želim ni carski. Baš me to brine i nemam pojma ako mi se ponudi opcija šta da radim.... Najgora od svih mi je ajmo probati prirodno pa da završim na hitnom carskom.
    Evo, nemam pojma 

Iskra 19.12.2017.
    Iris 05.07.2021.

sassy
    28. Svibanj 2021. 08:37

Jutro cure, evo nama petka i uskoro vikend 😊
    Radujem se malo odmoriti od posla i da vidim hoce li ledja biti bolje nakon sto maknem se od laptopa 🤓
    ——
    S ispadanjem ovih vasih cepova svako jutro u jednom dahu preletim ocima postove gledajuci ima li gdje bebica i jesu li krenule 😂 gotovo je sad samo taj feeling i iscekivanje.
    ——
    Tweetyca i ja sam vaga tako da suosjecam sto se tice neodlucnosti :/ 

👩‍🦰 - 31
    👨- 40
    Baby girl <3

• boobaboo
    28. Svibanj 2021. 08:49

Bojana, imam dvoje, s njima nisam imala problema sa otvaranjem/vaginalnim porodom i zato mislim da ce i ovaj biti vaginalni. To kod prvorotki kojima je beba na zadak obicno zavrsi na carski, bas zato jer ne znaju doktori hoce li se zena otvarati ili ne. Ionako mi je dr vec izmjerio 3 cm otvorenost i rekao da ce to ici vaginalno bez problema. Koliko sam iscitala do sada, bitno je da beba nije npr 4 kg ( a moja teeeesko da ce imati i 3,5 kg) i to najvise zbog glave, jer ona u ovom slucaju izlazi zadnja, a velika beba= velika glava. 
    Carski stvarno ne bi, jer ne znam kako bi oko 3 djece skakala sa tim rezom. Cek, jesi na kraju prvu rodila na carski ili vag?

mara5
    28. Svibanj 2021. 08:50

Juteo jutro, prvi termini se blize 🤭🤭
    Kada se sve zbroji i oduzme, moja trudnoca na kraju ipak je blazeno stanje.
    Nisam imala benefite kao sto su nepranje kose 😂 i kao sto je preblistav ten i naspavat ces se kao nikad u zivotu...
    Aliiiii nisam imala nikakih tegoba, od pocetka je sve normalno sve radim, sve jedem, posvuda se krecem.
    Sad sam postala malo usporenija, ipak je trbuh vec velik.
    Npr. Za vikend sam se bas naplesala, iskreno to mi je i falilo jer  zbog korone se nigdjr nije niti islo, oko mene su svi panicarili, nemoj plesat sjedni, smiri se!
    Teta dolazi, ispast ce ti dite! 😂😂😂😂
    .
    Jedini moj problem je sto ja zapravo imam vremema za sve, zato nemam niti sve potrebne stvari,  a malo sebicno razmisljam kako bi otisla jos na more u sestom mjesecu prije nego se moja zivotna uloga ne promjeni. 🤔😅

🙅‍♀️30, 🙋‍♂️29

Mallla
    28. Svibanj 2021. 08:50

Za Ergobaby Metro 2020 pogledajte na babyland, a viđala sam i u fejs grupi prodaja dječjih kolica di se u zadnje često nude novi novcati Metro 2020. Cijena ovih u preprodaji oko 1700kn.
    Žgaravica - krši me ne puno vezano uz hranu, naravno ako se prejedem ili kasno jedem ili jedwm nešto što mi smeta onda je gore al ovako prisutna je svakako.
    Umor - umornija sam nego ikad, probudim se umorna, cijeli dan odmaram a sve sam umornija.
    Sluzni čep - kod mene je za sad bio samo taj mali komadićak, to je z od cijelog čepa tako da ne ubrajam to u neki aktivni start.
    Imam opcenito vise kratkih bodica nego dugih, a kako je ugrijalo pitam se hoce mi uopce trebati dugi.
    Povijati ne mislim, ali vjezbice cemo raditi. Vjezbe su klasicne, ako se sjecas Kiflice prije kad bi mame presvlacile pa saviju bebici koljena do trbuha pa ih isprave i tako par puta, pa se rade kružni pokreti s nogicama tako da krug radi zglob kuka....ako nađem nehdje video zalijepim ga tu.
    Sinoc sam veci dio noci imala party u trbuhu i tako se namjesti da mi uzrokuje te kao menstrualne bolove. Nisu to kod mene oni bolovi jaki vec kao priprema za mengu, neka nervoza u jajnicima. A onda sam skopcala da zapravo svaki dio trbuha poskakuje insvakim dijelom tijelanona nesto gurka i da se dobro ikako osjecam s obzirom na razinu njene aktivnosti.

url=https://lilypie.com]

Mallla
    28. Svibanj 2021. 08:55

https://youtu.be/TzDzBfkGU2c Ove vjezbe Kiflice 😊

url=https://lilypie.com]

Bojana2017
    28. Svibanj 2021. 09:01

boobaboo

Bojana, imam dvoje, s njima nisam imala problema sa otvaranjem/vaginalnim porodom i zato mislim da ce i ovaj biti vaginalni. To kod prvorotki kojima je beba na zadak obicno zavrsi na carski, bas zato jer ne znaju doktori hoce li se zena otvarati ili ne. Ionako mi je dr vec izmjerio 3 cm otvorenost i rekao da ce to ici vaginalno bez problema. Koliko sam iscitala do sada, bitno je da beba nije npr 4 kg ( a moja teeeesko da ce imati i 3,5 kg) i to najvise zbog glave, jer ona u ovom slucaju izlazi zadnja, a velika beba= velika glava.
    Carski stvarno ne bi, jer ne znam kako bi oko 3 djece skakala sa tim rezom. Cek, jesi na kraju prvu rodila na carski ili vag?

Ja isto ne bih carski, baš zbog oporavka. Prvu sam rodila vaginalno, ali je bilo 8 sati bolova na minut-dva (cijela noć) a ujutru otvorena pola prsta, pa onda drip, pa izguravanje bebe uz pomoć doktora, epiziotomija naravno, baš je jedva izašla, a sitna je bila, 3.050 gr i 49 cm.
    Doktor mi je rekao da sam i dole dosta mišićava zbog treninga i aktivnog života pa sam zgrčena i teško sam se otvarala. Mada je na kraju stvarno sve bilo OK, imala sam samo 2 šava, nije mi ništa bilo pretjerano traumatično, ali me porađao načelnik ginekologije koji mi je vodio trudnoću 9 mjeseci i imala sam puno povjerenje u njega.
    Sada je druga situacija, u drugom sam gradu, državi, pojma nemam ko će me porađati i kod koga ću biti.
    Nisam nepovjerljiva i ne bojim se, ali opet je lakše kad su poznati doktori oko tebe.
    Nije ni ova previše krupna, mislim da će tu negdje biti, ispod 3,5 kg, pa vidjećemo.
    U svakom slučaju imam pregled 08.06. i navijam da mi dr kaže da se okrenula i namjestila za porod  pa vidjećemo.

Iskra 19.12.2017.
    Iris 05.07.2021.

mara5
    28. Svibanj 2021. 09:08

Moja beba je takodher bila na zadak na zadnjem pregledu i uopce sad ne mogu skuziti jel se okrenula.
    Posvuda ju osjetim.
    Pregled je 2.6 pa se nadam da se namjestio malac, jer su mi vec rekli ako se ne namjesti sigurno ce ici carski.. a to bi bas izbjegla 😑

🙅‍♀️30, 🙋‍♂️29

sassy
    28. Svibanj 2021. 09:22

Cula sam da su za novorodjencad zgodne marame za nosenje, pa sta mislite o tome i imate li neke preporuke?
    Vidjela sam u DM da ima neka "jagy" i jos ima je medju kuponima pa me zanima da li je stabilna i isplati li se kupiti?

👩‍🦰 - 31
    👨- 40
    Baby girl <3

Tia12
    28. Svibanj 2021. 09:57

Cure, baš je lijepo pročitati da se stvari lagano pokreću, uskoro će i prve bebice stići...
    Super za dobre preglede 😊
    Mi se nadamo svaki dan da će nešto konkretnije krenuti 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.