Ljetne bebe 2021.💛

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Bela23
    27. Svibanj 2021. 20:10

Mallla

Mimica novi pregled mi je 7.6. Sad je svako 2 tjedna. A ja do kraja istajem u svoje gin.
    E Bela bas zbog te žgaravice, gušenja i napadaja kašlja ja već neko vrijeme spavam nanpovišenom, skoro u polusjedećem, tako da su mi glava i leđa na jastuku za dojenje. Drugacije ne mogu. A nekad se u pola noći ustajem i cucam Rennie da mogu odspavat.
    Još se sjećam čarobnog osjećaja nakon prvog poroda kada sam osjetila olakšanje u želudcu, da nema pritiska ni žgaravice!

Morat cu i ja u poviseni nema druge. Inace koristim sodu i ona mi pomogne jer nemam kiselinu ali zadnjih par puta me ubilo. Samo mi je problem kad sam u povisenom onda me rebra uzasno bole, nikako se namjestiti. Stvarno ovih zadnjih par tjedana ono jedva cekam da rodim, dosta mi je. Iako ne zelim zvucati nezahvalna jer smo bas dugo radili na bebici i zeljno je iscekujemo ali moje tijelo se jednostavno raspada. 

6/21 👧🏼
    6/23 👼🏼 7tt
    03/24 ⏳

Mallla
    27. Svibanj 2021. 20:51

Bela prirodno je zeljeti da zavrsi ipak tijelo prolazi toliko ogromnu promjenu i doslovno se kosti razdvajaju, svi organi pomiču pa nije to nešto na što ćemo reagirati wow meni je super, baš se osjećam super...tralalla....i mi smo dosta radili na bebici i sad je to iza nas...zahvalna sam sto smo tu di jesmo al to ne znaci da volim bit skršena, umorna, bolna, neupotrebljiva...uglavnom razumijemo se!
    Kad pogleda dole ovaj tvoj ticker stvarno si pred porodom...ono doslovno samo sto nije...iako se sad to cini dugo tipa 2 tjedna, zapravo je rijec o par dana. Prisjecam se iscekivanja prvi put cinilo se kao vjecnost a doslovno se radilo o danima 😊

url=https://lilypie.com]

Bela23
    27. Svibanj 2021. 20:58

Mallla

Bela prirodno je zeljeti da zavrsi ipak tijelo prolazi toliko ogromnu promjenu i doslovno se kosti razdvajaju, svi organi pomiču pa nije to nešto na što ćemo reagirati wow meni je super, baš se osjećam super…tralalla….i mi smo dosta radili na bebici i sad je to iza nas…zahvalna sam sto smo tu di jesmo al to ne znaci da volim bit skršena, umorna, bolna, neupotrebljiva…uglavnom razumijemo se!
    Kad pogleda dole ovaj tvoj ticker stvarno si pred porodom…ono doslovno samo sto nije…iako se sad to cini dugo tipa 2 tjedna, zapravo je rijec o par dana. Prisjecam se iscekivanja prvi put cinilo se kao vjecnost a doslovno se radilo o danima 😊

Potpisujem sve sto si rekla. 😍

Ma meni nekako ne moze doprijeti do mozga da je to stvarno tu eto samo sto nije 😬😬 jedva cekam da nam dodje. 

6/21 👧🏼
    6/23 👼🏼 7tt
    03/24 ⏳

Lullaby
    27. Svibanj 2021. 21:07

Ja nisam mislila široko povijati. Sad se dvoumim jer vidim da ćete vi većinom to raditi.

Amber
    27. Svibanj 2021. 21:11

Ajajaj svasta sam svima ostala duzna, nadam se da sam popamtila :) 

Tweetyca - sretan put doma sutra i drzi se! Meni ni nakon 10+ godina nije prestalo biti tesko otici svaki put, malo je to sasavo kad vec tako dugo kazes "doma" za negdje drugdje, ali svejedno, valjda nikad ne prodje. Nadam se da ce sve proci s porodom uredno i da ces brzo s bebolinom malo u posjetu svojima. 

Sassy - mene isto jos ne peru previse ledja, osim kad pretjeram. Jucer prekjucer sam setala bas previse (vodila muza na cijepljenje, pa kao da se ne vraca sam ako ga smlavi) i presetala 12km+ nakon sto sam tjednima bila prakticki na mirovanju. Mislila sam crknut do kraja dana, nema sta me nije boljelo. Cat-cow mi pomogne tad, plus nekak se naslonim na kauc/stol i onda vrtim guzom po zraku, to mi isto olaksa. Najvise mi olaksa prespavat noc :) drzim ti fige! 

Lucky - ajme javljaj, jako uzbudljivo! Dobro je da je beba velicinom vec tu, sad fakat kad god rodis si mirna. Ja bih isto (valjda kao i sve na forumu) radije da je prije nego kasnije, kad doguramo do termina... ali koliko vidim statisticki su nam vece sanse da prenesemo. Drzim fige da se tebi stvari nastave ovim tempom odvijati! 

👱🏼‍♀️27, stadij IV endo
    🧔🏻32

Amber
    27. Svibanj 2021. 21:12

Siroko povijanje - tu ne rade i ne preporucaju, kao pogotovo za ljetne bebe jer je vruce. Mislila sam raditi one vjezbe pa cekati kontrolu, nisam ni citala sto bi trebalo i kako buduci da sam i ja tak shvatila, da vecina beba ne treba, to je neka stara preventiva.

Tu doduse ni svasta drugo ne rade...

👱🏼‍♀️27, stadij IV endo
    🧔🏻32

Amber
    27. Svibanj 2021. 21:15

E i jos jedna stvar, ako se nekome od cura koje su vani da napisati mi - kad biste isle u ljekarnu u Hrvatskoj, sto trebam kupiti sto nema vani ili vani ne daju, a ipak ste zakljucile da je pametno? 
    Zasad sam zapisala onaj prasak za pupak (nekako na T se to zove) i Octanisept, to tu nemam... jos nesto?

Sasava sam i razmisljam doci vidjeti mamu i tatu na 7 dana i onda, kad sam vec doma, sve rijesiti i kupiti cega tu nema. 

👱🏼‍♀️27, stadij IV endo
    🧔🏻32

• Mimica2
    27. Svibanj 2021. 21:30

Lullaby

Ja nisam mislila široko povijati. Sad se dvoumim jer vidim da ćete vi većinom to raditi.

Koliko znam na pregledu kukova kažu jel treba ili ne. Ja nisam mislila, a imam ih samo jer sam naslijedila inače ne bi ni kupovala

Termin 18.06

Matejaa95
    27. Svibanj 2021. 21:35

Lullaby

Mateja evo mogu ti i ja reći. Koliko sam ja čula treba ti sve - od uložaka, jednokratnih gaćica, pelene ponesi mali paket, vlažne maramice, stavljala sam bila svoj popis. Svi koji su rodili i slali mi popise su rekli da se nosi i wc papir. Ja sam bila par dana na ginekologiji na pretragama i tamo je wc u sobi i sve je uredno i čisto, ima wc papira, svaki dan se čisti, ali ne znam kako je točno u rodilištu. Doktori su kako koji, neki su iskusniji od drugih. Sestre su mi sve super bile i baš je ugodna atmosfera. Čula sam da se žene žale da imaju malo informacija o porodu i bebi, da doktori i sestre ne kažu puno. Sestre inače ne smiju govoriti takve informacije pa nemoj očekivati da će ti bilo što reći jer im je zabranjeno. Moj savjet je polako, strpljivo, sve saznaš kada treba i ne treba pilati non stop i živcirati ih jer stvarno ima svakakvih i hitnih slučajeva tamo i doći će svi na red i svima će se pojasniti. Muž ti inače stvari može donijeti pred ginekologiju i pozvoniti pa sestre siđu po to i donesu mu tvoje stvari ako imaš za poslati prljavu robu i sl.

E super da znam. Zanimalo me bas kakvi su. Citala sam dosta da je prije par godina bilo katastrofa. Naravno nije to hotel al neki red i nacin se mora znati. Drago mi je da su svi dobri, to je jako bitno. Samo da jos dozvole da muzeki mogu s namaa to bi biloo vise nego odlicno. Hvala ti na tim informacijama i drago mi je da je sve cisto i uredno😁😁

15.12.23. zadnja menz
    9.1 .24. plusiccc
    Druga trudnoca😀
    Prvi pregled 30.1

Mila12
    27. Svibanj 2021. 21:45

Pozdrav cure!! 😊
    Evo i mene, nestignem se okrenuti od kuce, male i svega ostalog.
    Sve sam procitala i pola zaboravila naravno. Ali nemg vjerovati da su vec tri sluzna cepa ispala. Wuhuuu 🎊🎊🎊 sretno svima 
    Ja tek u subotu ulazim u sedmi mjesec. Ali mi leti vrijeme iskreno. 
    Tko nema gore neka kupi vamo frescopad ( msm da se tak zove, za poslje prvog cjepljenja bebi da stavi odmah da hladi bebu i da ne otekne jako npr ) meni je to super stvar. A ja nemam ovdje u madarskoj pa su mi i to poslali. 

Stigla mi je danas torba za rodiliste, malo mi je reci da sam odusevljena i bojom i izgledom i pkraticnosti. Zatvara se u sredimi na magnet i bas je cvrsto. Vec su ce pocet malo po malo pakirat 🙈 
    Stavljam sliku jer znam da sam s nekim pricala o tome i sad se nmg sjetiti tko je joooj. 
    https://ibb.co/Z19NH5r

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.