Ana0310 vjeruj mi odmor ce ti doci jako dobro. Ja sam se isto plašila da neću znati bez posla, al evo mogu itekako i sad mi valjda popušta adrenalin tako da sam 4 dana bila skršena, vjerojatno sav akumulirani umor. Polako postajem funkcionalnija ali se puno brže umaram i stvarno znači puno odmoriti doma. A želudac užas. Spavam tako da sam stavila jastuk za dojenje u položaj U, u rupu između jastuk i spavam tako da su mi leđa na povišenom, na jastuku za dojenje, to mi malo olakša. Al u snu se spuzam pa onda i sadržaj želudca počinje u usta navirat, pogotovo kad gđica protegne svoju nogu pod želudac!
Tweetyca hvala na podršci i iskustvu. Ja imam brata, razlike smo 13mj, definitivno smatram da je imati brata/sestru najvrijednije i vjerujem da ce i kod nas sve biti u redu. Al valjda sam sad nabijena hormonima i dozivljavam ovu fazu kao neki rastanak ili sta li vec...nemam pojma....
Usput - citala sam proljetnice pa sam odmah potrcala sptemiti u torbu lekadol, brufen i kremu za hemeroide (imam sve to doma). Duboko se nadam da mi nista od toga nece trebat al evo štreberski pristupam zadatku. Samo što će mi postat mala ova torba 😄
url=https://lilypie.com]
Lulu hvala na preporuci, istražit ću malo...imam instagram koji samo postoji 😁🤣 mozda da mu tako dam neku svrhu!
Sretno na pregledu i cekamo dojmove!
Ana - mene je zeludac mucio tri noci za redom, onda sam poslagala vise jastuka i napravila tako da spavam pod uglom (cak i na boku). Od tad je bolje. Pa mozda da probas to, ne moze odmoc 😊
ma složim ja sve to super, samo što se u snu pomaknem ili okrenem, a ne namjestim jastuke i gotovo bude, probudi me nelaogda
2021. M 💗
Ja sam si spakirala multi mom kompresse za vrlo moguće hemiće 😅 i bocu donata i čepiće za uši.
.
Lulu.Lu, sretno, ja ležim trenutno na CTGu 😊.
.
Danas mjesec dana mi je termin 🙈🙈🙈
.
Jel vas zaustavljaju ljudi na cesti i pitaju jel ste trudne? Upravo sam na putu na pregled i to doživjela 😆 A ne, samo sam se malo najela 🤷♀️
Termin 18.06
I ja sam čitala malo proljetnice, pa sam i ja mislila ubacit donat, magnezij, brufene i još nešto za hemeroide, zlu ne trebalo.
Nego jučer čujem od jedne sestre šta radi u rodilištu kbc Split da trudnice moraju još uvijek imati masku tokom poroda u Splitu. Kosa mi se digla na glavi momentalno. Još za pratnju mogu podnijeti što neće biti ali da rađam s maskom, pa ugušim se nakon pola sata u šoping centru 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Odmah sam jutros pisala kbc-u i ministarstvu, ovo je prestrašno.
Imam još jedno promišljanje…ili izazov, želim se podjednako posvetiti starijoj maloj i bebi i to mi je ogromni izazov. Očekujem da ce mi tu šira obitelj odigrati značajnu ulogu, hvala Bogu svi su tu oko mene, a dio ih stiže na ljeto. Vidim na Hani koliko traži moju pažnju, zagrljaj poljubac…ma nikad nije bila tako vezana za mene kao sada. Ne zakidam joj nista od toga, a kad sam pre umorna onda mi bude zao sto ne mogu vise joj dati. Bas sam emotivna oko nje. Mislim da je to još jedna faza promjene kroz koju cemo proci i vec prolazimo i moram priznati da mi je emocionalno jako izazovna faza.
Ajme Mallla toliko te razumijem i imam osjećaj da mi je to najteže i najveći izazov od svega. Mislim da ću lakše roditi nego odvojiti se od nje na par dana
Još je ona jako vezana za mene, a nemam nikog od rodbine i mojih ovdje u hr, mada će mi mama doći kad rodim i biti neko vrijeme (par sedmica).
Baš me to najviše brine, a ujedno i veseli, da vidim kako će se ona ponašati kao velika seka.
Iskra 19.12.2017.
Iris 05.07.2021.
Ooo Mimica, znas kako se kaze...mozes svaki tren 😊 Kad god bilo neka potraje kratko i sve po špagi! Što kaže CTG? Reci im ma nisaaaam jela sinoc pizzu, jitros burek 🤣
Matea provjeri info s nekom friškom rodiljom. Meni je za Dubrovnik cura rekla da su obavezne maske al kao nitko ih ne nosi. Isto da cim se dođe u rodilište da rade test pa ako u među vremenu bude negativan slobodan si od maske svakako. Kao i sve u RH, obaveza je tu al poštivanje obaveze nije. Ja se nadam da je zaista tako jer što kažeš gušim se pri odlasku u trgovinu s maskom a di bi rađala s njom. Soc.radnica iz bolnice mi je isto rekla da se radi test pri dolasku al da padaju brojevi pa da misli da ce kroz tjedan/dva i taj dio biti malo jednostavniji!
Bojana oslonit cemo se na nase mame, a vjerujem da cemo i mi dat sve od sebe pogotovo jer smo svijesne ovog izazova. Moja mama ce uzet godisnji odmor pa ce mi biti na raspolaganju 2 tjedna full, a onda kasnije mi je dostupna nakon posla il vikendom. Inace imam angažiranu obitelj, a sad cu ih promaknit u level pro 🤣
Malla iskreno se nadam da je tako, baš ću pitat i na proljtnicama, čini mi se da ima par cura iz Splita... Mislim da stvarno nije humano ni normalno da se pod maskom rađa, ja nisam neka mimoza al bi se onesvijestila sto posto da to moram. Ponijet ću i potvrdu da sam preboljela covid sa sobom u rodilište, možda i to bude šta značilo....
Minica i Lu javite se nakon pregleda. I meni je danas popodne isto pregled. Samo molim Boga da mi kaze da sam još uvijek zatvorena. Bebac je jako nemiran danas, premiješta se cijelo vrijeme. Imam osjecaj da, mi se s nogicama odgurava od rebra, tako je neugodno da ostanem bez zraka.
I ja imam osjecaj da mi je zeludac u grlu. Sto god pojedem kiselina me udavi. Najrađe nebi jela.
Spavanje- koma, bolovi, žgaravica, piškenje cijelu noć
E ja vec muku mucim sa hemoroidima mjesec dana. Kupila preko interneta kremu Hemofiks, sve od biljaka i cak je lijepog mirisa. Mene je spasila. Cim mi se pojave namažem 2-3 puta dnevno i povuku se nakon dan dva.
🙋♀️37🧔34
1.missed ab 7tt.- 10/19
22.10 ➕👶♥️🌼
IT'S A BOY💙💙💙
24.06.2021 - IVO 💙💙
[/url
Bok cure! Evo i mene s pregleda. Onaj iscjedak što sam imala prošli tjedan bio je očigledno od pretjerivanja sa poslom i nošenja teških stvari. Cerviks je dobar, dovoljne duljine, otvorena nisam, beba ima po procjeni cca 2.5 kg, glavicom položena dolje, dosta pritišće cerviks pa zato imam problema i smetnje svakakve. Nisam dobila ništa kila, pa je opet doktor oko toga dramio, ali ja jednostavno ne mogu više jesti. Želudac mi je u grlu, žgaravica me muči po cijeli dan, sad sam po njegovoj preporuci kupila Reflustat, nadam se da će pomoći.
I ja osjećam kako dolazi termin, sve sam umornija, usporenija, htjela bi se više posvetiti starijoj kćeri, a bude mi baš teško.
I ja sam kao Malla u razmišljanjima kako će to sve izgledati kad se beba rodi, kako postići da se starije dijete ne osjeća zakinuto.
Mi sad puno pričamo o bebi i ona se jako raduje, no svjesna sam da to ne mora biti tako kad se beba rodi.
Još uvijek nismo složili krevetić i komodu 🤣🤣🤣
👨👩👧👧👭
Sortiraj odgovore
Najstariji