Ljetne bebe 2021.💛

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Bojana2017
    14. Svibanj 2021. 11:29

tweetyca

Dominique- uzela sam maramu iz Outlet dijela na MiniGreeny (zanimljivo vidim ga jedino na laptopu ne i na mobu). Bila je u outletu radi neke tockice pri kraju marame, marama je mint a tockica narancasta. I onda je jos bilo snizenje u sklopi tjedna nosenja tako da eto. Sad vise nemaju marama u outletu ali svako tjedan dana otprilike updateaju.
    Sto se ovlazivaca tice dobro si procitala. Ako hoces da posteno odradi posao onda je pravi ovlazivac bolji nego difuzor. Moj difuzor ima daljinski + timer i mi to upalimo 2h prije spavanja i bude upaljen 4-6h. Radi malu razliku taman dovoljnu za nasu spavacu. Takodjer imajte na umu da za bebe se ne smiju stavljat etericna ulja u difuzor. Ima ih jako malo koja su baby-safe, barem u prvih 6mj.
    Bojana - meni sestra preporucila da uzmem taj Rennie, ali cura u ljekarni bas nije znala dal je to okej za trudnice pa cekam radije da se konzultiram s doktorom. Ona mi je htjela dat neki gel, nesto Refluxstan ili tako nesto? Ali sam zaboravila na vodu sa sodom iskreno 🙈

Meni ga u ljekarni preporučili ali istina da piše u uputstvima za trudnice da se konsultuju sa doktorom, a isto tako da se mogu uzimati oko 8-9 tableta dnevno (ako dr odobri). Budući da nemam alergija, ni problema i s obzirom da  ne uzmem više od jedne dnevno i to svaki peti dan mislim da više štete napravi ona koka kola koju sam popila neki dan 

Iskra 19.12.2017.
    Iris 05.07.2021.

Mallla
    14. Svibanj 2021. 11:36

Negativ koliko sam shvatila vecina dr. Predlozi busenje vodenjaka da bi se ubrzao porod...a evo na tecaju cujem da to nema veze sa cinjenicama tj. Da uopce nije tako, ne ubrzava nista. To doktori rade u principu rutinski. Npr. Kad sam ja rađala dobila sam ponudu od dr. Ako hoces spojit cemo te na drip, raskidat vodenjak i gotova si do rucka bila samnotvorena 2 prsta....zaista jesam rodila 3h nakon ukopcavanja dripa i kidanja vodenjaka. Taj dr. Mi je rekao, ako neces to, neces sigurno roditi do 22h (bilo je 12h kad sam legla na stol), a navecer nema dripa, nema nista...to je bio moj izbor iz valjda zelje da sto prije zavrsi i straha koliko ce trajati. Sad znam kako trudovi izgledaju i da su ekstra rijetki brzi porodi pa ocekujem da cu biti stalozenija i vise pitati. Dok sam lezala.u rađaoni ja nisam pitala nista, ma ni zucnila. Nit sam znala koliko sam otvorena, u kojoj sam fazi ma nista. Kad me boli ja sam samo fokusirana na sebe i da bol prođe. Moje iskustvo poroda je zapravo jako ugodno i pozitivno ali sada vidim da je proslo u "neznanju".
    A posebno bi se osvrnula na ovaj postpartum period tj. Period nakon rođenja pa 40 dana...sad slusam taj tecaj, pronalazim se svako.minut u tome...iskreno porod mi je bio mala maca (emocionalno, fizicki i psihicki) racunala sam trajat ce max. 2 dana i to je to....al ovaj dio iza kad mi se zivot okrenuo za 180 stupnjeva je bio jako izazovan, tezak, zato mislim da je i taj tečaj jako bitan. Nakon svega sam imala osjecaj da su svi lagali (naravno moja ocekivanja majcinstva, kako je sve pinky) da se pre malo prica o izazovima, da se zene pre malo cijene itd itd....sad ovo zvuci mozda malo grubo al sam se zaista tako osjecala. Mislim da nam je super imati spoznaju sto nas sve moze docekati da tada znamo da je to ok i da ce proc, da smo normalne 😁

url=https://lilypie.com]

Kiflica
    14. Svibanj 2021. 11:36

Za komprese, ja uzela obicne pamucne babylove, kremu za bradavice od Biobaze. Iako na trudnickom tecaju rekli s nicim ne mazati bradavice - tj najbolje sa svojim mlijekom namazati bradavice - ima regenerativni i antibskterijski ucinak.
    Za nosenje beba ima super blog isto naziva, zenica je nspravila test koliko koja marama grije po ljeti pa si mozete skicnuti, super je post!
     https://www.google.com/amp/s/nosenjebeba.com/2018/07/30/test-koliko-griju-slingovi-i-marame/amp/
    Ja sam dobila na posudbu Ergobaby nosiljku, onu skupu od preko milju kuna, pise da je od 0+ al djeluje mi glomazno i zastrasujuce hocu li ja to znati staviti. 
    Dobit cu i maramu (mozda, treba ju vratit druga mama) od Erga, ali neki stariji model koji je pamuk s ekastinom. No ja za ljeto ne bih nista s elastinom, spandexom ili umjetnim materijalom jer jako griju. 
    Tako da me vuce kupiti elasticnu Ergobaby Aura - koji je od viskoze od bambusa i hladi ljeti, ili Amazonas ring sling cisti pamuk. Sling je lakse namjestiti i ide u samo 1 sloju pa je manje vruce i mogu ga nositi od rođenja. A elasticne mogu od rođenja ako je sve ok, nije prijevemeno rođena beba i nema nekih poteskoca...

Kiflica
    14. Svibanj 2021. 11:40

Ako ima koja od vas vise iskustva s maramama, rado bih preporuku jer dvojim između te elasticne bambus Ergobaby Aura i pamuk ring slinga Amazonas. :) 
    Ili da ne kupujem nista jer mi je dosta Ergobaby nosiljka 🤣

Kiflica
    14. Svibanj 2021. 11:48

Zgaravica - meni pola case vode sa trecinu zlicice sode bikarbone (ali one iz Zdrave hrane sto je cista soda bikarbona, bez aluminija i dodataka! Ove druge iz obicnih ducana nisu dobre) uvijrk pomogne instant!  I radenska isto. :) 

Mallla
    14. Svibanj 2021. 11:48

Kiflica ustosit ces montiranje sta god izabrala. A vjerujem sa se ljeti necete puno nositi osim po kuci ili na vecer....ne trpimo ljeti robu na sebi kamoli stiskavac 😁 Isto ne bi uzimala elasticnu maramu za ljeto kao sto si rekla radi grijanja...a Ergo ce posluzit svrsi ako zatreba. Ring Sling pamucni ako nemas problema s leđima i bas zelis kupiti je odlican, u njemu se moze i dojiti 😊 (tako kažu).
    Ja sam nabavila calin bleau maramu, gazenu pa ako zatreba a lakse mi je nositi kombinaciju kolica/marama nego klasicna nosiljka/kolica.
    A za bradavice ja kupila purelan, al postoji vjerojatnost da necu ni koristiti to kao sto nisam ni prvi put a imala sam spremno. Nek se nađe!

url=https://lilypie.com]

ana0310
    14. Svibanj 2021. 11:57

da, baš razmišljam, po ljeti ću nosiljku u principu koristiti u stanu di će biti ugodno.. tako da mislim da će mi ergobaby embrace biti ok za to.

što se tiče krema za bradavice i multi mam kompresa, nadam se i ja da neće trebati, al mi je ok imati za svaki slučaj :) zapravo mi je većina tih kremica/sprejeva neki stvari kupljeno za one "da nebi bilo" situacije i čisto da si olakšam

2021. M 💗

ana0310
    14. Svibanj 2021. 11:58

zapravo mi je većina tih kremica/sprejeva kupljeno za one “da nebi bilo” situacije i čisto da si olakšam **

2021. M 💗

• Mimica2
    14. Svibanj 2021. 12:06

Nama su na trudničkom savjetovali Lansinoh HPA Lanolin za bradavice, ne treba ju brisati sa bradavice prije nego bebi dajemo sisati, Al tako valjda sve te kremice. I multi mom kompresse, isto mi je sestra rekla nek ponesem škarice da ih režem na pola jer su dovoljno velike 🙂

Termin 18.06

sassy
    14. Svibanj 2021. 12:32

Mimica2

Nama su na trudničkom savjetovali Lansinoh HPA Lanolin za bradavice, ne treba ju brisati sa bradavice prije nego bebi dajemo sisati, Al tako valjda sve te kremice. I multi mom kompresse, isto mi je sestra rekla nek ponesem škarice da ih režem na pola jer su dovoljno velike 🙂

Takodjer sam dobila preporuku za tu kremicu, kazu da super radi posao i ne steti.

Sto se tice zgaravice probajte cetveronoske polozaj i prvi tehniku disanja, vec sam pisala na forumu jer ukoliko bebin pritisak radi problem s zeludcom morate je malo pomaknuti na taj nacin da se oslobodi zeludac a bademi, soda i sl nece puno pomoci (osim ako zgaravica nije uzrokovana hranom 🤓 ). Meni bar ovo pomaze

👩‍🦰 - 31
    👨- 40
    Baby girl <3

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.