Ljetne bebe 2021.💛

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Mimica2
    13. Svibanj 2021. 22:49

tweetyca

Eh nisam ni ja dok nisam procitala na fejsu na Babywearing grupi od savjetnica. I onda na internetu proguglala. I onda zazalila jer sam ja bas trazila hlace sa stopalima ali imam ih i bez

Ja imam i jednih i drugih podjednako tak da je ok... Ali do ovog dijela u nosiljci nisam došla. Čitala sam dosta o razlozima protiv nošenja bebe s pogledom "prema van", znači na otvoreno. I to me zaprepastilo jer puno roditelja i tako nosi bebe. Pa se sjetim još i nesretnog Hangover covera 😅

Termin 18.06

• Mimica2
    13. Svibanj 2021. 23:08

tweetyca

Ali ima smisla ako razmislis o tome sta ne? Isto kako ima smisla kad kazu da nosiljke tipa BabyBjornice nisu stvarno ergonomske. Kad pogledas kako beba "stoji/sjedi" u njoj, ne izgleda bas ugodno. Vise visi nego sto se lijepo posjedne.

Mila - ja imam ariu od young livinga, to mi je valjda jedna od boljih investicija

Ergo baby mislim da ima s pogledom naprijed. Za ostale ne znam. Počevši od boložaja kralježnice, sve visi, i nogice i glava s vratom, pa do naše blizine koju trebaju kao utjehu kad im svega bude previše. Na kraju krajeva ni za naša leđa nije idealno kad cijela bebina težina naginje prema naprijed. Strašno 😥

Termin 18.06

Lullaby
    13. Svibanj 2021. 23:20

Meni je sve 56 sa stopalima, a kasnije možda samo 3-4 komada i sve ostalo bez stopala. Ovo za nosiljke ima smisla iako ne kužim u što onda oblačiti bebu jer ja mislim kupiti onaj kombinezon medu i u tome ga nosati ako uopće kupim nosiljku. Znam da se uzme ona vreća preko, ali svejedno mi nekako malo ako nije u takvom nekom kombinezonu. 
    Ja mislim uzeti ovlaživač samo isto nemam pojma koji bi. Ne djeluje mi to hitno jer planiram to koristiti kad krene grijanje.
    Od ostalih aparata nikako se nisam odlučila što s inhalatorom i hoću li to kupovati ovako preventivno ili ako procijenim da baš treba i da nam dr savjetuje. Vjerojatno ću ostaviti za kasnije. Isto i toplomjer na uho ostaje za kasnije. 
    Od opreme sam još čitala kako su navlake zimske što se dobiju s kolicima loše i da bi trebalo kupiti baš one vreće s flisom. Iskusne mame kakve su vam iskustva? Treba li kupovati? To isto neću odmah, ali ako naletim da je dosta sniženo uzela bih.

Mila12
    13. Svibanj 2021. 23:23

Tweetyca, Aria mi je divan takoder. Podsjeca me na seriju big bang theory . 🤪
    Ja se jos dvoumim izmedu nosiljke ergobaby i nune. S prvom curom mi nije bilo potrebno, nebih ni sada da nismo selili, na drugom sam katu bez lifta i moram vadit kolica iz podruma na stepeniste gore pa jos van spustit i to sve s vec tada dvogodisnjakinjom i kolicima koja su za dvoje djece. Tako da ce mi ta nosiljka najvise sluziti za izaci iz stana i izvadit kolica , zatim is nosiljke prebaciti bebu u kolica. Ali vjerujem da ce mi se svidjeti nosiljka i da mi je beba u blizini tako da cu ju pokusati maksimalno iskoristiti, ali da imam lift u zgradi nebih ju kupovala. 

Mila12
    13. Svibanj 2021. 23:28

Lullaby stvarno ne znam to za navlake ne znam tj vrece. Vjerovatno ovisi od kolica, ja imam nuna demi grow i malo je reci da sam zadovoljna navlakom za kosaru , a jos vise vrecom za sportsko sjedalo 🤩 ali vidjela sam ovako neke te navlake po instagramu i cijene su im too much 😕 ali gle vecinom kad krenem zima beba ide u skafander i ta navlaka kakva god da je samo da nepuse bebi unutra je dovoljna, neke mame jos i dekicu stave preko, ja sam isto dekicu dodatno znala stavit, ali sam skuzila da na opip je preko skafandera mi beba vrela, tako da dovoljno je dobro obuc i navlaka preko kakva god da je za kosaru. Kasnije kad je veca bebe i idenu sportsko onda ta vreca treba biti malo kvalitetnija i deblja 🙂

Mila12
    13. Svibanj 2021. 23:42

Tweetyca bome i vama je onda zetnuto kakva god kolica da uzmes, mada gle ja sam sad trudna i dizem ih i spustam na stepenice svaki dan a glomazna su i “teska”, tako da ono mozda ces nekako se snaci samo malcice laganija da uzmes. Meni je bed jer ja nmg na stepeniste s malim tarzanom i jos jednim u narucju bez nosiljke nikako. A u prijasnjem stanu smo imali i lift i jos garazu i ajme milina. Imam osjecaj da mi je u trudnoci zivot 90% tezi samo radi tih kolica sada haha. Jer muz nije s nama, dakle doci ce tek poslje poroda. Sve u svemu mislim da te nosiljke nisu lose. Bas sam negdje prije razgovarala s njima iz ergobaby i rekli su mi da se moze koristiti od 0+ vec da roditelji to sami biraju tek poslje pregleda kukova koristiti, a nosiljka ako je ergobomska ona ce u ta prva tri mjs samo pomoci razvoju kukova, tako da ne noze nista pogorstati. A sto se tice nosenja naprijed, nisam ni razmisljala o tome ali vj cu ju nositi tako kad bude velika curka vec 🤷🏻‍♀️ 
    Btw sad su mi pala na pamet kolica nuna mix, ful se lagano sklapaju ne znam dali bih ti se svidjela ali znam da su prakticna i dizajnom predivna, a jako kvalitetna .

Lullaby
    13. Svibanj 2021. 23:49

Da, da mislila sam na zimu. U principu nikako da skužim je li nešto previše ili premalo, ali valjda kad dođe ću znati, ovako napamet mi teško. Ja sam u Dalmaciji i taj skafander mi za nas djeluje previše. Nekako mi ugodnije djeluje taj medo (onaj čupavi slafander s ušima)  i vreća. A ta na kolicima što dođe valjda pušta na sve strane, nije priljubljeno uz bebu pa zato pitam. Ova o kojoj ja pričam je baš onako priljubljena...npr ovo https://ibb.co/HLZ4NXN
    Ajde bit će vremena za vreću, treba dogurati do zime, samo mi palo napamet pa čisto da pitam ako je netko već istražio 😄

Mila12
    14. Svibanj 2021. 00:07

Lullaby ma nije ti to tako kao sto mislis da treba nekakva takva vreca, je prekrasno, ali je to much. Bit ce ti beba dobro i s obicnom navlakom na kolicima, uz krovic navlaku itd nepuse njima unutra puno 🙂 uslikam svoju jedan dan. 
    Tweetyca moja demi grow se mogu namjestiti da budu za bas visoke 😊 joolz su mi jako lijepa kolica i imaju te modele za visoke da, to se slazem. Nista onda, ili prakticna a kraca ili glomazna a teska 🤣 
    Ja ne znam kako vi, ali ja sam pocdla ici svaki minut na wc, doslovno cu poceti spavati tamo od pritiska 🥲

Mila12
    14. Svibanj 2021. 00:09

E da, to za nosijljke, nemam fb pa ne mogu. Ako naides na nesto bas zanimljivo i korisno sto kazu uslikaj pa stavi ovdje ako nije bed 😊 

Mila12
    14. Svibanj 2021. 00:24

Nisam znala da se ta rucka mora stalno micati 😯 , da istona kosara im je premala. Ja imam najvecu kosaru ja mislim + jos jednu dobis kao za soping 🤣🤣 ne znam stv puno o ostalim kolicima, ja uvijek svima nunu preporucim jer smo preprezadovoljni. Mislim da smo ih platili oko 11000kn 3u1, ali dakle imam obje vrece savrsene, nemoram stavljat tetru preko kolica radi sunca vec imam nastavak s magnetom za sunce, imam obe zastite za kisu i ugl mogucnost skidanja nekih materijala itd i prozorcic gore za vidit bebu unutra. Ma nema sta nema, najveci + sto mogu dvoje djece ici na njih i sto je mos namjestit si ih bio visok ili nizak, samo eto jbg nisam racunala da ce me zadesit situacija da cu zivjet bez lifta, ali i dalje su mi najbolji izbor 🤷🏻‍♀️ A i autosjedalica njihoca isto mi ima to za sunce + dobila sam jos jedan jastucic i navlaku i ono sto ide na ramena itd. 
    Joj ta zgaravica, i ja ju cesto imam, prepisali su mi neke tablete ali neplaniram uzimat. A wc mi je sad u 23em tjednu krenio vise nego u pocetku trudnoce. Ali i pijem tekucine previse navecer i svako budenje wc + da ae malo napijem jos 😂
    Tnx za link budem proucila ovih dana 😊

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.