Malo sam skicnula proljetnice, skoro sve rodile 😃 ejjj cure na nas je redddd! Tko ce prvi 🤗
Pocinju mi se vec mjesati emocije, ovaj put dozivljavam puuuno emotivnije.
Ono sto osjecam potrebu reci posebice nakon citanja proljetnih i svog iskustva. Dakle porod od 3h za prvorotkinju je wow brzo....mislim na dio od ulaska u rađaonu. Drip boli, puno intenzivnije nego prirodni trudovi, pauze su manje ali je važno ne vikati i ne vrištati tako se gubi energija i fokus je na glavi i prsima umjesto na zdjelici. Kod vrišanja postoji mogucnost da vam popucaju kapilari u očima.
Bebe se znaju ne spuštqti brzo kao moja frajerica, kasnije se uspostavilo da je pupčana vrpca bila kratka pa je bio jojo efekt, beba ide dole, posteljica je vuce natrag. Ako odlucite drip onda nije lose pitati i epi ako vec znate da jaki bolovi nisu nesto sto bi izdrzavale. Doista istina je da kada pomislite da je to to, da cete umrijeti e to znaci da je porod skoro gotov.
Ja sam imala drip i u dva navrata spasmex (koji je za mene bio kao tik tak bombon). Trebamo spremiti neku mantru koja ce nas odrzavati! JA TO MOGU, SVE SU I JA CU...I SLICNO!
url=https://lilypie.com]
Malka thnx na savjetima i za porod i maramu! Nekako sam preskocika tu tvoju, sad sam ju googlala i bas izgleda super. Jos cu promisliti kupovati ili ne.
Daaa citala i ja malo proljetnice, raznih iskustava ima! Tkk zna kajav porod ce nas dopasti. Samo da sve na kraju bude ok, zdurat cemo nekako...
A za kreme i ostalo vidim da na svakom tecaju druga osoba savjetuje razlicito...🙈
Ja se vodim što su mi preporučile mame oko mene tako da ću uzeti Medela Purelan kremu za bradavice i multi mam komprese. Uzela sam blazinice Avent i Babylove. Avent je spakovan odvojeno tako da ću njih nositi u bolnicu. Samo ne znam koliko ih trebamo? Nama baš piše uputa da ponesemo odmah sve što nam treba da se izbjegne nepotrebno donošenje, ali računam da će ipak biti opcija da muž ostavi negdje. Posjeta kod nas nema. Na porod za sada sam ideš.
Nosim pelene i vlažne maramice, kod nas treba. Uzela sam ono pakovanje od 26 pelena. Što se tiče bočice, trebam li to prije sterilizirati ili da ponesem samo u kutiji pa će oni sve srediti ako nam zatreba? Uzela sam plastičnu Avent Natural 125 ml koja paše i uz ručnu izdajalicu koju ću posuditi za početak, a ako mi bude trebala baš šaljem muža odmah po električnu. Tu bočicu su mi preporučili da je super i da je bolja od one njihove anti kolik. Vidjet ćemo. Za sada imam samo tu pa lako kupimo ako treba i veće i staklenu.
Ja bih dodala na listu malo više kozmetike pošto ću biti min 4 dana. To sam uzela sve putno pakiranje i stane mi u mali neseser, pa sam baš zadovoljna. Imate već negdje moju listu, ja sam to sebi sve detaljno popisivala jer bi zaboravila i četkicu za zube valjda 😄 Od Malle sam skupila savjet i uzela termalnu vodu veliku. Blazinice i takve stvari ću u malu vrećicu odvojiti da ne nosim kutije.
Baš sam gledala neku listu pa piše hipp čaj za dojilje..što nam to treba u bolnici? Ja sam sam to mislila doma ostaviti.
Matea, meni su iz ergobaby rekli da otp oko 8mjs zivota roditelji promjene tu ergobaby embrace radi kilaze bebe, tako da ja sam isto mislila tu uzeti prvo ali onda sam se predomislila, ali su rekli da je ful mekana i bolja za tek rodene bebe, pa sad aj znaj 😅
Kremu za bradavice sam prvi puta imala od biobaze , nisam bas koristila, ali kad jesam bila mi je dobra skroz. Tako da ce mi sad frendica poslat takvu isti cisto da mi se nade.
Btw cure moje ja sam svoju 19mjesecnu curici prestala dojiti prije 3 dana evo, imale smo te nase trenutke poslje budenja i prije spavanja da se zasladi mlijekom. Bas mi je jako tesko to palo, a njoj jos vise. Nista me nije povezala s njom kao dojenje, mazenje i ljubljene tokom dojenja, nasi malo razgovori i ta rutina 😢 bas mi je tesko. A i jutros je bas bila ljuta na mene dok smo lezale. Dirala je sike i vice “mama mlijeko” , a ja kazem pa nema ljubavi vise, mozemo ici u kuhinju po casu mlijeka i bas se rasplakala i naljutila se. Brzo cu ju prode, stvarno je razumno dijete , ali vidim da i njoj fals ti nasi trenutci. Odlucila sam sada prestati jer kako sam trudna i ona to malo sisa jos vise se stvara i onda mi se pune previse sise, a i strah me jako na reakciju kad dode beba i kad bude sisala , pa bolje da sad krenemo stat pa u do kraja osmog mjeseca ce vec razumjeti nekako.
Jos sam nesto htjela napisati, e da. Ja sam usla u radaonu 8cm otvorena, imala sam svoje trudove ali su mi upalili drip i probusili su mi vodenjak nakon mozda nekih pola h iza toga koliko se sjecam. Uglavnom nakon tri h sam rodila.
Za multi mam komprese sam cula sve pohvale, ali nisam imala potrebu ih koristiti. Skupe su pa radije to kupite ako stvarno zatreba, mislim da je to vise za upale. Koliko se sjecam. 🤷🏻♀️
U hr je praksa da dojene bebe prva tri mjs koriste ovo : https://www.4upharma.com/proizvodi-hr/djeca/babytol-d3-k1-3.html preventivno k1 vitamin iako dobiju dozi u rodilistu. I poslje samo d3kapi. Eh sad, ja sam u drugoj drzavi i vamo to nije praksa nego samo d3, a s prvom curom sam koristila u hr tako. Ja sad ne znam dal da mi moji posalju tri kutije tih kapsula ili ne. Inace iza toga sam nastavila waya d3 s probiotikom do odmog mjs zivota i od tada koristi obicne d3 kapi bez probiotika. Malo unaprijed pisem ovo pa da znate. Ako netko planira uzinati unaprijed. Msm da se od 8dana treba poceti uzimati, a posto smo mi bile 10dana u bolnici (nazalost 😂) morala mi je mama donjet te kapsule. Tak da sad cu unaprijed uzeti sve 🤣 Moja cura nije imala grceve od toga dok je bila mala cisto da znate.
I imala je grceve dva puta samo kad sam ja jela sarmu ( od kiselog kupusa) 🤪
U hr je praksa da dojene bebe prva tri mjs koriste ovo :https://www.4upharma.com/proizvodi-hr/djeca/babytol-d3-k1-3.htmlpreventivno k1 vitamin iako dobiju dozi u rodilistu. I poslje samo d3kapi. Eh sad, ja sam u drugoj drzavi i vamo to nije praksa nego samo d3, a s prvom curom sam koristila u hr tako. Ja sad ne znam dal da mi moji posalju tri kutije tih kapsula ili ne. Inace iza toga sam nastavila waya d3 s probiotikom do odmog mjs zivota i od tada koristi obicne d3 kapi bez probiotika. Malo unaprijed pisem ovo pa da znate. Ako netko planira uzinati unaprijed. Msm da se od 8dana treba poceti uzimati, a posto smo mi bile 10dana u bolnici (nazalost 😂) morala mi je mama donjet te kapsule. Tak da sad cu unaprijed uzeti sve 🤣 Moja cura nije imala grceve od toga dok je bila mala cisto da znate.
I imala je grceve dva puta samo kad sam ja jela sarmu ( od kiselog kupusa) 🤪
I u Bosni preporučuju te kapi po rođenju odmah, mislim isto tako nakon 7,8 dana, ali eto moja cura je imala strašne grčeve koji su počeli odmah (sjećam se dobro, imala je 8 dana) i počeli smo piti te kapi.
Ja sam izbacila svu moguću hranu koja bi joj mogla smetati i pedijatrica mi je rekla da izbacim i te kapi.
Rekla je da kod nekih beba oni pojačavaju grčeve. Svako dijete i mama su drugačiji kao što vidimo, ali ja ih neću uzimati unaprijed, vidjeću kako ćemo sa grčevima.
I da Mallla, potpisujem SVE, ali baš SVE što si napisala za život nakon dolaska bebe. Neko nas je dobro slagao da je sve ružičasto nakon poroda, a porod je ustvari najlakši dio.
Sada sam puno spremnija jer znam kakav me haos čeka 🤣🤣🤣🤣
Iskra 19.12.2017.
Iris 05.07.2021.
Bojana, onda te razumijem da si skepticna po pitanju tih kapi. ali eto kao sto vidimo onda mozda taj k1 i nije toliko potreban kada pola roditelja nekoristi kapi radi grceva, stvarno ne znam, nisam pametna po tom pitanju. Vamo gdje sam sad se samo krece s d3 bar mislim, ali eto vidjeti cemo. 😌 jos cu razmisliti jer meni ce morat poslat postom ih kad vamo ih nisam vidjela pa moram unaprijed ako se odlucim 😅
Samo da napisem: jedno su blazinice za bradavice a drugo su ove Multi Mam komprese. Blazinice se koriste kad vam krene mlijeko, jer onda se brzo i cesto pune, pogotovo tih prvih dana, pa da "pokupe" taj visak, da vam se ne namoci grudnjak. A Multi Mam komprese nisa. koristila jer nisam imala rane, ali zene koje su dobile ranice od dojenja, kunu se u njij ( valjda nekakav balzam imaju u sebi, stoli je vec) i spasava kod izubijanih bradavica. Slazem se, najbolje je mlijekom svojim, ali kad ti iz bradavica ide i mlijeko i krv, ne bi ih ja puno ceprkala dodatno. U Purelan se svi kunu isto tako, ali davno sam jos procitala da su kreme za bradavice sve manje vise iste ( lanolin), tako da sam za prosli porod uzela neku iz Bipe, sad Babylove za 12 kn, a i za prvi porod tu istu - meni je to sve isto, samo sto je Purelan valjda 10x skuplji.
Uglavnom, tih blazinica mislim da vam ne treba tona, jer mlijeko rijetko kome nadodje prije zadnjeg (3. dana) dana u rodilistu. Obicno u noci izmedju 2. i 3. dana. I u prosloj trudnoci, bilo je jako ali jako puno zena koje su imale problem s bradavicama ( uvucene, pa dojenje sa sesiricima, pa beba hoce/nece dojiti). Mislim da sesirice ne treba nositi sa sobom u rodiliste, jer je sjecam da je cimerici babica rekla tocno koji sesirici postoje i koji ce njoj najbolje odgovarati, pa joj je samo muz donio i ostavio kasnije).
Sortiraj odgovore
Najstariji