Cure jedno malo glupo pitanje, al kak se vi brijete? 😂😂 Skuzila sam da ce mi sad to bit mission impossible😅 nekak ko da mi prvi put nije bilo tak tesko.
Ja sam danas išla na depilaciju i baš se mislim kako cure to mogu same raditi, pa ja ništa ne vidim od stomaka.
Ja idem na depilaciju već skoro 4 godine, od prve trudnoće, tako da mi je to zakon. Noge depiliram sa depilatorom onim što čupka 🙈🤷🏼♀️
Iskra 19.12.2017.
Iris 05.07.2021.
Hej cure cestitam na super pregledima, i odlicnim kupovinama. A jos vise sam sretna i ponosna sto smo sve u komadu inguramo prema sigurnim tjednima.
Patronazna - HR, juzna dalmacija, dolazila 3 tjedna svako drugi dan. Izvagala bi bebu, okupala je, pogledala pupak i presvukla je. Pitala za dojenje, pogledala hvat i to je to.
Krvarenje - od zene do zene, kod mene trajalo 15ak dana, a vec nakon 2 mj sam dobila mengu.
Ulošci, 4 paketa Vir 80 ili 1 paket chicco, 10 kom mrezastih i vise nego dovoljno.
Trudovi - prepoznatljivi su, to je bol koja ne prolazi ma sta god vi napravili da ona prođe. Meni krenuli kao menstrualna bol u noći, a skuzila sam flda je to to kad me bol pocela buditi svako toliko. Onda sam pratila minutazu i kod mene je bila nepravilna 5 min, 2 min, 10 min 5 min 20 min i tako. Nakon 5h takvih bolova sam krenula u bolnicu. Odlocno u trudovima pomaze njihanje bokovima, kao da plešete…npr. naslonit se laktovima na stol i njihati bokovima, olakšava trud.
Pucanje vodenjaka - ako pukne, imamo 2h za nacrtat se u bolnici. Slobodno ako se dogodi mozemo se otusirati, spremiti i put bolnice.
Idealni scenariji bi bili oni tipični iz filmova, al rijetko koju to tako potrefi. Isto kao sto ste napisale raste mi uzbuđenje jer se opako bliži. Meni je u ponedjeljak pregl3d i izgledno da tada otvaram rodiljni. U fazi sam pranja kolica, AS, navlake za madrac tako da malo po malo dovodim sve u red. Nisam jos spremila torbu, to planiram nekad iduci tjedan.
Malla dal ti radjas u splitu, jel ima jos koja cura za splitsko rodiliste??
👱♀️29
👨🦱30
Planiramo drugo djete od 06/2020
+ 22.10. 2020.
Termin 01.07. Girl 💓
Hej cure cestitam na super pregledima, i odlicnim kupovinama. A jos vise sam sretna i ponosna sto smo sve u komadu inguramo prema sigurnim tjednima.
Patronazna - HR, juzna dalmacija, dolazila 3 tjedna svako drugi dan. Izvagala bi bebu, okupala je, pogledala pupak i presvukla je. Pitala za dojenje, pogledala hvat i to je to.
Krvarenje - od zene do zene, kod mene trajalo 15ak dana, a vec nakon 2 mj sam dobila mengu.
Ulošci, 4 paketa Vir 80 ili 1 paket chicco, 10 kom mrezastih i vise nego dovoljno.
Trudovi - prepoznatljivi su, to je bol koja ne prolazi ma sta god vi napravili da ona prođe. Meni krenuli kao menstrualna bol u noći, a skuzila sam flda je to to kad me bol pocela buditi svako toliko. Onda sam pratila minutazu i kod mene je bila nepravilna 5 min, 2 min, 10 min 5 min 20 min i tako. Nakon 5h takvih bolova sam krenula u bolnicu. Odlocno u trudovima pomaze njihanje bokovima, kao da plešete…npr. naslonit se laktovima na stol i njihati bokovima, olakšava trud.
Pucanje vodenjaka - ako pukne, imamo 2h za nacrtat se u bolnici. Slobodno ako se dogodi mozemo se otusirati, spremiti i put bolnice.
Idealni scenariji bi bili oni tipični iz filmova, al rijetko koju to tako potrefi. Isto kao sto ste napisale raste mi uzbuđenje jer se opako bliži. Meni je u ponedjeljak pregl3d i izgledno da tada otvaram rodiljni. U fazi sam pranja kolica, AS, navlake za madrac tako da malo po malo dovodim sve u red. Nisam jos spremila torbu, to planiram nekad iduci tjedan.
I ja sam u splitskom rodilištu
I ja sam u splitskom rodilištu
A super, kad je tebi termin, meni je 01.07. Mislim da smo mi u par dana. Ajd super da ima jos netko za split da imamo iskustava, mislim meni je ovo drugi put a prvi put sam bila u boxu od osam do osam navecer i na kraj na carski al isto su mi svi super bili dole.
👱♀️29
👨🦱30
Planiramo drugo djete od 06/2020
+ 22.10. 2020.
Termin 01.07. Girl 💓
Ja sam prije prošlog pregleda išla na depilaciju nakon sto godina jer ne mogu baš sama više. E sad sam na mirovanju pa razmišljam je li gore otići do kozmetičkog i leći da ona čupa ili se saginjati i pokušavati se sama pobrijati. Mislim da je lakše da mi to ona odradi.
Ja sam prije prošlog pregleda išla na depilaciju nakon sto godina jer ne mogu baš sama više. E sad sam na mirovanju pa razmišljam je li gore otići do kozmetičkog i leći da ona čupa ili se saginjati i pokušavati se sama pobrijati. Mislim da je lakše da mi to ona odradi.
I ja sam na mirovanju cijelu trudnoću i daaaaleko lakse mi je da mi one to naprave nego da se ja savijam i previjam i onda na kraju pol toga na pamet napravim. A onda to sve opet za dva dana... i nadam se da cu stici jos jednom pred porod jer ne bih bas da me zatekne brijanje tamo jer te dlake u kombinaciji sa možebitnim šavom mislim da nece biti dobro 😂
➕ 17.10.
👧 22.06.2021 - stigla curka
Maryy29 meni je termin 25.6. a očekujem da bi moglo biti i koji dan ranije, al nikad se ne zna na kraju.... Svi oko mene u posljednje vrijeme imaju općenito dobro iskustvo s njima, ali detalje nisam propitkivala, samo se nadam najboljem što može biti u tom trenutku ☺️☺️
Što se tiče brijanja huhh, s čupkanjem nisam na ti stoga sad ovako napamet to odradim, a pred porod ne budem li mogla uz ogledalo bome će i dragi uskočiti 😆😆😆
Sto se pranja standardno šareno 40 bijelo 60 ili 90 ovisi o materijalu. Nikakvi dodatci.
Pospremanje je imene uhvatilo, drndam vec dva dana oko oprrme, pranja. S jedne strane racunam lakse mi jensad to nego za 2-3 tjedna, pa cas mislim da sam pozurila a cas da kasnim 😉🤣
Za porod imam izbor Split, Dubrovnik i Metković, ST i DBK su mi jednako udaljeni a MTK najbliži i najmanji (prednost i nedostatak). U glavi mi je MTK al moram vidit sta gin. Kaze...a ako ne tamo onda DBK...u ST cu jedino ako ova dva zbog neceg otpadnu ili ako gin procijeni da trebam u ST. Ruku na srce ST je opremom i stručnosti neusporediv, al ja imam neki nejasni otpor prema odlasku tamo.
url=https://lilypie.com]
Za depilaciju sam citala po fejsu u onim trudnickim grupama da hvale prah iz DM-a zove se Lidera. Promiješa se sa vodom, nanese na podrucje, priceka cca 5-7min i pobrise i ispere. Navodno je blag, ne pali kozu, dobar je za trudnice, cure ga koriste prije poroda.
Meni se cini kao ok ideja kada krenu trudovi, taman dok sam u kadi nabrzaka namazem se s tim, i dok obavim sve sto trebam to samo isperem i gotovo. Mislim da cu se u tom stresu pogubiti sa britvicom 😁 Ovo je taj proizvod https://ibb.co/CKh6Rgf
It's a boy! 💙
Sortiraj odgovore
Najstariji