LJETNE BEBE 2020

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Vrapčić123
    18. Siječanj 2020. 13:35

Što se eutyroxa tiče, ja nemam nuspojave. Ovo mi je druga kutijica. Ali pazite kod miješanja starih i novih, tak su mom mužu rekli kad mi ih je išao podići u ljekarnu. Čak je upute dodatne neke dobio na papiru 🙄

https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png

• lola777
    18. Siječanj 2020. 13:35

Vrapcic123

Dora, Tiki u kojem tjednu na pregledu vam je rečeno za nisko položenu posteljicu? Meni je nisko sprijeda. To mi je dr rekao prošli putna pregledu, tada sam bila 15+4. A nije mi spominjao da je to nešto opasno jer koliko sam shvatila da u ranijim tjednima nije strašno da bude posteljica niže. Kako trudnoća odmiče ona bi se trebala "dići" gore uz sve kak se ostalo diže. Hm, zašto meni nije rekao da pazim i to sve kao što su vama doktori rekli? Ja se najnormalnije ponašam, ne dižem teško, a drugo sve potpuno normalno… Valjda ne griješim? Što mislite Dora i Tiki? I naravno ostale curke koje imate takve situacije…

Ja ti stvarno ne znam, meni samo dr. napise posteljica uredna i bez osobitosti. I ne govori nista drugo. Vjerojatno bi istaknuo da je nesto upitno.

23.05.2020. - stiglo nase drugo zlato!🙏💝💝

🌼TiKi🌼
    18. Siječanj 2020. 13:47

Dora prezivjet cemo... Mozda se stvari okrenu i u nasu korist pa cemo jos moc i plesat do kraja 😂
    Vrapcic meni je receno prvi put da je nisko kad sam prokrvarila u 15.tt., ali kao da nije to nista strasno da u tim tjednima i je nisko da ce se ona vjerojatno dici do iduceg pregleda, samo da pripazim i mirujem i ostatak jer sam krvarila. I onda na zadnjem pregledu, prosli tjedan u 19.tt situacija nepromjenjena, nije se ni pomakla s mjesta pa sam dobila daljnje upute uz opasku da necemo panicariti, da se do 30.tt moze jos podici kako beba raste, no da je moguca dijagnoza placente previje i ako bude da ce to biti ranija hospitalizacija i porod na CR u 37.tt.
    Nemoj razmisljati o tome do 20.tt, ako ne krvaris i nemas tegobe, a onda po uputi lijecnika ako i ostane tako jer se sve stigne posloziti kako treba do 30.tt.😉

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    👩‍⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
    3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
    4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
    1🐧

kaktusica
    18. Siječanj 2020. 13:49

Malina ja sam spominjala el. masazer, nije to onaj na vibracije nego 2 rotirajuce kugle koje masiraju. Uostalom, beba je u vodi, zasticena.

Vrapčić123
    18. Siječanj 2020. 13:51

Lola draga, sve smo ti mi u nekim brigama i zato ti vjerujem da ti nije nimalo lako jer je to kod tebe jače izraženo, no svaka ti čast kako i svemu misliš na bebu i sebe i poduzela si vrlo bitan korak. To je VELIKA stvar. Ja sam u prvom trenu kada su mi tri različita doktora rekla da je moguće da neću nikada moći imati djete bila u groznom psihičkom stanju. Nisam vjerovala jednom, otišla drugom, drugi potvrdio isto, treći isto potvrdio obzirom. I dali mi svi oko 5-10% šanse da ću uspjeti uz dvije operacije i najtežu IVF terapiju i dugu pripremnu terapiju MOŽDA uspjeti uz MPO, prirodno su rekli da zaboravim na djete. Mene je to bilo dotuklo, znala sam onda kad tri različita doktora kažu isto da je onda to istina. E to je bilo par mjeseci kad sam bila tako tužna i nisam imala doslovno volje za životom. Ležala bih u krevetu satima, danima. Nikog nisam htjela vidjeti. Onda sam u jednom trenu shvatila da se moram skulirati ili otići potražiti stručnu pomoć. Jer je to već bilo postalo ozbiljno. Pa sam se jedan dan probudila i rekla da mijenjam ploču, sa tako više ne ide. I stvarno sam nekako uspjela. Od tada hvala Bogu nije bilo takvih perioda groznih nikada. Onda sam si složila u glavi: ok ajde možda neću nikad biti majka, al nije kraj svijeta. Putovati ću, radit ću nešto drugo u životu... I stvarno kad sam krenula sa pozitivnim stavom sve se okrenulo nekako, ostala trudna od PRVE u Ivf postuku, a što su mi doktori govorili da neću uspjeti nikada možda. Od 11 jajnih stanica samo jedna opstala i ta se primila. Zamisli?! Jedna jedina i primi se. I evo me uskoro u 5.mjesecu trudnoće. Nema sretnije od meneee! 🥰🥰🥰 Tako da draga Lola najviše ćeš sama sebi pomoći. Naravno i stručna osoba, no sama sebi si BROJ 1!

Vrapčić123
    18. Siječanj 2020. 14:03

Tiki još se ne brinem, ionako idemo 4.2.na kontrolu pa ćemo vidjeti, tada ću biti 19+4. Tako da će se znati tada sve. A vjerujem da se još stigne dići. A i da bude tako nešto, navikla sam ja da uvijek kod mene ide sve teže u životu 😂 Tako da sam spremna. Ma ja sam prije postupka bila rekla ne zanima me, neka budem u bolnici cijelo vrijeme, kako druge žene izdrže, tako ću i ja samo da budem majka ❤️ Tako da će biti sve ok vjerujem 🥰

• anav05

Dora4

Jutro mamice!
    Ja se nadam da to u ovim tjednima nije strasno, ali ja spavam i na lijevom i na desnom boku i cijelu noc se okrecem, jako mi se tesko namjestit, pogotovo zadnjih dana, mislim da pocinjem osjecat bas kad se dogadjaju ti neki skokovi u rastu/rastezanju jer me i vise boli sve i jako mi je tesko nac poziciju za odmor..ah a taman prosli tjedan pisala kako spavam vec tjedan dana u miru haha
    Nema vise spavanja na trbuhu jedino, to vec cca od nove godine kad mi je krenuo trbuh rast pa mi je neudobno.
    Na ledjima ne mogu jer me krenu rasturat bolovi u kraljeznici nakon 3min.
    Zaraa ma imala sam smeđarenja i krvarenja u cet ujutro i smirilo se, ali u noci na petak opet krenulo pa nisam imala zivaca ulazit takva u vikend i cekat do pregleda u utorak..bebe su dobro, a ja mirujem i to je to..
    Cure muz je jucer napravio solidan ulov u Lidlu, haha uz puno asistencije, ali trapke one tamnije i to broj 36 i jos ima lufta u njima, a inace sam u h&m-u uzela te trudnicke 38 i aman taman..potkusulje i jos neke tajice, ali ne trudnicke. Nasao je i haljinu, ali nekako mi se ne svidja i plivam u xs velicini, a obecala sam sama sebi da necu uzimat i kupovat nista sto mi nije neophodno i bas da mi se jako svidja, pogotovo dok sam na komplikacijama tako da ce haljinu vratit..
    Jel ijedna od vas sa maminog malceka.si narucivala i neku robu osim jastuka?

Sa spavanjem sam ista...ludo cijelu noc od okretanja.
    Oduvijek mi je potrbuske bilo najdraze, ali morat cu se malo strpiti😁😁

Nemrem poloviti ovoliko stranica😅 vidim da je danasnja tema spavanje. Pa eto ja oduvijek spavala na trbuhu i sad mi je skrpz prorodno doslo da sam na lijevom boku. Doduse mene muci nesanica i odlasci na wc pa je to vise 'odmaranje' na boku.
    Jel imate vi kakav pritisak? Spomenut cu doktoru na pregledu iduci tjedan, ali me brine. Imam feeling ko da ce beba izac, a nemrem se niti uspraviti🙄 

Vrapčić123
    18. Siječanj 2020. 14:07

Lola vjerujem da ti je posteljica položena kako treba. Spomenuo bi nešto sigurno! Tak da je sve u redu sigurno! 😊

Vrapčić123
    18. Siječanj 2020. 14:11

MojeSve meni je bio taj pritisak i osjećaj kao da će mi nešto ispasti dolje prije oko 14. - 15.tjedna. Sad više nemam. Sve om. Na uzv sve bilo ok. Osim nisko položene posteljice koja tad nije bila nikakav problem (u tom tjednu trudnoće). 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.