Jutro cure kako ste? 😊
Dali ima možda koja mama, trudnica da je u DE i da se razumije malo u zakone kod trudnica? Pisala sam u grupi Mame i trudnice u Njemačkoj ali tema nije aktivna već par mjeseci pa nema odgovora 🥴 imam svega par pitanja, hvala 😍 znam da nije za ovu temu ali molim vas ako ima koja da se javi ❤️
Ja Sam u De.. Pitaj ako Budem znala rado odgovorim😊
Znači ovako 😂 prva trudnoća, bila sam na prvom pregledu sa 5 tjedana i gin mi je pisao prvo 2 tjedna bolovanja jer radim fizički teško, sljedeći pregled mi je 12.11. i rekao je da najvjerojatnije će mi pisatibeschäftigungsverbot. E sada mene zanima kakva je onda procedura kod primanja novca? Neki mi kažu 70% neki 100% 🤨 i kažu da je razlika kada ti gin piše zabranu nego kad ti firma da zabranu 😳 pa ako mi može netko objasniti. Da napomenem da imam puno radno vrijeme i ugovor na neodređeno.
Hmm.. Sto se primanja Tice ni ja nisam sigurna, isto Sam cula, a mislim da nema razlike ko daje zabranu, bitno je da je dobijes, jer kako Sam cula da se neki (I poslodavci I ginekolozi) ogradjuju Od toga da je to njihova duznost(da daju zabranu) I prebacuju jedan na drugoga ako me razumijes..bas su komplikovani sto se toga Tice barem u Hessen pokrajini 😏
I ako imas fb pridruzi se grupama Mame I trudnice u Njemackoj., Mame u Njemackoj ohne limit, mislim da ces tu dobit I najtacnije info.
09.2017- spontani
04.2018- spontani
10.2019-spontani
02.2021+ ❤️❤️
Niki mene zanima kako mogu dobiti zabranu rada. Takodje radim rizican posao, u medicini, ali moja doktorica smatra da nema potrebe da lezim kuci i mirujem, vec da nastavim raditi, ali da mi poslodavac prilagodi posao. On to nekad radi, nekad se moram svadjati s njim, uglavnom sve me to nervira i radije bih bila kuci i cuvala trudnocu 😰
Uh, rekla mi je moja kuma, ti ces bit mirna tek kad rodis. I slazem se sa njom. Da me bar uspavaju i probude kad triba rodit 🤣
Nase bebice nas vec zezaju, a nisu se jos ni rodile 🤗
E da, i meni bude malo izrazenije navecer, tipa mokrim cesce, a priko dana nista.
Ja vam nekako jedva cekam utorak i toliko se nadam da ce se srce cut, ajme
Jos oko mene svi trudni, i svima je ovo drugo, trece dijete i svi pricaju o tome najnormalnije (termini su svima u 6 mj) samo ja imam strah to iti spomenit jer se bojim ako se ja poveselim da ce krenit nizbrdo.
Jos rodica trudna sa drugim, a prvi put smo skupa isto bile trudne, samo u mene nije dobro zavrsilo. I sad opet, koda se ponavlja sudbina, nadam se sa sretnim zavrsetkom.
I ja imam u utorak prvi pregled.. Nadam se da ce biti sve ok.. Da cemo uspjeti ovaj put 🙏 obavezno pisi 😊
Iz tvojih usta u Bozje usi 🙏
Ovaj put će nam svima bit uspješno! Mora ❣️
Uh, rekla mi je moja kuma, ti ces bit mirna tek kad rodis. I slazem se sa njom. Da me bar uspavaju i probude kad triba rodit 🤣
Nase bebice nas vec zezaju, a nisu se jos ni rodile 🤗
E da, i meni bude malo izrazenije navecer, tipa mokrim cesce, a priko dana nista.
Ja vam nekako jedva cekam utorak i toliko se nadam da ce se srce cut, ajme
Jos oko mene svi trudni, i svima je ovo drugo, trece dijete i svi pricaju o tome najnormalnije (termini su svima u 6 mj) samo ja imam strah to iti spomenit jer se bojim ako se ja poveselim da ce krenit nizbrdo.
Jos rodica trudna sa drugim, a prvi put smo skupa isto bile trudne, samo u mene nije dobro zavrsilo. I sad opet, koda se ponavlja sudbina, nadam se sa sretnim zavrsetkom.
I ja imam u utorak prvi pregled.. Nadam se da ce biti sve ok.. Da cemo uspjeti ovaj put 🙏 obavezno pisi 😊
Iz tvojih usta u Bozje usi 🙏
Ovaj put će nam svima bit uspješno! Mora ❣️
Tako je 🙏🍀🤞❤
💞girl💞
Jutro cure kako ste? 😊
Dali ima možda koja mama, trudnica da je u DE i da se razumije malo u zakone kod trudnica? Pisala sam u grupi Mame i trudnice u Njemačkoj ali tema nije aktivna već par mjeseci pa nema odgovora 🥴 imam svega par pitanja, hvala 😍 znam da nije za ovu temu ali molim vas ako ima koja da se javi ❤️
Ja sam istoo iz De. Iz kojeg ste mjesta u De curke?
Niki kada dobijes zabranu rada, nebitno je li pd doktora ili poslodavca, primas 100% svoju platu do 6 sedmica prije poroda kada ulazis u Mutterschutz. To je tvoja prosjecna plata koju si primala u zadnjih godinu dana. Tek kada udjes u Elternzeit, tada dobivas 66 ili 67% od svoje prosjecne plate godinu dana.
Okii, hvala puno ❤️
Jutro cure kako ste? 😊
Ja sam Munchen 😃
Jutro cure kako ste? 😊
Frankfurt 😁
09.2017- spontani
04.2018- spontani
10.2019-spontani
02.2021+ ❤️❤️
Ja sam takodje u blizini Frankfurta 😊
Zabrinuta jesi li ti dobila zabranu rada?
Sortiraj odgovore
Najstariji