Kaktusica zao mi je zbog gubitka bebe, nisam znala 😢Ovaj put ce biti dobro, sigurna sam 🥰
Danijela bas ste sretnici. Nadam se da ce vam i u sljedecim trudnocama biti tako, spontano. Mi imamo jos 2 zamrznute oplodjene celije, pa planiramo kroz 2-3 godine i njih vratiti 🥰 nadam se da ce biti uspjesno kao i ovaj put.
Cesto pomislim na nasu Tiki 😰Mimoza i Vrapčić, bili smo na dvije neuspješne inseminacije, nakon toga otkrivena endomemetrioza odmah potom operacija, 6mj terapije i eto nakon toga hvala Bogu trudnoća. Inače livi jajnik mi je bio toliko zahvaćen žarištima da su ga morali odstranit jer se jednostavno nije imalo šta spasit. Čak mi je dr koji me operirao reka da su jako male šanse da prirodno ostanem trudna. Onaj osjećaj kad sam napravila test i vidila plus nakon što mi je menstruacija kasila 4 dana je neopisiv 🥰
Znaci nakon izvan postupka si ostala trudna? Inseminacija rijetko kome i bude uspjesna
💙
E cure, ne znsm jel to tako, ali danas mi rekla teta u ljekarni da magnezij ne pijem u zadnjem tromjesjecju...
💙
Ja pijem one almagea pa osim Mg nista dodatno ne uzimam. A i te almagea popijem kad se sjetim 🙈 Jednostavno ne kuzim kak zaboravim a do 13.tt sam pila samo folnu i nikad nisam zaboravila.
Sto se tice testova senzibilizacije, koliko sam ja upoznata na to trebaju ici svi na pocetku a kasnije ponavljaju zene koje su Rh negativne. Ja sam neg a muz je plus. Mali se rodio sa Rh minus i nisam morala primiti nikakvu inekciju. Sada sam bila na tom i bilo je sve ok, a sa 28 tjedana moram ici opet.
Rose1 ja mislim da kao zadnji mjesec ne, a ne zadnje tromjesecje. Al treba to provjeriti 🙂
Rose1 ja mislim da kao zadnji mjesec ne, a ne zadnje tromjesecje. Al treba to provjeriti 🙂
Pa da, to bi mi bilo logicnije...pitala me koliko sam trudna i tako rekla
💙
Cure, što je to test senzibilizacije? Ja sam dobila već uputnicu za ogtt (iako mi se čini da mi je rano za to), ali za taj test ne?
Koliko ja znam, test Rh faktora krvne grupe…
Koliko je meni poznato, test krvne grupe i Rh faktora se tamo isto radi. Ali uz to se rade i testovi senzibilizacije i ako ste išle zbog krvne grupe sigurno ste i ovo napravile samo možda niste znale da se tako zove.
U svakoj trudnoći se iznova rade testovi senzibilizacije, dok se krvna grupa i rh faktor ne vade ponovno jer se nisu promijenili 😁
Ja sam vadila ponovo krvnu grupu, a sta je ta senzibilizacija neznam 😂
Black, folnu u obliku dodatka prehrani mozes uzimati kroz ove prenatalne vitamine. Nebitno koji uzimas, svaki u sebi ima folnu, uglavnom 400 ug. Onaj Folacin je bas lijek I on se preporuca u periodu nakon zaceca do kraja prvog tromjesecja (i to je opet ovisno od ginekologa do ginekologa, niie to nista nuzno!). Nakon tog vecina trudnica uzima samo ove dodatke prehrani. Najbitnije je da se raznoliko hranis.
Kaktusica zao mi je zbog gubitka bebe, nisam znala 😢Ovaj put ce biti dobro, sigurna sam 🥰
Danijela bas ste sretnici. Nadam se da ce vam i u sljedecim trudnocama biti tako, spontano. Mi imamo jos 2 zamrznute oplodjene celije, pa planiramo kroz 2-3 godine i njih vratiti 🥰 nadam se da ce biti uspjesno kao i ovaj put.
Cesto pomislim na nasu Tiki 😰Mimoza i Vrapčić, bili smo na dvije neuspješne inseminacije, nakon toga otkrivena endomemetrioza odmah potom operacija, 6mj terapije i eto nakon toga hvala Bogu trudnoća. Inače livi jajnik mi je bio toliko zahvaćen žarištima da su ga morali odstranit jer se jednostavno nije imalo šta spasit. Čak mi je dr koji me operirao reka da su jako male šanse da prirodno ostanem trudna. Onaj osjećaj kad sam napravila test i vidila plus nakon što mi je menstruacija kasila 4 dana je neopisiv 🥰
Znaci nakon izvan postupka si ostala trudna? Inseminacija rijetko kome i bude uspjesna
Rose, nisam stigla do postupka. Nakon operacije sam pila 6mj Qlairu, kontracepciju, da se malo primiri ovaj preostali jajnik i smanji mogućnost nastanka novih endometrioma. Zadnja menst mi je bila 2.10. i tada sam prestala piti kontracepciju jer sam za 11mj imala dogovoren postupak. I tako obavila ja sve potrebne pretrage, čekam menst...kako je kasnila otišla se javiti doktoru on mi kaže kao pa napravi test možda si trudna i ja ga napravim ono čisto reda radi, kad ono + u roku od 5 sekundi. 🥳🥳🥳
https://lpmf.lilypie.com/yvDOp2.png"
Black meni doktor rekao do 13.tjedna folnu i tada sam prestala. Sada pijem Elebaby, željezo, magnezij i Dvital svaka dva tjedna jednu ampulu. Tako mi je doktor rekao. A od prehrane se trudim što raznolikije, puno mliječnih proizvoda, bademe za kalcij... A u zadnje vrijeme i puno gluposti pojedem, al nekako se ne mogu obuzdati baš... Al nadam se da ovo dobro i zdravo nadvlada ovo loše i nezdravo 🤦♀️
https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png
Znaci nakon izvan postupka si ostala trudna? Inseminacija rijetko kome i bude uspjesnaRose,nisam stigla do postupka. Nakon operacije sam pila 6mj Qlairu, kontracepciju, da se malo primiri ovaj preostali jajnik i smanji mogućnost nastanka novih endometrioma. Zadnja menst mi je bila 2.10. i tada sam prestala piti kontracepciju jer sam za 11mj imala dogovoren postupak. I tako obavila ja sve potrebne pretrage, čekam menst…kako je kasnila otišla se javiti doktoru on mi kaže kao pa napravi test možda si trudna i ja ga napravim ono čisto reda radi, kad ono + u roku od 5 sekundi. 🥳🥳🥳
Predobro, bas mi drago🎊🎉🥰 opustila si se između ostalog i evo bebice🥰
💙
Sortiraj odgovore
Najstariji