LJETNE BEBE 2020

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Zvonkica
    26. Veljača 2020. 13:13

Cure bravo za sve jucerasnje preglede i sretno ako danas netko ima! 😊
    Sretno i slavljenicama! 😘😘
    Ja na kraju ipak ostala doma, ali zato sto su decki bolesni, jucer sam morala izaci s posla ranije jer je teta javila da mali dosta kaslje pa ako ga mozemo pokupiti..a mladi je od pocetka tjedna doma i baka ga cuvala al sad kad su oba u tandemu onda sam i ja ostala 🤦😅
    Nama inace svake godine dodu maskare pa ja uzmem krafnice da imam za klince uz novcice ali jucer nam nitko nije dosao, tako da cemo se sad doma pretvorit svi u krafne dok ih pojedemo 🤣🍩
    Dora, ja znatizeljna baba, kako to da si sad na sv.duhu?

Trancie
    26. Veljača 2020. 13:42

svea

anav05

Nikita206

Cure, što je to test senzibilizacije? Ja sam dobila već uputnicu za ogtt (iako mi se čini da mi je rano za to), ali za taj test ne?

Koliko ja znam, test Rh faktora krvne grupe…

Koliko je meni poznato, test krvne grupe i Rh faktora se tamo isto radi. Ali uz to se rade i testovi senzibilizacije i ako ste išle zbog krvne grupe sigurno ste i ovo napravile samo možda niste znale da se tako zove.
    U svakoj trudnoći se iznova rade testovi senzibilizacije, dok se krvna grupa i rh faktor ne vade ponovno jer se nisu promijenili 😁

ne znam jesam dobro shvatila ali taj test senzibilizacije rade samo oni rh negativni. 

Vrapčić123
    26. Veljača 2020. 13:49

Nikita vezano za ogtt i tjedan vađenja istog sam kontaktirala sestru svog doktora, jer sam ja danas 22+5, a po internetu piše da se nešto kasnije vadi, no sestra mi je rekla da doktor može vidjeti iz tog nalaza je li sve ok, ako ti je povišeno ionako ćeš morati ponavljati još mnogo puta tu pretragu. Tako da izgleda da se može i malo ranije obaviti. A test senzibilizacije je test koji dokazuje podudanje tvoje i bebine krvne grupe, jer u nekim slučajevima beba može dobiti hemolitičku bolest, a to je kada tvoja krv uništava bebine eritrocite pa bude svakakvih ishoda u tim slučajevima. Ako nalaz bude pozitivab onda se primaju neke injekcije i bude sve ok, zato se to mora vaditi obavezno. Moja šogorica je morala te injekcije primitu u sve tri trudnoće. Bitno je koja ti je krvna grupa muž u tome svemu. 
    Kaktusica još jednom htjedoh reći da mi je jako žao zbog gubitka bebice... 😔😔😔 No zato će ova biti jaka ko Popaj 🥰
    I ja se često sjetim naše Tiki 😔

https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png

Vrapčić123
    26. Veljača 2020. 13:55

Nikita i beba kad se rodi mora primiti te neke injekcije ukoliko bude pozitivan test senzibilizacije. Moja sogorica morala primiti te injekcije i svo troje djece čim ih je rodila. Ona je u Njemačkoj, valjda je tako i kod nas 🤷‍♀️ 

https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png

Trudy
    26. Veljača 2020. 14:07

Vrapcic ogtt rezultati su ti wow 🤟
    I mene to ceka sigurno kroz dva tjedna. Nadam se da se necu srusit ovaj put.
    I cure s umjetne i spontanima, rasplakale ste me 😟 ali glavno da je sve to sad iza vas 😘💞

Trancie
    26. Veljača 2020. 14:18

svea

Trancie

svea

anav05

Nikita206

Cure, što je to test senzibilizacije? Ja sam dobila već uputnicu za ogtt (iako mi se čini da mi je rano za to), ali za taj test ne?

Koliko ja znam, test Rh faktora krvne grupe…

Koliko je meni poznato, test krvne grupe i Rh faktora se tamo isto radi. Ali uz to se rade i testovi senzibilizacije i ako ste išle zbog krvne grupe sigurno ste i ovo napravile samo možda niste znale da se tako zove.
    U svakoj trudnoći se iznova rade testovi senzibilizacije, dok se krvna grupa i rh faktor ne vade ponovno jer se nisu promijenili 😁

ne znam jesam dobro shvatila ali taj test senzibilizacije rade samo oni rh negativni.

Ja sam 0+ i svejedno sam morala to napraviti. Tako da zbilja ne znam…

Nabrzaku sam googla-la... znam da smo i ja i muž rh pozitivni; ali mi je odma komentira ginekologica da je ok čim sam ja pozitivna... ja znam da sam vadila tu krvnu grupu to drugo nemam pojma stvarno

Rose1
    26. Veljača 2020. 14:20

Vrapcic123

Curke ako se koja razumije molim malu pomoć:
    Ogttmi je redom 4.4, 5.8 i 4.3. Za to bih rekla da je ok, obzirom da je unutar zadanih referentnih intervala.
    No u KKSsu mi leukocuti 12.9 (treba biti 3.4-9.7), to je povišeno, također granulociti i monociti povišeni nešto, a limfociti sniženi nešto… U utorak idem kod doktora, nisu velika odstupanja pa se nadam sa nije to nešto strašno…

Za oggt ti ne znam, jos nisam vadila,ali cini mi se ok... leukociti su ti u trudnoci cesto malo poviseni, meni su bili 11 pa mi to ginek rekla, i naisla na netu za vrijednosti u trudnoci

💙

ena0206
    26. Veljača 2020. 14:28

Ja sam Rh negativna i stoji mi da moram radit te neke testove. Nisam tocno citala koje. Al u kalendaru pregleda sam vidjela.. I bas kod mene u trudnickoj knjizici na vise mjesta i na svakom pregledu kod ginekologa stoji na stolu RH NEGATIVNO...
    Nisam ga pitala nista, zna on sto radi. 
    Al prijateljica je bila rh pozitivna i njoj je rekao da je to super jer ne treba te testove radit kao ja. I jos ako sam ga dobro razumjela primi se neko cjepivo. 

Rose1
    26. Veljača 2020. 14:30

Joj cure ja nemsm hrabrosti vise uci u temu potmognute...mislim na cure i molim se za njih...do nedavno sam znala svako toliko uci...ja imam smrznùte 3blastice...
    Danas sam sva neka prestrasena od svih informacija i jos danas slucajno saznala za spontani od prijateljicine prijateljice...bas sam u komi od svega... i da, sjetim se Tiki i ja☹

💙

Rose1
    26. Veljača 2020. 14:35

https://ibb.co/9ZSqdjP
     Vrijednosti leukocita i jos nekih u trudnoci

💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.