Ma naucis se u zivotu da se osloniti mozes samo na sebe .
Supper za kolica 🙂🙂 tako treba a ne izlozbeni primjerak 😉
Super pa imate vise trgovina. Mi ovdje nemamo nista. U puli 2-3 ako da i tjt.
Ja jedva cekam da stignu nasa ❤️ jucer oprala kisobran kolica od malog pa se danas on voza u njima 😂
Baš zato što imate takve mame vjerujem da jeste i da ćete bit najbolje mame svojoj dječici♥️. Mojoj mami mama je bila koma isto, nikad joj nije došla vidit djecu kad je rodila, niti je ikad došla tu kod nas di se mama udala, znači nikad baš. A o bilo kakvoj pomoći da ne govorim. Zato je ona 😇.
Lola, sigurna sam da te prati od gore. 👩👧Treba ih cijenit dok ih imamo, kad se sjetim sebe u srednjoj školi i pubertetu kakva sam bila prema njoj, dodi mi da si svaki dan šamar opalim.
Mrvičak, sutra odma po uputnicu za krv i urin, to mogu na otoku povadit, a onda drugi dan na uzv do Splita.
Rose, javi i ti kad ti stignu ponovljeni nalazi. 💪
Rose uzeli smo Maxi Cosi Zelia kolica. Jaje Maxi cosi imam od sestre. Tako da smo uzeli ova 2u1. Baš su nam se odmah na prvu nekako svidjela. I mužu i meni. Bitno nam je bilo da su lagana, ova su dosta lagana, okretna, mogu po svim terenima i ekspresno sklopiva. Tak da smo to riješili.
Bebac i moja mama nije od neke pomoći, nije baš klasični tip bake koja bi recimo čuvala djecu i tako... Frendica recimo ima problem jer se njezini roditelji i od muževi roditelji doslovno svađaju tko će čuvati dijete koje se još nije ni rodilo. Ah što ćeš, sto ljudi, sto ćudi, svi smo različiti... Mi smo se isto nekako sve do sada navikli sami obavljati, pa se nadam da ćemo i s bebom sve uspjeti nekako. Baš je sladak mali 💙
https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png
Bezzo mene je bubreg stisnuo dvaput onako postena paralizirajuca bol ali je trajalo 10ak min, sa hitne su me uputili na ginekoloski da me nisu ni pregledali posto sam trudnica nego da ginekoski odluci sto trebam. Tamo su pogledali da je s bebom ok, po njima nisam bila hitan slucaj jer nemam temp i sigurno nije upala pa da se javim svojoj doktorici. Citam ovo sto pise lola kako su njoj vadili krv i mokracu na hitnom. To mi je znanstvena fantastika s obzirom da mi nisu vadili krv ni kada sam dosla prije 2 god sa krvarenjem pa je na kraju ispao cirkus jer je bila u pitanju vanmaternicna. Mislim dobro sam prosla, ali mi je ostavilo gorak okus. Od prebolnih pregleda jer spekulume imaju samo one velike do toga da eto vratis se hitne kao budala i imas osjecaj da si nekome uzeo vrijeme. Sad sam otisla privatno pogledati bubreg. Kod mene je hidronefroza ali 1.stupanj tako da nije opasno, nece na gore jer trudnoca nije dug period ali svakako se trebam pregledati kad rodim. Kad je recimo 3.stupanj, bubreg se moze uvecavati pa treba kateter koliko sam shvatila. Zato te bubrege kad bole nije lose ici pogledati pa da znas na cemu si.
Mrvicak vjerujem da ima pozitivnih iskustava, bila sam na odjelu jednom i bili su mi stvarno super. Medutim negativne stvari se nebi trebale uopce dogadati ni da porod bude lutrija. Nemam pojma sto cu ni gdje, dobro cu razmisliti, srecom imam jos vremena.
Bezzo mene je bubreg stisnuo dvaput onako postena paralizirajuca bol ali je trajalo 10ak min, sa hitne su me uputili na ginekoloski da me nisu ni pregledali posto sam trudnica nego da ginekoski odluci sto trebam. Tamo su pogledali da je s bebom ok, po njima nisam bila hitan slucaj jer nemam temp i sigurno nije upala pa da se javim svojoj doktorici. Citam ovo sto pise lolakako su njoj vadili krv i mokracu na hitnom. To mi je znanstvena fantastika s obzirom da mi nisu vadili krv ni kada sam dosla prije 2 god sa krvarenjem pa je na kraju ispao cirkus jer je bila u pitanju vanmaternicna. Mislim dobro sam prosla, ali mi je ostavilo gorak okus. Od prebolnih pregleda jer spekulume imaju samo one velike do toga da eto vratis se hitne kao budala i imas osjecaj da si nekome uzeo vrijeme. Sad sam otisla privatno pogledati bubreg. Kod mene je hidronefroza ali 1.stupanj tako da nije opasno, nece na gore jer trudnoca nije dug period ali svakako se trebam pregledati kad rodim. Kad je recimo 3.stupanj, bubreg se moze uvecavati pa treba kateter koliko sam shvatila. Zato te bubrege kad bole nije lose ici pogledati pa da znas na cemu si.
Mrvicakvjerujem da ima pozitivnih iskustava, bila sam na odjelu jednom i bili su mi stvarno super. Medutim negativne stvari se nebi trebale uopce dogadati ni da porod bude lutrija. Nemam pojma sto cu ni gdje, dobro cu razmisliti, srecom imam jos vremena.
Uf, baš su te dobro izvozali, ne znam zašto odma ako si trudnica sve probleme prebacuju na ginekološki, kao da ne možeš imat probleme nevezane za trudnoću. Al ajd, bitno da nije ništa kritično i da ostane na tom stupnju. Jesi u Splitu kad pitaš za rodilišta ili? Tamo kažu da nažalost moraš imat vezu za bolji tretman, netko ih hvali, netko ne. Srećom, iako je žalosno, imam vezu za tamo pa ne razmišljam puno o lošim stvarima. Ne treba mi sad još i to 🙄
Jesam, i ja sam u St. Nazalost nikog ne znamo. Jasno mi je i da je manjak osoblja i sve to, ali razmisljam da odem dalje. Pa da bar znam ako trazim epiduralnu da je i dobijem, a ne da se tresem hoce li ansteziolog biti dostupan sto koliko sam shvatila cesto nije. Jesi i ti prvorotkinja?
Jesam, prvorotkinja i baš sam nedavno upitala babicu šta radi tamo zašto je sve tako na lošem glasu, kaže da stvarno imaju opaki manjak osoblja, slobodan dan im je dobit nemoguće, anesteziologa imaju jako malo i je lutrija ih dobit, imao vezu ili ne. Takvo je stanje nažalost. Isto tako kaže da ima svakakvih žena koje u startu ne surađuju s babicama i da tako najčešće nastaju komplikacije. I ja sam se odmah njoj postavila s internet znanjem: ne želim ovo, ne želim ono, ja bi ovako onako, pa kad mi je malo neke stvari objasnila s njihove strane i koje su moguće posljedice malo sam prestala sa strahovima i poslušala savjet da ne čitam previše, da je bolje neke stvari i ne znat jer je strah neprijatelj broj jedan poroda. Eto. Tako da kako bude bude. Nažalost nemam opciju ić rodit negdje drugdje pa se nadam samo da ćemo izać od tamo živi i zdravi. Pitala sam za epiziotomiju zašto je rade svima, kaže da smatraju bolje reckat nego riskirat pucanje i to je tamo politika...jbg. isto tako na stolčić i porod u vodi moš zaboravit, a i nisu obučeni za to. Neda im se močit niti čučat pred trudnicom.
Bezzo hocu, javim🤗
I meni na nalaz napisala pocetna diletacija, nadam se da to nece dalje kao sto kaze Yvette
Yvetee nije te poslije vise boljelo? Nikakvi simptomi?
Vrapcic superrr, ja sve jos gledam i istrazujem, nemsm bas iskustvs, malo cu i prijateljice utlaciti
💙
Ja sam isto iz Splita i prvi put sam isto rodila u Splitu, a i ovaj cu, ako Bog da. Nisam imala nikakvu vezu i stvarno ne mogu reci da je bilo nekih neugodnosti.Svi su bili ljubazni, objasnili mi kako da se vratim na pravilno disanje i sl.Sestra je bila sa mnom pa mozda su drukciji kad je netko uz rodilju.Nisam nista posebno zahtjevala.Nekoliko puta sam u ovih par mjeseci bila na hitni ginekoloski i uvik bi me primili ljubazno, pregledali me i vaginalno i na uzv i kao trudnici bas pristupali temeljito.Cim sam se potuzila na bubreg i mjehur odmah su mi vadili krv i urin iako sam 4 dana prije bila isto kod njih i tad su mi vadili krv i mokracu.Tako da se nadam da ce na porodu biti isto ok.A i nema druge nego molit se Bogu.
23.05.2020. - stiglo nase drugo zlato!🙏💝💝
Sortiraj odgovore
Najstariji