Tocka_tockica donja desna 4 i 5. Jednostavno nikad nisu ispali, a trajni se nikad nisu formirali 🤷🏻♀️ Umnjak nemam niti jedan, mama je imala samo dva. Jednostavno se nikad nisu formirali, al iskreno ne znam niti di bi stali posto mi je i sad vec guzva na donjoj vilici. Znam da je cudno, svi zubari su se cudili ko pura dreku kad bi vidili da jos imam mlijecne zube. Nekoliko puta su me slali ortopan cijele vilice raditi da se uvjere da stvarno nemam trajne. Vjerojatno je nesto nasljedno s mamine strane.
Aha. Da.. mislim ja znam primjer cure koja je imala mlijecnje 2. I 3. I isto joj nikad trajni nisu narasli.. za umnjake nista cudno.. ja ih imam tri, od toga je samo jedan izasel, al sam ga izvadila van isto i jos jedan, sad mi ostao samo jedan dodnji koji nije jos ni poceo nicat.. najpametnije savjetovat se sa svojim stomatologom.. inace moja curka ima prirodjenu neku deformaciju cakline i neznam kak ce joj izgledat trajni zubici i dal ce joj svi izrasti.. al ovi mljecni su joj svakavi.. nisu pokvareni al caklina izgleda kao da je zdrobljena i smrvljena
👧🩷 2017.
👦💙2020.
Curke pitala vam ja evo svećenika upravo vezano za kršenje djeteta. Svećenik nebi smio odbiti krstiti dijete, jer se smatra da dijete nije "odgovorno" ako roditelji ne žive u vjeri. No ako su roditelji nevjenčani, a nisu spriječeni, recimo ako nisu rastavljeni i ništa ih ne spriječava da se vjenčaju, tada je svećenik dužan ponuditi roditeljima da se i oni vjenčaju obzirom da je poanta krštenja djeteta da dijete živi u vjeri sa svojim roditeljima i da će biti odgajano u vjeri, stoga bi svaki svećenik trebao / mogao ponuditi da se roditelji vjenčaju ukoliko nisu vjenčani. To je razlog zašto kum / kuma na krštenju mora imati sakramente, jer ako bi recimo nedaj Bože roditelja oba poginula / umrla tada se uvećava jako važnost kumova (čak se u tijeku krštenja spominje to nešto hoće li kumovi odgajati / usmjeravati dijete u vjeru). U manjim mjestima recimo kada svećenici znaju da je iz obitelji netko (baka, teta, djed) vjernik, a sudjeluju ikako u odgoju djeteta, tada ne odbijaju krstiti dijete jer smatraju da ipak postoji mogućnost da dijete bude barem malo odgajano u vjeri, spominjem manje sredine gdje uglavnom svećenici poznaju članove obitelji, u većim gradovima moraju pitati jer nitko nikoga ne poznaje.
A dakle zaključak: nebi trebao odbiti, ponudit će 100% da se vjenčate. I da je dijete je zaista zaštićeno krštenjem, zaista je, zato je poželjno to napraviti čim prije. Eto curke, nadam se da sam pomogla bar malo.
https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png
Vrapcic je jako dobro sve izjasnila. U gradovima pojedine župe ne odbijaju krstiti, tako da treba dati si vremena i obići svakog. Upravo mi stigla članska kartica od Bubamare, 3% popust kod svake kupnje, dijete do 6. godine dobiva rođendanske poklon bonove, trudnicama je utorkom popust na sve 10% ima toga. Sviđa mi se posteljina, sasvim ok cijena u odnosu na ono što dobiš 😍 jedva čekam shopping 🙊🙉
Za hranu uhhh. Ulovila me takva manija za slatko da je to uzasno. Samo to jedem 😭😭😭
Trancie hvala bolje sam ali ne mrdam sa kauca danas 🙂.
Islo je i nama poslije ali taj sam pocetak uhhh.. e bome ja ga nikako nisam mogla odviknuti jaaao. Makar je sve jeo od 6 mj kako smo uvodili. Sa 7 mj je imao 10kg🙈🙈 probali maknuti s godinom i nesto. Ali nema sanse. Onda sa skoro 2 i opet nista. Tek sa 2,5 godina smo uspili bez problema 🥰
Od muzevog bratica zena je doslovno 3t prije poroda ostala bez bebe 😭😭😭 ali razmisljati o tome samo skodimo sebi.
Evo ja sam u pripremama za vjencanje i krstenje a jos se nije ni rodilo. Samo se molim da sve bude ok. Nista ne mogu promjeniti ni utjecati bas…
Mi smo ozenjeni samo kod maticara, i stalno smo govorili kad se drugo rodi da cemo se i vjencati jer kad smo prvog krstili, tata mi je umro bio mjesec i pol prije pa nisam htjela.
Tako da sad vec moramo poceti pa pripremama rezervacijama za 10 mj…
Ej, kaj mozes krstiti dijete ako niste vjencani u crkvi, nego samo kod maticara? Decko i ja bas nismo za crkvu, al bi htjeli dijete krstiti cisto da se u skolo ne izdvaja od drugih… (U takvom mjestu zivim, hahah)
Joooj kad ae sjetim tog .. mi nismo htjeli u nasoj zupi krstiti , al svejedno smo morali kod naseg popa po potvrde. I dodem ja tamo i kazem da nam treba potvrda za drugu zupu, sve ok pocne on pisat i dode do rubrike vjencani. Kazem da al kod maticara. Znaci lik je napravio ovo
RASIRIO RUKE KAO DA VAZE. I KAZE U JEDNOJ RUCI SU LOPOVI U DRUGOJ PROSTITUTKE VI STE GORI OD NJIH. ISPOVJEDAS SE I NASTAVLJAS SA ZLOM. E kad mi je to reko momentalno sam 10 sijedih dobila majku mu njegovu popovsku. Onda smo morali ici na neka predavanja i tek kad smo to zavrsili smo dobili faking potvrdu.
A sad bi bilo sve u jedno ,prvo vjencanje a onda krstenje 🙂
Black kak si se na to pretplatila / učlanila? To Bubamara? On line? Netko mi je to već spominjao. Imaju li još koji baby dućani to?
Curke ako zaista želite krstiti svoju djecu, naći ćete nekog razumnog svećenika sigurno. Za one koje znate da će vas odbiti, nemojte ih ni pitati i bok.
Ma bas sam aktivna danas imam viska vremena inace samo prolistam nabrzinu koliko stignem..Ena, cim procitam tako nesto odmah me hvata panika tuga…tako da izbjegavam citati tako nesto jer onda me danima to muci..trebamo biti pozitivni 😁
Ljudi ja jos uvijek nisam nikome osim naravno dragom i prijateljici rekla za trudnocu…rekli smo sad od iduceg pregleda (nadajmo se da je hematom otisao, to nas nekako sprjecava) pocinjemo se hvaliti , kada ste vi objavile?
Mi smo rekli starcima i sestrama nakon dva mjeseca, a ostalima nakon tri… 🙂
Mi smo samo za sada roditeljima koji su dalje prenijeli i našoj braći, a budući da sam zbog hematoma bila odmah stavljena na komplikacije na poslu su odmah znali nadređeni, pa dalje sada polako već svi razumiju što se dešava jer mene nema skoro mjesec dana već na poslu, a nisam bolesna nikad. Nedavno naravno vjenčanoj kumi se isto povjerila, to je ipak sestra koju sama biraš. Čekamo još mrvicu do idućeg pregleda kada ćemo napokon izaći iz one crne zone u kojoj prva tri mjeseca strepiš da li ćeš izdržati… Nakon toga kako ćemo koga vidjeti vrlo vjerojatno ćemo i dati do znanja polako, nervira me kada bliska osoba iz šire obitelji namjerno napuhava i gladi svoj trbuh još od 2. mjeseca trudnoće pred svima i drži prodike o spontanim pobačajima o kojima pojma nema jer nije hvala Bogu iskusila ni u jednoj trudnoći kolika je to bol, ja nisam baš takva. Više volimo privatnost dokle ide. Trbuh mi polako raste, moja uska odijeća će odmah dati do znanja svima što je na stvari…Neka…Vi i Vaš suprug (naravno i ako već imate dijete) ste najbitniji, selo nek se s vremenom prilagodi i zapriča koliko misli…
Pa da, sve tocno kako si i rekla.
Mi smo rekli kumovima odmah, a ovi drugi su malo cekali😁
I to vrijeme kada samo vi znate je lijepo i uzivate samo vas dvoje u tom malom bicu koji stize.
Mojima na poslu sam rekla kad sam prosla puna tri mjeseca i pocelo se vec vidjeti, i svi su sretni, nikakvih problema nemam.
A za selo cu ja lako, nasmijes se i produzim, neka njih😊😊
Bebac ima ih svakakvih, odvratno iskustvo ste doživjeli. Kao i u svakom poslu, ima ih svakakvih zaista. No ne znam zašto vas je silio na ta neka predavanja, mislim da se sada samo ode u drugu župu i taj drugi svećrnik krsti dijete i nakon toga posalje dokument u maticnu župu i ovaj to naravno mora sve upisati jer nije bitno gdje je dijete kršteno i ne morate ga više vidjeti. Ja sam vjernica, no tih zaostalih budala ima na bacanje i nikako da se prilagode 2020.godini. No na sreću nisu svi takvi.
Za hranu uhhh. Ulovila me takva manija za slatko da je to uzasno. Samo to jedem 😭😭😭
Trancie hvala bolje sam ali ne mrdam sa kauca danas 🙂.
Islo je i nama poslije ali taj sam pocetak uhhh.. e bome ja ga nikako nisam mogla odviknuti jaaao. Makar je sve jeo od 6 mj kako smo uvodili. Sa 7 mj je imao 10kg🙈🙈 probali maknuti s godinom i nesto. Ali nema sanse. Onda sa skoro 2 i opet nista. Tek sa 2,5 godina smo uspili bez problema 🥰
Od muzevog bratica zena je doslovno 3t prije poroda ostala bez bebe 😭😭😭 ali razmisljati o tome samo skodimo sebi.
Evo ja sam u pripremama za vjencanje i krstenje a jos se nije ni rodilo. Samo se molim da sve bude ok. Nista ne mogu promjeniti ni utjecati bas…
Mi smo ozenjeni samo kod maticara, i stalno smo govorili kad se drugo rodi da cemo se i vjencati jer kad smo prvog krstili, tata mi je umro bio mjesec i pol prije pa nisam htjela.
Tako da sad vec moramo poceti pa pripremama rezervacijama za 10 mj…
Ej, kaj mozes krstiti dijete ako niste vjencani u crkvi, nego samo kod maticara? Decko i ja bas nismo za crkvu, al bi htjeli dijete krstiti cisto da se u skolo ne izdvaja od drugih… (U takvom mjestu zivim, hahah)
Joooj kad ae sjetim tog .. mi nismo htjeli u nasoj zupi krstiti , al svejedno smo morali kod naseg popa po potvrde. I dodem ja tamo i kazem da nam treba potvrda za drugu zupu, sve ok pocne on pisat i dode do rubrike vjencani. Kazem da al kod maticara. Znaci lik je napravio ovo
RASIRIO RUKE KAO DA VAZE. I KAZE U JEDNOJ RUCI SU LOPOVI U DRUGOJ PROSTITUTKE VI STE GORI OD NJIH. ISPOVJEDAS SE I NASTAVLJAS SA ZLOM. E kad mi je to reko momentalno sam 10 sijedih dobila majku mu njegovu popovsku. Onda smo morali ici na neka predavanja i tek kad smo to zavrsili smo dobili faking potvrdu.
A sad bi bilo sve u jedno ,prvo vjencanje a onda krstenje 🙂
A svasta, stvarno ih ima svakakvih...bas se sokiram kad neke stvari cujem...ali stvarno ima dragih, normalnih, razumnih...
💙
Bebac ima ih svakakvih, odvratno iskustvo ste doživjeli. Kao i u svakom poslu, ima ih svakakvih zaista. No ne znam zašto vas je silio na ta neka predavanja, mislim da se sada samo ode u drugu župu i taj drugi svećrnik krsti dijete i nakon toga posalje dokument u maticnu župu i ovaj to naravno mora sve upisati jer nije bitno gdje je dijete kršteno i ne morate ga više vidjeti. Ja sam vjernica, no tih zaostalih budala ima na bacanje i nikako da se prilagode 2020.godini. No na sreću nisu svi takvi.
Neznam to je bilo prije vise od 4 godina.
Rose slažem se. Ima krasnih svećenika koji su zaista za svoj posao stvoreniI. Nekad se ne čudim kad se ljudima zgadi vjera kad upoznaju takve likove, no doista nisu svi takvi. Za ove koje se zna da su neugodni / bahati / ljigavi ignore i bok.
Joj curke konačno nakon nekog vremena osjetila balončiće 😍 Jee ❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji