Bebac ma budala neka žešća. 🙄🙄🙄🙄
https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png
Pozz curke, od muza sestricna je krstila dijete bez problema ali nije uopce udana, znaci niti kod maticara dok smo mi osobno morali donijeti i potvrdu od crkvenog vjencanja. Vjerujem da je od svecenika do svecenika.
Navijate veceras? Ajmo Hrvatska😁
Recimo u mojoj zupi svecenik odbija dijete krstiti ukoliko roditelji nisu vjencani, cak je radio probleme jer je jedan od roditelja bio razveden, te se poslije nije mogao crkveno vjencati. Takoder kuma ili kum djetetu ne moze biti netko tko nema sve samramente i tko zivi u vanbracnoj zajednici...
Neki su jako rigorozni, a netko ti nece nikakve probleme raditi.
Ivcy ja se bas nabrijavam na tekmu😂 naravno gledamo i navijamo!
Uzasan je. Od kad je umro prije dosta godina predragi svecenik i duh nase zupe ja tamo ni ne idem. Idem se pomoliti kad meni odgovara a to je kad nikog nema.
Sad zelimo sve obaviti kod jednog predivnog svecenika koji pjeva i svira na svojim misama. Nisam pretjerani vjernik, idem kad osjetim potrebu, iz razloga sta u Crkvu ne vjerujem a u Boga da. I jos uz takve svecenike uhhh.
Da za kumove je jako rigorozno i zato ih je u danasnje vrijeme sve teze naci nazalost.
Vrapčić, moguće da su bolovi od ležanja na lijevoj strani jer sam baš forsirala neko vrijeme to ležanje. Sad spavam opet kako mi dođe.
Cure, moram priznat da sam malo zabrinuta oko ovog novog Eutyroxa oko kojeg se digla strka zbrka. Je li neka od vas imala prilike razgovarat s endokrinologom o tome i jeste saznale išta, ima li mjesta panici?
Bezz imaš li nuspojave neke ili te općenito brine taj novi sastav?
Pa ne mogu reći da imam vrtoglavice i proljev i to što ljudi navode, ali mučnina mi se vratila zadnjih dana, a evo već tjedan dana pijem nove tablete. Brinem se vezano za novi sastav i da nije nešto u njemu što će štetit bebi.
Hm, pa valjda ginekolozi znaju smijemo li to piti?! Pa nadam se da nam ih nebi dali da su štetne za bebu, iskreno se nadam... U ljekarni su rekli da trudnice smiju, no da se ne smije miješati sa starim.
Ja pijem vec drugu kutijicu, a mučnine i povraćanje mi se vratili jučer. Možda su mučnine ovak samo došle, od trudnoće? Što misliš?
Pa iskreno ne znam koliko ginekolozi prate nove promjene u tabletama. Mene moja ništa ne pita o tome jer računa da endokrinolog vodi brigu o tome, a on mi prepiše samo novu dozu Eutyroxa. Znam da trudnice smiju i nisu me brinule stare, ali ove nove bome da. Sad je li povratak mučnina vezan za to ne znam stvarno. Rečeno je da ako se primijete ikakve nuspojave da se prijavi, ja ne znam iskreno bi li rekla da imam mučnine i da mi prepišu neke druge (znam da neki koriste Letrox) dok se ne utvrdi ova situacija s novim Eutyroxom...evo ne znam što mislit...
Tocka_tockica ja nemam stvarno problema sa zubima. Svi su mi zdravi i nikad nisu bili popravljani. Jedino eto, nesto se desilo u genetici da ta tri trajna nikad nisu nastala i ostali su mi mlijecni, dok se umnjaci nikad isto nisu formirali u celjusti. Na mjestu gdje se inace na ortopanu vide zametci umnjaka ja imam samo kost od vilice. Cak ni gornje dvojke nemam obje, a mama nema jednu 🤣 Isto se nikad nisu razvile i ne postoje u vilici. Nije da se zalim, opet puna usta zuba imam jer imam malu vilicu na mamu, al da je cudno, cudno je. Al ne stvara mi to nikakve probleme kod zvakanja il tako nesto.
Sto se tice krstenja, mi se jos nismo odlucili zelimo li ili ne. Oboje imamo sve sakramente osim vjencanja, vjencali smo se kod maticara. Ima vremena da odlucimo. Nas kum je rastavljen i ima dijete s drugom i svecenik im je maloga krstio, al je rekao za drugo ako ce imati da ce traziti da budu vjencani. Sestra je normalno krstena, a za mene su trazili ko ce me krstiti jer su mama i tata isto samo kod maticara bili vjencani. To valjda ovisi od svecenika do svecenika 🤷🏻♀️
A jel ti kum bio crkveno vjencan? Mislim ima ljudi koni su crkveno vjencani, pa se rastanu i s drugom osobom dobiju dijete, oni se niti ne mogu vjencat. Ovisi od svecenika do svecenika, po njihovom zakonu, duzni su krstiti bilo koje dijete, jer dinete nije krivo za "grijehe" svojib roditelja. Svali ce ponuditi vjencanje, ali eto, kao da svi samo cekaju da ih on pita pa da promjene misljenje.
Mi planiramo krstiti dijete, ali ne u nasoj zupi, vec gdje smo se vjencali. I tamo znaju odbijati krstiti ako niste iz mjijove zupe, ali ako ste tamo vjencani, lao izadu u susret. Iako znam i "poznate" koji su i krstili djecu a nisu iz te zupe ali eto elita su 😂
Baby girl 💜
Sortiraj odgovore
Najstariji