Ljetne bebe 2019.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    CiniMINIS
    23. Lipanj 2019. 21:03

Ivonne

CiniMINIS

Meni je isto prvo i pojma nemam sto me ceka, al voljela bi pokusati bez ako bude islo, ako se budem dobro otvarala i ako bude bez dripa itd. Skuzila sam da u bolnici u kojoj cu rodit dosta forsiraju epiduralnu (kao, zasto bi se zena mucila), al dosta toga anestezilogica na tecaju nije spomenula ili je spomenula i jako ublazila. Koji dan kasnije je recimo drugom doktoru na tecaju "pobjegla" informacija da jako puno zena nakon epiduralne ima mucnine, sto nitko prije toga nije spomenuo. Ili da se tijekom epiduralne izgubi osjet u nogama, osjet za tiskanje i slicno.
    Super mi je recimo da se mozes predomisliti ako vidis da ne podnosis dobro bol (naravno samo ako do tad nisi previse otvoren). Mislim da ti je onda svejedno dal ces moc u tom trenu hodat ili ce ti sljedeci dan biti muka ili te mozda glava boljet. Uglavnom, moj plan je pokusat bez, a ako ne ide uzet cu sve sto mi daju

Mučnine, glavobolje, bol na mjestu uboda još dugo nakon. Gle nije bezazleno samo treba procijeniti od čega je veća korist.
    Pred izgon oni prestanu dozirati epi da osjetiš nagon za tiskanje. Ali ionako oni sve vide prek ctg pa ih samo slušaš šta govore da radiš.
    Nisam imala epi ali pred kraj ja nisam nista osjetila nego su mi oni govorili ne na ovaj čekamo sljedeći ajde sad tiskajte i onda stisneš ko da izbacuješ najveće g… na svijetu😂😂😂😂

obozavam citat tvoje poruke, tako slikovito, al barem znam konkretno sto me ceka i na sto se pripremiti ❤️

• Ivonne
    23. Lipanj 2019. 21:17

obozavam citat tvoje poruke, tako slikovito, al barem znam konkretno sto me ceka i na sto se pripremiti❤️

Voljela bi da je meni netko tako rekao prvi put. Ja volim da sam spremna, ono da znam šta sve mogu očekivati pa ako bude bolje, znaš kako to pozitivno utječe na psihu👌
    Ja sam najviše mrzila one koje su sve oko poroda predstavljale kroz anđelcice, leptirice, srceta i blaženo. Istina je da si tamo na tom stolu najranjivija ikad i najnemocnija i samo čekaš da to završi. Bez obzira na klistir pobjegne ti na stol, pukneš ili te i uz to i režu. Dobiješ bebu krene šivanja pa ak si sreće djeluje lokalna ak nisi otrpiš i to. Sat i pol su me šivali i nakon toga su odveli malog a sestra me došla priredit za sobu. Noge su mi toliko utrnule na onim držaćima da ih sama nisam uspjela spustit i sad te sestra onak razvaljenu pere😂😂
    I znaš šta, jedva sam dočekala doći u sobu i uzeti mob da javim svima da je pišonja došao🤣🤣
    Najbolji savjet koji mogu dati je da si u glavi ponavljate sve će ovo proći i brzo smo doma a ovima u bolnici sam samo jedna u nizu🤣

CiniMINIS
    23. Lipanj 2019. 21:33

Ivonne

obozavam citat tvoje poruke, tako slikovito, al barem znam konkretno sto me ceka i na sto se pripremiti❤️

Voljela bi da je meni netko tako rekao prvi put. Ja volim da sam spremna, ono da znam šta sve mogu očekivati pa ako bude bolje, znaš kako to pozitivno utječe na psihu👌
    Ja sam najviše mrzila one koje su sve oko poroda predstavljale kroz anđelcice, leptirice, srceta i blaženo. Istina je da si tamo na tom stolu najranjivija ikad i najnemocnija i samo čekaš da to završi. Bez obzira na klistir pobjegne ti na stol, pukneš ili te i uz to i režu. Dobiješ bebu krene šivanja pa ak si sreće djeluje lokalna ak nisi otrpiš i to. Sat i pol su me šivali i nakon toga su odveli malog a sestra me došla priredit za sobu. Noge su mi toliko utrnule na onim držaćima da ih sama nisam uspjela spustit i sad te sestra onak razvaljenu pere😂😂
    I znaš šta, jedva sam dočekala doći u sobu i uzeti mob da javim svima da je pišonja došao🤣🤣
    Najbolji savjet koji mogu dati je da si u glavi ponavljate sve će ovo proći i brzo smo doma a ovima u bolnici sam samo jedna u nizu🤣

hvala ti puno na ovim informacijama  meni trenutno samo svi govore da jako boli, ali da ce proc i da cu zaboraviti (ona klasicna spika). od nikog nisam dobila jos ovako konkretne informacije na sto se ustvari moram pripremiti. daj mi samo reci, jel lokalna, ako ne krene odma djelovati, barem djeluje nakon nekog vremena? 

• Ivonne
    23. Lipanj 2019. 21:42

CiniMINIS

Ivonne

hvala ti puno na ovim informacijamameni trenutno samo svi govore da jako boli, ali da ce proc i da cu zaboraviti (ona klasicna spika). od nikog nisam dobila jos ovako konkretne informacije na sto se ustvari moram pripremiti. daj mi samo reci, jel lokalna, ako ne krene odma djelovati, barem djeluje nakon nekog vremena?

Da, kad sam već bila u sobi taj dio nisam osjetila i nije me bolilo niti sam tu noć popila tabletu. Nisam spavala jer sam bila pod adrenalinom od poroda.
    I da nekoga kontrakcije maternice nakon poroda znaju boliti ko i trudovi. Meni je bilo podnošljivo, malo slabije od menge (Ja sam imala menge da sam bljuvala i padala u nesvijest od bolova). 
    Sutradan na kontroli mi je dr ustanovio da mi se maternica nije spustila pa sam dobila neku inekciju za kontrakcije da se vrati u normalu i sestra mi je ostavila tablu brufena ali ih nisam koristila jer sam mogla podnijeti tu bol.

srećica
    23. Lipanj 2019. 21:46

Ayla gdje ćeš roditi? Bila sam uvjerena da je ovo moje jedina pripizdina bez epiduralne 🙈 Čak zbog toga razmišljala da idem nekud u ZG rodit, ali tamo je ugl onaj sistem kao na traci a tu su svi ekstra ljubazni i fini pa eto prevagnulo.... 

23. Lipanj 2019. 21:48

srećica

Ayla gdje ćeš roditi? Bila sam uvjerena da je ovo moje jedina pripizdina bez epiduralne 🙈 Čak zbog toga razmišljala da idem nekud u ZG rodit, ali tamo je ugl onaj sistem kao na traci a tu su svi ekstra ljubazni i fini pa eto prevagnulo….

Rado bi ti rekla al malo je mjesto pa nebi rada reci sry 

CiniMINIS
    23. Lipanj 2019. 22:01

Ivonne

CiniMINIS

Ivonne

hvala ti puno na ovim informacijamameni trenutno samo svi govore da jako boli, ali da ce proc i da cu zaboraviti (ona klasicna spika). od nikog nisam dobila jos ovako konkretne informacije na sto se ustvari moram pripremiti. daj mi samo reci, jel lokalna, ako ne krene odma djelovati, barem djeluje nakon nekog vremena?

Da, kad sam već bila u sobi taj dio nisam osjetila i nije me bolilo niti sam tu noć popila tabletu. Nisam spavala jer sam bila pod adrenalinom od poroda.
    I da nekoga kontrakcije maternice nakon poroda znaju boliti ko i trudovi. Meni je bilo podnošljivo, malo slabije od menge (Ja sam imala menge da sam bljuvala i padala u nesvijest od bolova).
    Sutradan na kontroli mi je dr ustanovio da mi se maternica nije spustila pa sam dobila neku inekciju za kontrakcije da se vrati u normalu i sestra mi je ostavila tablu brufena ali ih nisam koristila jer sam mogla podnijeti tu bol.

barem mala utjeha 😅. makar, lokalni anestetici su kod mene uvijek brzo djelovali pa se nadam najboljem. ako sam dobro shvatila, mislim da se u mojoj bolnici ta injekcija dobije direkt nakon poroda da bi doktori lakse izvadili posteljicu (ocito im se ne ceka da ju zena "porodi"). 

23. Lipanj 2019. 22:09

Ivonne super su mi tvoji slikoviti opisi.. 😂 jadne mi zene sto to moramo proci.. s jedne str mi je muka kad se sjetim, a s druge jedva cekam da vidim to malo cudo ❤️ 

• Ivonne
    23. Lipanj 2019. 22:11

barem mala utjeha😅. makar, lokalni anestetici su kod mene uvijek brzo djelovali pa se nadam najboljem. ako sam dobro shvatila, mislim da se u mojoj bolnici ta injekcija dobije direkt nakon poroda da bi doktori lakse izvadili posteljicu (ocito im se ne ceka da ju zena "porodi").

Hm to prvi put čujem, znam da ove nakon carskog dobivaju to pod normalno. 
    A posteljica ti nije problem, meni je dr rekao ovo ne boli i stisnuo trbuh i osjetila sam da je nešt ispalo. Onda su oni pregledali da je cijela da nešt nije unutra ostalo i to je bilo to.

• Ivonne
    23. Lipanj 2019. 22:18

mmamma

Ivonne super su mi tvoji slikoviti opisi.. 😂 jadne mi zene sto to moramo proci.. s jedne str mi je muka kad se sjetim, a s druge jedva cekam da vidim to malo cudo ❤️

Komentar mog muža nakon poroda je bio vi žene ste čudo koliko ste jake, bio je pun divljenja i zato mi je bilo drago što je vidio što znači porod.
    Danas smo baš pričali o tome i kako je to blizu pa je rekao da ga nije strah kak ce proći porod jer vidio me u akciji već😂 nego da ga je više strah hoću opet imati problema s dojenjem🙄 o tome trenutno razmišljam na način da su mi se (.)(.) razradile i da ovaj put sam profi od početka 😂

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.