Ja bi voljela odradit sve bez nje, ali ipak da znam da ju imam kao sos ako zatreba. Međutim, rađam u malom rodilištu u kojem nema opcije epiduralne tako da: tako mi pomogao Bog, blažena Djevica Marija i svi sveci Božji! 😂 Ima da tri vjere promjenim i svim bogovima se molim da olakšaju muku! 🙈 Imaju doduše onaj neki plin ali kažu žene da samo izaziva mučninu, omamljenost i tako to a da trudove ne ublaži tako da je izgleda čisti šit...
Ja bi voljela odradit sve bez nje, ali ipak da znam da ju imam kao sos ako zatreba. Međutim, rađam u malom rodilištu u kojem nema opcije epiduralne tako da: tako mi pomogao Bog, blažena Djevica Marija i svi sveci Božji! 😂 Ima da tri vjere promjenim i svim bogovima se molim da olakšaju muku! 🙈 Imaju doduše onaj neki plin ali kažu žene da samo izaziva mučninu, omamljenost i tako to a da trudove ne ublaži tako da je izgleda čisti šit…
Ahahahahahahaha kraljicee, citam vas i ovo me toliko nasmijalo i ja radam u malome i nemaju epii tako da i meni Bog pomogao i svi svetci a bila sam razmisljala o njoj dok nisam saznala da mi to uopce nemamo 😂😂😂
Ja radam u kbc Osijek al posto je ljeto ne bi se kladila ni da ce oni bas imat za sve epi tj da ce bit toliko anesteziologa na raspolaganju 😂 samo da bude brzo i kratko al orva trudnoca pa nekako si mislim da nece al nadam se najboljem 😳😌😁 nego jel istina da ananas dobar pred kraj trudnoce znam jednu koja se kune da joj je on olaksao sve isto prvorotkinja pa ne znam sta bi mislila volim ga jako a do sad sam ga izbjegavala jer navodno potice otvaranje nije na odmet od 20.7 pocet jest jedan dnevno 😂
Ja bi voljela odradit sve bez nje, ali ipak da znam da ju imam kao sos ako zatreba. Međutim, rađam u malom rodilištu u kojem nema opcije epiduralne tako da: tako mi pomogao Bog, blažena Djevica Marija i svi sveci Božji! 😂 Ima da tri vjere promjenim i svim bogovima se molim da olakšaju muku! 🙈 Imaju doduše onaj neki plin ali kažu žene da samo izaziva mučninu, omamljenost i tako to a da trudove ne ublaži tako da je izgleda čisti šit…
Ahahahahahahaha kraljicee, citam vas i ovo me toliko nasmijalo i ja radam u malome i nemaju epii tako da i meni Bog pomogao i svi svetci a bila sam razmisljala o njoj dok nisam saznala da mi to uopce nemamo 😂😂😂
A ja Ayla citam i nas i vas stalno 😁😁
A ja Ayla citam i nas i vas stalno 😁😁
Bitno da se pratimo 😊
Epiduralna da ili ne ??
Točno tako kako Ivonne kaže… meni je sada toliko išlo brzo da epiduralna nije imala smisla. Trazila sam je doduše 😂 , ali me jedan predragi doktor uhvatio za ruku, rekao mi da imam predobre vlastite trudove uz koje sam se tako lijepo otvorila, da nam slijedi divan prirodni porod i da bi bila prava šteta da ga zakamufliramo dripom i epiduralnom. Doduše ako naš inzistiram, dat će mi, međutim poslušala sam ga… I bilo je točno tako kako je rekao.
U slučaju produženog otvaranja i slično, svakako preporučam.
Super te je savjetovao👌 taj glupi umjetni oksitocin je baš zlo i svi dr koji tvrde da jednako boli ko prirodno lažu, puno je snaznije uz drip
Meni je isto prvo i pojma nemam sto me ceka, al voljela bi pokusati bez ako bude islo, ako se budem dobro otvarala i ako bude bez dripa itd. Skuzila sam da u bolnici u kojoj cu rodit dosta forsiraju epiduralnu (kao, zasto bi se zena mucila), al dosta toga anestezilogica na tecaju nije spomenula ili je spomenula i jako ublazila. Koji dan kasnije je recimo drugom doktoru na tecaju "pobjegla" informacija da jako puno zena nakon epiduralne ima mucnine, sto nitko prije toga nije spomenuo. Ili da se tijekom epiduralne izgubi osjet u nogama, osjet za tiskanje i slicno.
Super mi je recimo da se mozes predomisliti ako vidis da ne podnosis dobro bol (naravno samo ako do tad nisi previse otvoren). Mislim da ti je onda svejedno dal ces moc u tom trenu hodat ili ce ti sljedeci dan biti muka ili te mozda glava boljet . Uglavnom, moj plan je pokusat bez, a ako ne ide uzet cu sve sto mi daju
Veli mi legica na orvom pregledu u bolnici dobijes upitnik da popunis vezano za to pa sad ne znam jel ima neke veze to ili im je to za statistiku samo , prvorodkinja koja nema pojma o epi i ne zna jel bi il ne bi sad jaaaaa 😂
Gle ako to njima nešto znači ti napisi da hoćeš a na dan poroda lako ti kažeš da si se predomislila.
I što Nena kaže u jednom trenutku ćeš sigurno htjeti svu drogu ovog svijeta🤣🤣
Ja sam dr rekla da ja više ne mogu i da ga vadi van. Dr je sve prebacio na šalu pa je rekao pa zašto gospođo muž vam je tako dobar pa što da ga sad izbacimo😂😂
Meni je isto prvo i pojma nemam sto me ceka, al voljela bi pokusati bez ako bude islo, ako se budem dobro otvarala i ako bude bez dripa itd. Skuzila sam da u bolnici u kojoj cu rodit dosta forsiraju epiduralnu (kao, zasto bi se zena mucila), al dosta toga anestezilogica na tecaju nije spomenula ili je spomenula i jako ublazila. Koji dan kasnije je recimo drugom doktoru na tecaju "pobjegla" informacija da jako puno zena nakon epiduralne ima mucnine, sto nitko prije toga nije spomenuo. Ili da se tijekom epiduralne izgubi osjet u nogama, osjet za tiskanje i slicno.
Super mi je recimo da se mozes predomisliti ako vidis da ne podnosis dobro bol (naravno samo ako do tad nisi previse otvoren). Mislim da ti je onda svejedno dal ces moc u tom trenu hodat ili ce ti sljedeci dan biti muka ili te mozda glava boljet. Uglavnom, moj plan je pokusat bez, a ako ne ide uzet cu sve sto mi daju
Mučnine, glavobolje, bol na mjestu uboda još dugo nakon. Gle nije bezazleno samo treba procijeniti od čega je veća korist.
Pred izgon oni prestanu dozirati epi da osjetiš nagon za tiskanje. Ali ionako oni sve vide prek ctg pa ih samo slušaš šta govore da radiš.
Nisam imala epi ali pred kraj ja nisam nista osjetila nego su mi oni govorili ne na ovaj čekamo sljedeći ajde sad tiskajte i onda stisneš ko da izbacuješ najveće g... na svijetu😂😂😂😂
Sortiraj odgovore
Najstariji