Ljetne bebe 2019.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    srećica
    23. Lipanj 2019. 15:41

Ivonne

Šta ste se sve nešto uspavale 🤣🤣
    Danas punim 39 tjedana, sutra ću na pregled jer je utorak neradan a u srijedu jutro imam termin za pramenove 😊😊
    Bebulja i ja imamo dogovor nema van dok mama ne obavi uljepšavanje🤣🤣

Ja danas punim 38, također sutra na pregled, već se psihički pripremam na sate čekanja. 
    I isto planiram šišanje dok sam još u komadu, a mogla bi i pramenove popravit jer me zadnji put žena ofarbala ko da ogradu farba 🤦 tako da sad prvo moram smisliti u koji bi salon.

srećica
    23. Lipanj 2019. 15:44

Jutros se za početak dana isplakala ko kišna godina. Već neznam koju noć za redom da nisam spavala, ako se ne budim zbog pišanja onda se probudim zbog bolova u leđima, kukovima, pa se prevrći, okreći itd. Ugl sva sam si bila tak neka jadna i živčana i napeta i baš mi je pasalo malo pročistiti filtera 🙈
    Bem ti hormone!

• Ivonne
    23. Lipanj 2019. 16:07

srećica

Jutros se za početak dana isplakala ko kišna godina. Već neznam koju noć za redom da nisam spavala, ako se ne budim zbog pišanja onda se probudim zbog bolova u leđima, kukovima, pa se prevrći, okreći itd. Ugl sva sam si bila tak neka jadna i živčana i napeta i baš mi je pasalo malo pročistiti filtera 🙈
    Bem ti hormone!

Ma bolje se i isplakati nego nakupljati sranja u sebi.
    Zadnji mjesec trudnoće je baš težak i fizički i emocionalno.
    Ja sam se počela dobro osjećati tamo nekih dva mjeseca poslije poroda i to sam sve skupljala snagu da se ne raspadnem nisam si dala plakat🙈  a bilo mi je baš teško 
    Nadam se da ću u ovoj malo bolje proći da će oporavak biti brži 😊 

23. Lipanj 2019. 16:15

Meni je u planu šišanje prije poroda, ne farbam se od kad sam trudna, nije mi se vidio izrast pa nije bilo potrebe... Vjv cu neku promjenu trebati nakon poroda, zelja mi je balayage, ali vidjet cemo... ☺️
    Mi danas laganini, ujutro kavica, pa kod mojih, rucak i sad odmor... Moji nisu ni pitali za bebu, jednostavno to ne mogu razumjeti... Tako mi je krivo i bojim se da ce tako biti i kad se rodi, da ce doci svega par puta i to je to... Vise me poznanici i prijatelji pitaju za bebu nego obitelj... Ne vidimo se cesto, a kad se vidimo ni ne sjete se... Bas me to ljuti... 🙄

• Ivonne
    23. Lipanj 2019. 16:22

mmamma

Meni je u planu šišanje prije poroda, ne farbam se od kad sam trudna, nije mi se vidio izrast pa nije bilo potrebe… Vjv cu neku promjenu trebati nakon poroda, zelja mi je balayage, ali vidjet cemo… ☺️
    Mi danas laganini, ujutro kavica, pa kod mojih, rucak i sad odmor… Moji nisu ni pitali za bebu, jednostavno to ne mogu razumjeti… Tako mi je krivo i bojim se da ce tako biti i kad se rodi, da ce doci svega par puta i to je to… Vise me poznanici i prijatelji pitaju za bebu nego obitelj… Ne vidimo se cesto, a kad se vidimo ni ne sjete se… Bas me to ljuti… 🙄

Ja se isto u prvoj nisam farbala ali sam onda napravila kaos s kosom kad sam rodila. Boja mi se nije dobro primila i bila sam pilić žuta. Sad sam samo izbjegla prvo tromjesečje.
    To im nije prvo unuče? Jesu li i inače hladniji?
    Najlakše je reći da se ne stresiraš ali to ne možeš tvoji su i očekuješ od njih više.
    Mi imamo tu situaciju s muževim roditeljima, apsolutno ništa...da on ne nazove njih oni se ne bi valjda mjesecima javili. Mali ima tri godine kod nas u zg su bili dva puta. Toliko o bilo kakvom angažmanu. Mi idemo često za Slavoniju jer želiš da dijete zna da ima i baku i didu ali mene i to u zadnje vrijeme toliko umara i živcira jer nas svi natežu.
    Znaš sve više dolazim do toga da ću jednostavno presjeći i da moram voditi računa samo o svojoj obitelji svom mužu i djeci samo treba doći do te spoznaje a dok do toga dođeš emocionalno se uništiš. I da morat ću biti spremna na to da šta god se dogodi ja ću biti kriva😂

CiniMINIS
    23. Lipanj 2019. 16:36

Svima danas neki laganini dan  mi danas isto dulje oddrijemali, pa rucak, pa odmaranje i tako. Mi sutra punimo 34 tjedana.. Di je to jos do kraja.. i ja polako osjecam da mi je sve teze, htjela bi svasta a ne mogu, a moj muz je totalno flegma. Sve stignemo, sve ce se rijesit a nekako ni o cem ne razmislja i ne vodi racuna i nista nebi obavili da ja nemam svoje popise sto sve trebamo i ne potjeram ga povremeno
    mmamma mislim da nije to do toga da ih ne zanima. Sad kad razmisljam, nisam ni ja svoju sestru ispitivala puno za trudnocu jer nisam bila nikad u toj situaciji pa nisam znala sto pitat, nit sto je spremna podijelit, sto joj je mozda neugodno rec pa sam cekala da sama kaze sto zeli rec, a sto nije rekla sam mislila da i ne zeli podijelit. A i ljudi su razliciti i na razlicite nacine iskazuju ljubav i interes prema nekome. 

23. Lipanj 2019. 16:40

Ivonne

mmamma

Meni je u planu šišanje prije poroda, ne farbam se od kad sam trudna, nije mi se vidio izrast pa nije bilo potrebe… Vjv cu neku promjenu trebati nakon poroda, zelja mi je balayage, ali vidjet cemo… ☺️
    Mi danas laganini, ujutro kavica, pa kod mojih, rucak i sad odmor… Moji nisu ni pitali za bebu, jednostavno to ne mogu razumjeti… Tako mi je krivo i bojim se da ce tako biti i kad se rodi, da ce doci svega par puta i to je to… Vise me poznanici i prijatelji pitaju za bebu nego obitelj… Ne vidimo se cesto, a kad se vidimo ni ne sjete se… Bas me to ljuti… 🙄

Ja se isto u prvoj nisam farbala ali sam onda napravila kaos s kosom kad sam rodila. Boja mi se nije dobro primila i bila sam pilić žuta. Sad sam samo izbjegla prvo tromjesečje.
    To im nije prvo unuče? Jesu li i inače hladniji?
    Najlakše je reći da se ne stresiraš ali to ne možeš tvoji su i očekuješ od njih više.
    Mi imamo tu situaciju s muževim roditeljima, apsolutno ništa…da on ne nazove njih oni se ne bi valjda mjesecima javili. Mali ima tri godine kod nas u zg su bili dva puta. Toliko o bilo kakvom angažmanu. Mi idemo često za Slavoniju jer želiš da dijete zna da ima i baku i didu ali mene i to u zadnje vrijeme toliko umara i živcira jer nas svi natežu.
    Znaš sve više dolazim do toga da ću jednostavno presjeći i da moram voditi računa samo o svojoj obitelji svom mužu i djeci samo treba doći do te spoznaje a dok do toga dođeš emocionalno se uništiš. I da morat ću biti spremna na to da šta god se dogodi ja ću biti kriva😂

Ma prvo unuče, prva beba općenito u obitelji, užoj i široj i niko ne trza ni pol posto... Ja bi voljela da mi je svejedno, ali nije i žao mi je što se svi tako drže... Ja i moja sestra nemamo neki odnos s dedom i bakom i moja mama je sama rekla da se ona ne bude tako ponašala i da će se truditi puno više nego oni... A ne radi ništa po tom pitanju, a dijete se još ni rodilo nije... Kako će tek onda biti... Ispast će kao i kod tebe, ako se ja neću truditi i forsirati, očito niko neće... A to je tako žalosno... Nije to "netko tamo", nego njihovo unuče... Toliko se uzbuđuju oko drugih ljudi, bave se s njihovim životima i s nebitnim stvarima, a ovo im se događa doslovno pred nosom i ne mare... Nekad je bolje pustit si mira jer se samo nerviramo, a nikakve koristi... Na kraju će njima biti žao... 

srećica
    23. Lipanj 2019. 16:43

Ožene drage, pa ja sam mislila da su samo naše familije tak blesave! Ja imam samo mamu, muž samo tatu. Nijedno od njih ne trza puno za bebu. Ok, nije im prvo unuče u obitelji ali je prvo naše.
    Moja mama je u početku totalno ignorirala činjenicu da sam trudna, do negdje 5.mj me nije nijednom pitala kako je bilo na kontroli, jel sve ok, kako će se zvati i sl. Njoj sam ja premlada za djecu (imam 29😏 ), djeca su teret i obaveza, šta nam je to trebalo i sl. spike. A sad je pak krenula sa čistim zaplašivanjem, kako je porod horor, kako to nije za ljude i sl. Tako da, sad ju izbjegavam što više mogu, kad se čujemo telefonom ili mjenjam temu ili poklopim kad krene o porodu pričat i tako. 
    Svekar je pak lud na svoju stranu, on svuda priča da je beba curica jer on je tako htio i mane mu pričat da je dečko.... Ugl muž s njim isto izbjegava kontakte tako da ono.... Jedina koja je jedva čekala bebu otkad smo se vjenčali je bila moja svekrva, ali ona je lani umrla 😔 i tako nam ostadoše samo ovi ludi 😒

nena1986
    23. Lipanj 2019. 16:44

CiniMINIS

Da malo promjenim temu.. Sto te vi na kraju odlucile vezano za doniranje maticnih stanica? Ja sam totalno nesigurna sto bi. Po jednoj strani bi htjela da moja beba dobije svu krv koju moze dobiti, po drugoj strani, ne dao bog da zatrebaju maticne stanice a nismo ih dali pohranit. Bas me muci sad to i uopce nisam pametna. Svjesna sam i da postoji mogucnost da se te stanice iskoriste za nekog drugog ili da uzorak ne bude dobar.. Koja su vasa razmisljanja oko toga?

Ja sam htjela darovati matične stanice... ali u cijeloj gunguli, trudovi, brzina i tako to... 😂 zaboravila sam!!! Sjetila sam se kad su nas već smjestili u sobu, nakon 2 sata. Da mogu ponoviti, darovali bi sigurno

23. Lipanj 2019. 16:46

CiniMINIS

Svima danas neki laganini danmi danas isto dulje oddrijemali, pa rucak, pa odmaranje i tako. Mi sutra punimo 34 tjedana.. Di je to jos do kraja.. i ja polako osjecam da mi je sve teze, htjela bi svasta a ne mogu, a moj muz je totalno flegma. Sve stignemo, sve ce se rijesit a nekako ni o cem ne razmislja i ne vodi racuna i nista nebi obavili da ja nemam svoje popise sto sve trebamo i ne potjeram ga povremeno.
    mmammamislim da nije to do toga da ih ne zanima. Sad kad razmisljam, nisam ni ja svoju sestru ispitivala puno za trudnocu jer nisam bila nikad u toj situaciji pa nisam znala sto pitat, nit sto je spremna podijelit, sto joj je mozda neugodno rec pa sam cekala da sama kaze sto zeli rec, a sto nije rekla sam mislila da i ne zeli podijelit. A i ljudi su razliciti i na razlicite nacine iskazuju ljubav i interes prema nekome.

Slažem se, ali ne moramo pričati o neugodnim temama u trudnoći... Zar je tako teško pitati kako je bebica, jel sve spremno, jel treba što pomoći... Neke osnovne stvari... Baš sam, eto, razočarana... 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.