Ljetne bebe 2019.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Malenaa88
    23. Listopad 2018. 20:50

Curke jeli ikad ijedna muku mucila sa koznim cirom. Pokusavam ga rijesit na prirodni nacin strah me mazat kremama . I prije se meni znao pojaviti pa bi se ja trackala kremama dok nebi puknuo ali sad kad sam trudna strah me 

mjehuric
    23. Listopad 2018. 21:23

Ja sam tajice ili ti ga te hlace kupila u Lidlu,jer je bas bila akcija evo veceras gledala jos ih ima,pa bacite oko mozda imaju koje i kod vas da su ostale..odlicne su,kao hlace ,onak kvalitetne..inace gledala sam po h&m i c&a,i nisu imali nista..u baby shopovima su skupe,vidjela sam jedne 240kn jedne..tajice..meni previse..ovo iz Lidla su mi extra,vjerujem da ce biti jos trudnickih akcija pa cu da si uzmem par grudnjaka za dojenje,posto ovaj put nisam jer mi nekako rano bilo 😑😑😑 a grudi samo napreduju 😂😂😂..a ne nosim traperice moje sigurno od 9tj.jer me stezu..i trbuscic se vec vidi..😍😍😍ja sam napravila u nekom baby centru karticu i na sve prve stvari dobije se 10% popustima,a u drugome isto i 50% je popusta..i mislim kada mi bude to trebalo da cu tako ici kupiti i iskoristiti em skupljaju se i bodovi tako..😉😉meni prosli oni bolovi od proslog tj.ocito je bilo sirenje maternice,posto danas na uzv sve ok..dobila sam 2kg ,kaze gin da je to ok..

mjehuric
    23. Listopad 2018. 21:25

lena.5

rossaa

U kojem ste tjednu krenule nositi trudničke hlače?

Ja sam vec u osmom tjednu nabavila trudnicke hlace, visoka sam i mrsava pa su ni sve hlace skroz skinny i smetale su me. U ovim se osjecam puuunooo bolje. I jos da vam kazem, usla sam danas u 11 tjedan, koliko srece. 😍😍😍

Jaooo Lena pa mi smo samo 1tj.razlikee..😍😍😍 

23. Listopad 2018. 21:38

Cure,sad sam naletila na neki clanak na fejsu, za mazanje koze u trudnoci,posto mi jos trbuh nije poceo rasti, opce nisam razmisljala o tome, makar sad mislim da bi trebala poceti. Mazete vi kozu s necim? Ako da, imate nesto za preporuciti?
    Nove cure, dobro dosle, zelim vam rednu trudnocu. Takoder sam imala smedkasto krvarenje u 4-5 tt, dobila duphastone koji jos uvijek pijem i povuklo se za dva,tri dana, tak dugo dok nema svjeze krvi i jakih bolova, sve je u redu.
    Isto sto se simptoma tice, jedan dan ko da nisam trudna, drugi sve moguce, od povracanja, mucnina, bolnoh grudi, apsolutno sve, tak da je i ta varijacija simptoma normalna.

mjehuric
    23. Listopad 2018. 22:22

Tenci

Cure,sad sam naletila na neki clanak na fejsu, za mazanje koze u trudnoci,posto mi jos trbuh nije poceo rasti, opce nisam razmisljala o tome, makar sad mislim da bi trebala poceti. Mazete vi kozu s necim? Ako da, imate nesto za preporuciti?
    Nove cure, dobro dosle, zelim vam rednu trudnocu. Takoder sam imala smedkasto krvarenje u 4-5 tt, dobila duphastone koji jos uvijek pijem i povuklo se za dva,tri dana, tak dugo dok nema svjeze krvi i jakih bolova, sve je u redu.
    Isto sto se simptoma tice, jedan dan ko da nisam trudna, drugi sve moguce, od povracanja, mucnina, bolnoh grudi, apsolutno sve, tak da je i ta varijacija simptoma normalna.

Ja sam cula da je najbolje bademovo ulje,pa sam ga kupila pred 3tj.15kn 1 dcl u apoteci,i pocela sam s mazanjem
    .doduse,navecer kada sam pod tusom..masno mi jako za ovako mazanje,ali cu morati i ovako poceti.primjetila sam da me svrbe cicke i trbuh😑😑🤔😂

lena.5
    24. Listopad 2018. 07:46

mjehuric

lena.5

rossaa

U kojem ste tjednu krenule nositi trudničke hlače?

Ja sam vec u osmom tjednu nabavila trudnicke hlace, visoka sam i mrsava pa su ni sve hlace skroz skinny i smetale su me. U ovim se osjecam puuunooo bolje. I jos da vam kazem, usla sam danas u 11 tjedan, koliko srece. 😍😍😍

Jaooo Lena pa mi smo samo 1tj.razlikee..😍😍😍

Mjehuric, bas lijepo, jedva cekam da vidim kojoj bebi se zuri a koja ce duze ostati u stomaku. 😁

OhSoBoho
    24. Listopad 2018. 09:16

Bok cure, prijavljujem se na temu :) i veselim se druženju!
    trenutno sam u sedmom tjednu, još uvijek nisam bila na pregledu, tek 2.11. imam termin za uzv i nadam se da će sve biti ok.
    inače, ovo mi je treća trudnoća. prva je završila spontanim, druga je bila super, imam klinca od 15 mjeseci :)

Brin
    24. Listopad 2018. 09:26

Jutro cure! Kod mene standardne gadne mucnine, no nema povracanja. Nekako mi lose dodje kad se sjetim da mi je u prvoj trajalo do napinjenih 15t, znaci jos samo 2,5mj muke. Osim mucnina nemam nekih ludih simptoma, osim sto me boli trbuh i imam lagane grceve, no nadam se da je to normalno, tj. barem tako tvrdi ginekologica. Cula sam se jucer s njom, trebala sam jutros vaditi krv, no poucena histerijom oko laznog gestacijskog dijabetesa u prosloj trudnoci idem tek sutra, da danas jedem 'uredno' tako da mi secer bude normalan.

Jako pazite na taj secer jer malo pretjeruju, proslu t. sam vadila sa 6+nesto tjedana u zizi najgorih povracanja, kada sam zivjela u pekari jer sam jedino krusne proizvode mogla tolerirati. I kak sam stalno povracala, stalno sam grickala nesto malo, no poanta je da sam gricnula nesto kruha i navecer oko 8, i oh ne cuda, secer mi je na taste bio 5,1 i krenula su maltretiranja. Jasno, sve sam ih poslala vrit i nisam se dala na vuk vrhovac u secerni program, jer sam stalno kontrolirala secer i 3 ogtta sam napravila i jasno da su svi bili super uredni debelo ispod referentnih vrijednosti (na taste oko 4.2-4.2; a ovaj nakon 1h debelo ispod 10 i nakon 2h debelo ispod 8), no to ih nije sprijecilo da me stalno maltretiranju njurganjem o gestacijskom dijabetesu, iako su svi ostali rez bili savrseni, i iako sam im naglasavala da je to bio period najgorih povracanja i da nisam bila ful 12h nataste i da sam jela bijeli kruh (koji jako dize inzulin, a jos imam insulin sensitivity).

tak da danas jedem light za rucak neke kompleksne ugljikohidrate/proteine, a oko sest samo jaje i rajcicu (proteinsko, UH siromasno) i to mi je garancija da ce secer biti uredan. No da, imam traume od tog bloody secera, pa da se opet ne zeznem.

Apropo mazanja, inace imam kozu strasno sklonu strijama, noge, bokovi i pozadina su kompletno ispucani sto od rasta, sto od faza debljanja, no mene je u prvoj trudnoci spasio Kemig i njihova rinfuza da se ne placa porez na ambalazu i lijepe deklaracije. 500g shea maslaca, 500ml bademovog ulja i 500ml kokosovog ulja i deri svaki dan, jednu jedinu striju nisam dobila. no redovitost je kljucna. A zadrzavam i mogucnost da stirje nisam dobila jer sam rodila s 35t, no eto, opet cu se oboruzati istim stvarima, trackati, mackati i nadati se najboljem.

zelim svima ugodan dan

24. Listopad 2018. 09:39

A kako da se mazem, namazem se i tako masna obucem ili? Zima mi je bitto gola

Fairies
    24. Listopad 2018. 09:41

Dobro dosle nove curke! Zelim vam svima najbolju trudnocu!
    Polako se skupljamo 🤗🤗🤗
    Danas nam je 5+5..povadila sve sto se tice krvi i sad cekam petak i pregled 😁 
    Opet me neka panika lovi.. valjda je to re dane kad moram do bolnice pa mi podsvjest šika samo gluposti.
    Jako mi se jede slano 😔 toliko da sam jucer jela budjolu... znam..znam nije bas pametno..i to pogotovo jer sam ju navecer jela 😏.. i brijem da mi je tlak odmah skočio..
    Inace sinoć me jako bolio trbuh i bol se širila u križa.. pretrpila bi ja to da znam da je normalno..al kad ne znam..do sad me nije toliko boljelo..
    Danas nista od bolova...
    Mucnina ujutro klasika... jako brzo se umaram i srce mi krene lupat...
    Ne planiram se jos mazat s nicim..ionak sam puna strija 🤪
    Budem kasnije kad krene trbuh rast. 

Ja sam jos u potrazi za nekim zimskim haljinicama..pogotovo za pregled kog ginekologa..

Budite mi dobro u ovo malo oblacni vrijeme 🤗🤗🤗🤗🤗

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.