Ljetne bebe 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • cro_girl
    09. Studeni 2017. 13:22

Ena31

nova a već imam pitanje…ili molbu da me uputite na drugi forum ako ovoj temi nije mjesto ovdje…ovako…zanima me što bi bilo najbolje napraviti s obzirom na situaciju u kojoj sam trenutno…radim u istoj firmi 2godine…na ugovore po 6 mjeseci, ugovor mi ističe 31.12. i neću dobiti idući jer znaju da sam trudna ali su spremni produžit ga ako mi treba zbog naknade s biroa ili slično…koja su moja prava nakon isteka tog ugovora? please help

Dobro došla :)
    Ako su ti spremni produžiti radi prava prihvati, jer ne znam kako za komplikacije ali meni su u HZZO rekli da ako započnem rodiljni onih 45 dana prije poroda dok sam još u radnom odnosu da ću prvih 6mj imati punu plaću bez obzira što će mi u tih prvih 6mj prestati radni odnos, a poslije ću dobivati kao nezaposlena. Za komplikacije mislim da ne možeš dobivati naknadu ako ti prestane radni odnos, neka me ispravi netko ako griješim, tako da ako imaš mogućnost da te drže, jer im zapravo nisi trošak, prihvati.

• cro_girl
    09. Studeni 2017. 13:24

MaloCudo

Bok cure!evo jos jedne nove trudnice.po mome sam 4+3 rano je jos jako.danas sam vadila betu pa sad cekam da mi stignu rezultati ako je dobro mail zapisala.inace iza sebe imam jednu usspjesnu trudnocu i deckica od 8godina,ali i 4 spontana pa mi je u glavi kaos,a citajuci vas nekako se opustim 😊

Dobrodošla i držim fige da ti ovaj put sve prođe u najboljem redu :)

09. Studeni 2017. 13:25

Hvala cure!nisam dobila nalaze,jos sam joj dva put ponovila mail al je bila toliko ne zainteresirsna😣 sad ih zove ali nemogu oni sad traziti moj nalaz da bi mi ga poslali. Sutra idem na pregled pa cu otici i uzeti ga a tako sam jedva cekala vidjeti rezultate.

Honey
    09. Studeni 2017. 14:18

Ma daj? Pa di si vadila betu? Baš su užasni...

• simpaticna
    09. Studeni 2017. 14:21

Jessy2009

simpaticna

Jessy2009

Mi smo dobilli zabranu od ginekologa i tad mi se tek probudila zelja… uzas… ubit ce me apstinencija :(
    Jooooj sad sam se nasla s frendicom, ima malu bebu i bas si mislim kako ce mi to biti super sad, a ono nakon pol sata me glava pocela boliti i jedva sam cekala da idem doma! Ufff preispitujem svoje odluke 😁😁😁😁

Jutro :) Zasto stedobili zabranu?

Radi hematoma. Rekla je da cemo vidjeti iduci put je li nestao. Treba cekati do iduceg puta 😱😱
    Iduci tjedan idem kod socijalne pa cu vidjeti sto ona kaze!
    Koliko sam citala po netu o tim hematomima, dobro da me nisu stavili na strogo mirovanje!
    A moj dragi je supeeeer, on je u biti htio biti tata jos odavno, samo ja bas nisam bila previse za to tako da mu nista nije problem. On bi bio bolja zena od mene 😂😂😂
    Ja imam mucnine samo kad perem zube, ali to mi se nekada i prije znalo dogadati.. mala celjust…

ah, hematom...ja sam preležala trudnoću zbog toga....i na porodu je još uvijek bio tu....

• simpaticna
    09. Studeni 2017. 14:23

cro_girl

Ena31

nova a već imam pitanje…ili molbu da me uputite na drugi forum ako ovoj temi nije mjesto ovdje…ovako…zanima me što bi bilo najbolje napraviti s obzirom na situaciju u kojoj sam trenutno…radim u istoj firmi 2godine…na ugovore po 6 mjeseci, ugovor mi ističe 31.12. i neću dobiti idući jer znaju da sam trudna ali su spremni produžit ga ako mi treba zbog naknade s biroa ili slično…koja su moja prava nakon isteka tog ugovora? please help

Dobro došla :)
    Ako su ti spremni produžiti radi prava prihvati, jer ne znam kako za komplikacije ali meni su u HZZO rekli da ako započnem rodiljni onih 45 dana prije poroda dok sam još u radnom odnosu da ću prvih 6mj imati punu plaću bez obzira što će mi u tih prvih 6mj prestati radni odnos, a poslije ću dobivati kao nezaposlena. Za komplikacije mislim da ne možeš dobivati naknadu ako ti prestane radni odnos, neka me ispravi netko ako griješim, tako da ako imaš mogućnost da te drže, jer im zapravo nisi trošak, prihvati.

Kako mene ljuti ova nepravda, trudna zena pa joj nece produzit ugovor...evo, nazivcirala sam se....

Honey
    09. Studeni 2017. 14:27

Simpaticna, nije baš tako, rekli su joj produžiti ako ona to želi i ako joj znači zbog naknade (a očito da znači) jer to pokriva HZZO samo treba odmah iza toga na komplikacije. Mene više ljuti što su ju uopće držali čak dvije godine na određeno, to je nepravda!
    HappySeal super da je sve ok, sad se možeš nastavit s nama brinut do idućeg pregleda  
    Ajde sada stavi ticker kako smo i dogovorili!!!

09. Studeni 2017. 14:28

Honey

Ma daj? Pa di si vadila betu? Baš su užasni…

U petrovoj u laboratoriju.svaki put tamo vadim i svaki put dobijem na mail,ali danas je zenska koja je bila tamo bas bila nezainteresirana. Vise me ljuti njihov odgovor preko telefona!ali sutra idem tamo na pregled pa cu prije otici po nalaz.

09. Studeni 2017. 14:33

Honey

Simpaticna, nije baš tako, rekli su joj produžiti ako ona to želi i ako joj znači zbog naknade (a očito da znači) jer to pokriva HZZO samo treba odmah iza toga na komplikacije. Mene više ljuti što su ju uopće držali čak dvije godine na određeno, to je nepravda!
    HappySeal super da je sve ok, sad se možeš nastavit s nama brinut do idućeg pregleda

kod nas drže 3 godine na ugovor a onda dobiješ za stalno...

• simpaticna
    09. Studeni 2017. 14:37

Honey

To sam vidjela, par mjeseci ili koliko, a poslije dobiva naknadu za nezaposlene. Nepravda,nego sto..Da nije trudna vjerojatno bi joj produljili opet ugovor. Ovako,  nek se za dijete skrbi nezaposlena s minimumom koji je drzava propisala, kao da nije radila zadnjih godina i placala porez i sve.... Opet sam se nazivcirala....

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.