Ljetne bebe 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mare27
    09. Studeni 2017. 11:00

Jessy2009

Meni se vec trbuh malo vidi, ne kuzim kako!! A ne osjecam se nesto napuhnuto pa da bi rekla da je od toga. Pa ako ovako bude islo, bit cu ko kit 😱😱

bome i meni..a kao kažu da se u drugoj trudnoći kao ranije vidi i kao da se pokreti ranije osjete ,ma svašta nešto...vidjet ćemo

Honey
    09. Studeni 2017. 11:05

Mare koliko si dobila u prvoj kg? Ja jedem kako sam i prije jela, ništa više, samo manji obroci češće, a nekad se i zalomi kao jučer. Tako da računam da ću biti u prosjeku sa kilama.
    Jessy to ti je takozvani "lažni" trudnički trbuh, neka natečenost i zadržavanje vode, maternica izlazi iz zdjelice tek nakon 12tt. Imam isti slučaj pa se povuče  al uglavnom mi je takav. Kužimo samo dragi i ja.
    Ena dobro nam došla i uredna ti trudnoća bila.  Jesi bila na prvom pregledu? Kako se ti nosiš, jel ti imaš borbe sa nekim simptomima?

Honey
    09. Studeni 2017. 11:09

Ena31

nova a već imam pitanje…ili molbu da me uputite na drugi forum ako ovoj temi nije mjesto ovdje…ovako…zanima me što bi bilo najbolje napraviti s obzirom na situaciju u kojoj sam trenutno…radim u istoj firmi 2godine…na ugovore po 6 mjeseci, ugovor mi ističe 31.12. i neću dobiti idući jer znaju da sam trudna ali su spremni produžit ga ako mi treba zbog naknade s biroa ili slično…koja su moja prava nakon isteka tog ugovora? please help

Ako imaš staža 2 godine onda imaš sva prava na trudničku naknadu kao i sve mi. Možeš pitati na HZZO-u, kolika će ti biti primanja, ali mislim da imaš pravo na puna primanja, zbog neprekidnog staža.

Ana_Marija_2019
    09. Studeni 2017. 11:10

Confused

Jessy2009

Meni se vec trbuh malo vidi, ne kuzim kako!! A ne osjecam se nesto napuhnuto pa da bi rekla da je od toga. Pa ako ovako bude islo, bit cu ko kit 😱😱

I meni isto,ali ja ipak mislim da je to napuhanost,jer premala je trudnoca da bi se vec vidio trudnicki trbuh.I pridruzujem se djevicama 😂😂,ja sam 16.9.rodena.

Meni bi jedino objasnjenje bilo to sto sam dosta mrsava pa mi i inace zna iskociti trbuh kad trebam dobiti M. Inace stvarno nema smisla...

mare27
    09. Studeni 2017. 11:11

13 kg  otprilike,nisam se vagala pred sam porod ,a na zadnjem pregledu je bilo +12 ,došla doma s 10 kg manje i onda nakupila nekih 15 kg ,dojila sam i samo bila gladna,jela sam luđački,jedva sam to skinula ...koma

Ana_Marija_2019
    09. Studeni 2017. 11:13

Honey

Ena31

nova a već imam pitanje…ili molbu da me uputite na drugi forum ako ovoj temi nije mjesto ovdje…ovako…zanima me što bi bilo najbolje napraviti s obzirom na situaciju u kojoj sam trenutno…radim u istoj firmi 2godine…na ugovore po 6 mjeseci, ugovor mi ističe 31.12. i neću dobiti idući jer znaju da sam trudna ali su spremni produžit ga ako mi treba zbog naknade s biroa ili slično…koja su moja prava nakon isteka tog ugovora? please help

Ako imaš staža 2 godine onda imaš sva prava na trudničku naknadu kao i sve mi. Možeš pitati na HZZO-u, kolika će ti biti primanja, ali mislim da imaš pravo na puna primanja, zbog neprekidnog staža.

Ja znam ono da treba imati 12 mjeseci neprekidnog rada ili 18 s prekidima u zadnje 2 godine da bi se dobila puna naknada. I druga stvar - rekli su mi da ako ti istekne ugovor pa onda ides na porodiljni da te tretiraju kao nezaposlenu osobu bez obzira na prethodni staz, a ako odes na komplikacije prije isteka ugovora, nastavit ces dobivati naknadu kao zaposlena.

09. Studeni 2017. 11:14

Hvala Honey, ići ću u ponedjeljak pa pitati..usput mi je jer idem na vađenje krvi i urin...ma situacija je kod svih loša s financijske strane pa gledamo kak najbolje proći...umjesto da uživamo u trudnoći i ostalim slatkim brigama

09. Studeni 2017. 11:17

Honey

Mare koliko si dobila u prvoj kg? Ja jedem kako sam i prije jela, ništa više, samo manji obroci češće, a nekad se i zalomi kao jučer. Tako da računam da ću biti u prosjeku sa kilama.
    Jessy to ti je takozvani "lažni" trudnički trbuh, neka natečenost i zadržavanje vode, maternica izlazi iz zdjelice tek nakon 12tt. Imam isti slučaj pa se povuče al uglavnom mi je takav. Kužimo samo dragi i ja.
    Ena dobro nam došla i uredna ti trudnoća bila. Jesi bila na prvom pregledu? Kako se ti nosiš, jel ti imaš borbe sa nekim simptomima?

Hvala na dobrodošlici...bila sam na prvom pregledu kad je po mom bilo 9+2 a po njenom 8+5...sve ok s bebicom hvala Bogu..idući pregled 21.11. ,ništa pretjerano od simptoma,osim mučnina ujutro..ali lagano već prestaju...i trbuh ko da sam minimalno 4mjeseca

09. Studeni 2017. 11:19

aha...otić ću ja pitat za svaki slučaj

09. Studeni 2017. 11:23

Bok cure!evo jos jedne nove trudnice.po mome sam 4+3 rano je jos jako.danas sam vadila betu pa sad cekam da mi stignu rezultati ako je dobro mail zapisala.inace iza sebe imam jednu usspjesnu trudnocu i deckica od 8godina,ali i 4 spontana pa mi je u glavi kaos,a citajuci vas nekako se opustim 😊

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.