Dobro došla Helga!!!
Nego,cure šta je s onim da se preporuča ležati/spavati samo na lijevom boku? Ja sam se cijelu prvu trudnoću mučila s time i sad opet,jednostavno mi ne odgovara lijevi bok,tek kad se okrenem na desni uživam,a kad sam na leđima se najlakše odmorim???
Mare točno tako je i meni znam da se preporučuje lijevi bok ali brate mili meni ne paše. Pa onda forsiram desni da je što manje na leđima jer je to kao najgore za bebu. E sad ko bi ga znao.. kako šta.. nove cure dobrodošle trebalo mi jedno vrijeme da pročitam sve dok me nije bilo. Danas prijavljujem zadnji radni dan :)
Dobro došla Helga!!!
Nego,cure šta je s onim da se preporuča ležati/spavati samo na lijevom boku? Ja sam se cijelu prvu trudnoću mučila s time i sad opet,jednostavno mi ne odgovara lijevi bok,tek kad se okrenem na desni uživam,a kad sam na leđima se najlakše odmorim???
Neznam..meni je to na sreću prirodni položaj za spavanje, ponekad legnem tokom noći na desni al se brzo vratim, a na leđima nikako nemogu spavat...
Mare točno tako je i meni znam da se preporučuje lijevi bok ali brate mili meni ne paše. Pa onda forsiram desni da je što manje na leđima jer je to kao najgore za bebu. E sad ko bi ga znao.. kako šta.. nove cure dobrodošle trebalo mi jedno vrijeme da pročitam sve dok me nije bilo. Danas prijavljujem zadnji radni dan :)
Jeey, to je super, ja sam treći dan doma..i bilo bi mi super da se još ne mučim s prehladom...samo da me nakon 2 tjedna ne vrati na posao
Lijevi bok se navodno preporučuje zbog žgaravice, a i navodno beba dobiva više nutrijenata kroz placentu.
Osobno spavam kako mi dođe, čak sam još uvijek napola na trbuhu (spavcam nekako ukoso, na pola sam na boku, al nagnuta na trbuh). Bolje naspavana trudnica, nego nenaspavana zbog lijevog boka.
27.6. 💙
Ja inace najvise spavam na bokovima, ali za te preporuke sam mislila da se odnose na vise stupnjeve trudnoce. Evo, ovo sam nasla: "Kada ležite na leđima u kasnoj trudnoći, težina maternice komprimira veliku venu u trbuhu poznatiju kao donja šuplja vena, koja smanjuje krv koja se vraća u srce i smanjuje protok krvi u maternicu."
Lijevi bok se navodno preporučuje zbogžgaravice, a i navodno beba dobiva više nutrijenata kroz placentu.
Osobno spavam kako mi dođe, čak sam još uvijek napola na trbuhu (spavcam nekako ukoso, na pola sam na boku, al nagnuta na trbuh). Bolje naspavana trudnica, nego nenaspavana zbog lijevog boka.
Istina..ja neki dan bila kod mame i gledamo tv pa legnem na trbuh a mama počne vikat da gnječim bebu
Mislim da mi jos nismo u toj fazi da se trebamo time zamarati, a cure koje su u visim stupnjevima mi kazu da vise ni ne mogu spavati na ledima jer im smeta. To cemo jos vidjeti 😁
Cure malo vam upadam..jucer bila na pregledu i tek sada mi je doktor naglasio da pokusavam lezati na lijevom boku a nikako ne na ledima na ravnom..jer tek sada beba dobiva vise na tezini..ugl.rekao je i da ce meni poceti smetati..ja se znam probuditi na ledima i to je rekao da nema veze samo neka se okrenem na bok..naravno mozete kroz dan lezati na ledima ali ne na ravnom vec na malo povisenom..u vasim tjednima se jos ne trebate zamarati s time samo uzivajte u polozaju koji vam najvise odgovara..ali navikavajte se polako spavati na boku..meni je bilo jako tesko na pocetku pa sam dosta rano si nabavila banana jastuk i jako mi je pomogao sa tim ☺
Cure, jel idete na kombinirani? Ja jos razmisljam, ali ako netko zna - jel se za to treba naruciti?
Sortiraj odgovore
Najstariji