Ljetne bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mrva2017
    25. Lipanj 2017. 20:35

tmr28

Evo nas stigli u 17:44 sa 49cm i 3200g …epiduralnu nisam "stigla"dobit…necu lagat, bolilo je ko sam vrag….pukla sam za jedan sav prema rektumu al rekli mi da ce mi bit lakse za sjedit jer necu morat nahero….al ne bi se slozila hahahah a ja sam valjda smjestena u jedinoj sobi bez klime..peh

Bravo!!! Cestitam!!!  Koliko nam bebica stize, bas lijepo... 

OhSoBoho
    25. Lipanj 2017. 20:38

Tmr, cestitam, woohoo, stizu bebe sto na sat! ;)
    Moj se, izgleda, cvrsto drzi za nekaj unutra I ne zuri mu se 

mamika3
    25. Lipanj 2017. 20:54

tmr28

Evo nas stigli u 17:44 sa 49cm i 3200g …epiduralnu nisam "stigla"dobit…necu lagat, bolilo je ko sam vrag….pukla sam za jedan sav prema rektumu al rekli mi da ce mi bit lakse za sjedit jer necu morat nahero….al ne bi se slozila hahahah a ja sam valjda smjestena u jedinoj sobi bez klime..peh

Hej,cestitam od srca!Zelim ti brz oporavak  ,a bebici puno zdravlja!Ni ti nisi stgla dobit  epiduralnu,a?Tak je bilo i meni i Eloi!Zbog neceg ju izbjegavaju dayi!No nema veze,sad je sve gotovo!Uzivaj sa bebicom!

Miris malih beba je zapravo miris raja
    💟buhtlica 8.6.2017
    💟sefica 22.11.2011
    💙moj car 21.10.2009

mamika3
    25. Lipanj 2017. 21:00

gala_28

Ofnice, drago mi je što si nam navratila :) slobodno nam dođi povremeno i daj insajderske informacije o onome što nas tek čeka. :)
    Žao mi je što ste se toliko napatili sa dojenjem, ali ne očajavaj. Bitno da mališan napreduje, makar papao i na bočicu. Ne daj se u taj limb grižnje savijesti zato što nije drito na cici. Osim toga, izdajaš se i na tvom mlijeku je. Ni jedna majka se ne bi trebala osjećati loše ili manje dobrom majkom, bilo da doji, izdaja se ili daje samo adaptirano. Ovaj pritisak o dojenju i njegovoj važnosti je zapravo strašan trend. Ja sam od prvog dana bila na adaptiranom jer sam se isto tako navikla dok su me sunčali protiv žutice. Donedavno nisam ni znala da se moja mama isto loše osjećala zbog pritiska svoje mame i svekrve. Do sada sam mislila da je to nije previše mučilo ali tata mi je rekao da je on između svih njih jedva preživio te prve tjedne koji su zapravo trebali biti mirni i lijepi. Mogu misliti što nas čeka sada i kako je tebi kada su aktualne silne rode, plakati i kvazi bolnički programi gdje ovisiš o raspoloženju osoblja kojem je pun kufer ponavljanja jednih te istih uputa jer se i njih pritišće više nego prije. Uživaj maksimalno sa svojim bebačem jer oni rastu stvarno kao gljive, i dok trepneš biti će velik momak kao i oni koji nisu silazili sa sise. ;)

Joj,bas si lijep post napisala!Ja sam malo dojila,izabrala sam ad!Naravno da pitaju kaaaaj?Zasto?Trebala si dojit!Kazem im da je ovak jednostavnije!A i ovo dvoje starijih je bilo na adaptiranom tak da je meni to pod normalno!Meni je tak svejedno ko doji,ko ne...Bitno mi je da beba napreduje!

Miris malih beba je zapravo miris raja
    💟buhtlica 8.6.2017
    💟sefica 22.11.2011
    💙moj car 21.10.2009

donna83
    25. Lipanj 2017. 21:15

OhSoBoho, imaš pravo u vezi tickera! Nisam to prije ni gledala. 
    Tmr28 čestitam! Bome je trajalo cijeli dan, ha? Ajde bar si gotova...još malo pa doma. 
    Meni danas toliko loše, natekle noge, skoro se srušila od neke navale vrućine, kao valunzi...evo pala je kiša nadam se da ćemo sve noćas ljepše spavati...

Pinkica93
    25. Lipanj 2017. 21:19

Iskrene čestitke curkama na bebama. Skupljaju se polako, ali sigurno.
    Dokle god su mi protoci ok i mala udara ko Rambo, ja se ništa ne brinem. Bilo bi savršeno kad bi doktori za nekih pola kile fulali i u mom slučaju. To bi onda značilo da nema nikakvog zastoja, nego je samo mrvicu manja. Ma kolika god da se rodi, samo da bude ok.
    Čim je ovo malo kiše palo, odmah se puno lakše diše, premda je još uvijek jako vruće u sobi. Kad bi bar ovakva temperatura i ostala za cijelo vrijeme mog boravka ovdje...

• gala_28
    25. Lipanj 2017. 21:32

mamika3

gala_28

Ofnice, drago mi je što si nam navratila :) slobodno nam dođi povremeno i daj insajderske informacije o onome što nas tek čeka. :)
    Žao mi je što ste se toliko napatili sa dojenjem, ali ne očajavaj. Bitno da mališan napreduje, makar papao i na bočicu. Ne daj se u taj limb grižnje savijesti zato što nije drito na cici. Osim toga, izdajaš se i na tvom mlijeku je. Ni jedna majka se ne bi trebala osjećati loše ili manje dobrom majkom, bilo da doji, izdaja se ili daje samo adaptirano. Ovaj pritisak o dojenju i njegovoj važnosti je zapravo strašan trend. Ja sam od prvog dana bila na adaptiranom jer sam se isto tako navikla dok su me sunčali protiv žutice. Donedavno nisam ni znala da se moja mama isto loše osjećala zbog pritiska svoje mame i svekrve. Do sada sam mislila da je to nije previše mučilo ali tata mi je rekao da je on između svih njih jedva preživio te prve tjedne koji su zapravo trebali biti mirni i lijepi. Mogu misliti što nas čeka sada i kako je tebi kada su aktualne silne rode, plakati i kvazi bolnički programi gdje ovisiš o raspoloženju osoblja kojem je pun kufer ponavljanja jednih te istih uputa jer se i njih pritišće više nego prije. Uživaj maksimalno sa svojim bebačem jer oni rastu stvarno kao gljive, i dok trepneš biti će velik momak kao i oni koji nisu silazili sa sise. ;)

Joj,bas si lijep post napisala!Ja sam malo dojila,izabrala sam ad!Naravno da pitaju kaaaaj?Zasto?Trebala si dojit!Kazem im da je ovak jednostavnije!A i ovo dvoje starijih je bilo na adaptiranom tak da je meni to pod normalno!Meni je tak svejedno ko doji,ko ne…Bitno mi je da beba napreduje!

Jao ne znam. Možda mene sada šoraju hormoni i lako mi je još pametovati, ali da mi netko toliko ulazi u privatan prostor odlučivanja kako ću hraniti svoje dijete, popizdila bih. Zapravo, jedva čekam da mi se obrati par ovih zagovornica dojenja koje znam. Već su u niskom startu sa savjetima, a da nisam ni krenula u TA, a kamoli upoznala bebača i pokušala uopće. Lijepo ti piči po svome i reci im što ih ide. 
    Kako se nitko ne zgražava nad onim što ručamo ili večeramo? Ako znam brinuti o sebi i sebe prehraniti, valjda ću znati i dijete, na ovaj ili onaj način. 

• gala_28
    25. Lipanj 2017. 21:34

donna83

OhSoBoho, imaš pravo u vezi tickera! Nisam to prije ni gledala.
    Tmr28 čestitam! Bome je trajalo cijeli dan, ha? Ajde bar si gotova…još malo pa doma.
    Meni danas toliko loše, natekle noge, skoro se srušila od neke navale vrućine, kao valunzi…evo pala je kiša nadam se da ćemo sve noćas ljepše spavati…

Ja sam se baš danas žalila na te valunge i rekla dečku da mi je već loše pri pomisli na menopauzu. :D
    Sad sam čak napravila propuh u stanu da se sveee izrači i prodiše, nikako da se nagutam svježeg zraka. I otuširala sam se (opet) ali ovaj put se osjećam svježe čak duže od 3 min. Aaaaa! Ima da se naspavamo kao ljudi!

Pinkica93
    25. Lipanj 2017. 21:36

Ja sam valjda od prvog dana života bila na ad pa sam živa i zdrava i krvna slika mi je uvijek bila super. Meni su još morali povlačiti i veze da bi dobila i ad jer sam rođena usred rata i opet živa. Stvarno mi nisu jasni ti ljudi koji se miješaju u tuđe živote. Ako te pitam za savijet reci svoje mišljenje, ali nemoj mi ko grom iz vedra neba prodavati svoju filozofiju i onda se isčuđavati ako se ne slažem u potpunosti s tobom. Bilo dijete na majčinom mlijeku ili na ad, svejedno je. Bitno je da je zdravo i da napreduje.

NevaNevičica
    25. Lipanj 2017. 22:07

gala_28

Neva, čestitam! :) Nadam se da si dobro. Brzo i iznenadno ste se upoznale. Najvažnije je da ste dobro i da malecka raste. Kako se ti osjećaš nakon carskog? Kako ide oporavak? Gdje si rodila?
    Sorry što toliko pitam, ali i mene čeka carski pa me zanima.

Rodila sam u  Sisku. Kod mene je malo što bilo normalno pa sam se tako prvi put digla tek 5.dan, samim time i rana je do tada skoro pa zarasla. Inače je to nakon 24h. Najgore je prvih recimo 6,7 h kada pušta anestezija i ide onda infuzija za stezanje maternice, traži nešto protiv bolova. Ako je sve ok doma se pušta 5. dan, a šavove vade 7. dan. Slobodno pitaj što te zanima, rado ću pomoći ako znam 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.