Neva i tmr cestitam!! Jos cete nam sve otici na onu temu di su cure rodile pa ce tu biti prazno! Pogotovo dok ja rodim.. Joj!
Ofnice, znam da ti je muka i da je taj tempo tesko izdrzati. I meni je tako bilo dok sam izdajala jednu sisu koju mali nije htio, mjesecima dok ju nakraju iz znatizelje nije probao i nastavio sisat. Barem pije tvoje mlijeko.
Kad smo vec kod mlijeka, meni ono vise ne curi, a curilo je konstantno do prije koji tjedan! Nevjerojatno
Anjaaa ja i ti smo tu po tjednima ahahhahahaha meni ni m od mlijeka...ne mogu virovat da ti jecurilo...odlicno.
Inace, lijepo sam se ispovracala jutros nakon sto sam se najela, crkavam od vrucine, noge tj.stopala su mi natecena, dizala se nocas xy puta pisat i tako...bas mi je lijepo :-)
LittleG i meni jr bilo tako, uopce ga zadnjih par tjedana nisam osjetila, s jos me svekar, isto ginic, stalno ispitivao jel ima minimalno 10 pokreta dnevno. Bila sam u panici i ja…mislila sam da cu imati neko turbo mirno dijete, a imam takvog malog živca da je to presmiješno! Tako se jako ljuti kad je gladan ili umoran. U trudnoći je samo spavao, a sada pak nece uopce spavati! Ne mogu nista napraviti jer stalno moram biti s njim, nije samo da bi ležao i okolo gledao, želi da se bavimo s njim i družimo, odmah kmeci ako se maknem.
Hvala Ofnice, puno znači vidjeti da se još netko borio sa sličnim. Bili smo na CTG, većinu je prespavao. Malo sam ga mrdnula, pa se probudio. Kaže dr ovako joj se čini ok...ali raditi ćemo idući ponedjeljak opet.
No sad kad smo došli kući, malo se ipak razigrao.
Jedva, jedva čekam da mi ne da spavati i da dreči kraj mene.
I na tecaju od sv. Duha su rekli da dok si u predradjaoni dobivas sve normalne obroke i vodu ili caj, a u boxu samo vodu ili caj ali da je jednostavnije ak ponesemo svoju bocicu. Nemojte me sad strasit :) ne znam koliko ce mi bit do jela, ali zedna cu sigurno bit..
Frendici u petrovoj prije 2 godine nisu dali ni vodu ni da vlazi usta..to je prestrasno!
Nama su na sv duhu rekli da moramo piti vodu pogotovo dok smo bile prikopcane na ctg…cak smo i nakon klistira dobile kompletan rucak…sto se tice dojenja moja ribica tak povuce tu bradavicu da me sve presjece al kaj kad je prazno…nadam se da ce nesto i krenut al opet nije smak svijeta ak i nebude…samo sto mi se cini da je bas gladna…a navodno krenu s nadohranom tek kad krene gubit na kilazi…
Čekaj, ti čekaš mlijeko i nisu joj još ništa dali? To je inače praksa?
Pa na čemu je sve ove sate? :O
Jao Mamika, nemoj da te hvata nostalgija. :D Vjerujem da si neispavana i iscrpljena, ali rado bih se mijenjala s tobom. Doslovno ću svisnuti do termina. Predugo traje ta trudnoća. 6 mjeseci bi bilo idealno. Sad sam već u fazonu da samo želim prevrtiti vrijeme na dan kad dolazimo iz bolnice i počet sa prilagodbom na novi životni tempo i snalaženje. Zato uživaj sa buhtlicom, prvi tjedni su iza vas, a i naredni teži dani će proletjeti. :) Držimo fige da ih bude što manje!
Moja je ispucala svoj veto na ime u roku odmah. :D
Kad je odluka konačno pala na ovo drugo ime jer je presudilo to što dečko ima bratića sa tim prvim, više nitko se nije izjašnjavao. Mislim da me njegova mama doživljava kao onu koja odlučuje i ne usudi se previše izjašnjavati još u ovoj fazi. Što se mene tiče, neka tako i ostane. Moji su se navikli, pogotovo moj stari. Brijem da bi pao u depru da se zbog nečeg predomislimo.
Jao noćas sam sanjala nešto sa dojenjem. Bio je neki košmar, valjda zato što sam tu šizila na ove nabrijane dojilje. :D
Ha ha ha...Jesi me nasmijala!Jos si i pocela sanjat dojenje!Nemoj vise citati postove vezani uz njih,mirnije ces spavat!Salim se,naravno!Moram se nadovezat!Hvata me nostalgija,ali onaj osjecaj kad rodis,kad je sve gotovo i kad je beba na tebi....E,to je neprocjenjivo!Takav mir osjetis,ko da si u sedmom nebu!Zato vam svima zelim da vam sto brze prodju zadnji tjedni!Moram ti reci da nisam bas nesto umorna!Ona je jako velika spavalica!Sinoc je zbog grceva bila duuugo budna,ali inace prespava cijelu noc i pola dana!Bilo me malo strah kako ce to biti s njih troje,ali Bog me blagoslovio s njom i zbilja je dobra beba!Najvise me bilo strah da se necu moci maknuti od nje,al u biti je suprotno!
Miris malih beba je zapravo miris raja
💟buhtlica 8.6.2017
💟sefica 22.11.2011
💙moj car 21.10.2009
Cure koje analizirate iscjetke i pokrete..ja vam iz svog iskustva mogu reci da je pravilo da nema pravila. I meni je na kraju zadnjih tjedana iscjedak bio mlijecni, beba kroz trudnocu bila jako mirna, pola sata prije nego mi ne puknuo vodenjak sam lakirala nokte na terasi,on se je sasvim normalno ritkao a mene je kao i obicno mucila zgaravica. A rodila sam drugi dan. Tokom poroda se trbuh naocigled spustao. U radaoni je bila predivns atmosfera, sa babicama smo dijelili kekse (u fazi dok je djelovala epiduralna :D) nisam dobila klizmu ni bolnicku depilaciju, pila sam koliko sam htjela, pomogli su mi oko hodanja na wc. Tu su radaone posebne velike sobe i svaka trudnica ima svoju sobu i intimu..cak su mi stavili opustajucu muziku i dali mi svu "drogu" koju sam trazila da me ne boli.. ali boljelo je
A na odjelu su sestre dosle za svaku sitnicu,prva dva dana je samo spavao,popio je u prva dva dana tek par kapi mog kolostruma i nista drugo. Stvarno su izbjegavale bocicu i dohranu sam davala na spricu dok je sisao moj prst..kako bi se izbjeglo navikavanje na bocicu. Iako je dobio par puta i bocicu ne mogu reci..
I ja sam mislila da je dojenje lako ali nisam racunala na bebu nesisavca.. hvala Bogu sad nam ide dobro. U tim prvim danima sve se moze promijeniti kroz noc. Em su mi se grudi prepunile kroz noc, on je doslovno prosisao preko noci..a i hormoni su radili svoje..
Ja sam stalno mislila sutra je novi dan.. a dok sam radala vodila me recenica moje babice "svakim trudom si blize svojoj bebici, suraduj da ti sto prije dode u narucje.."
Mislim da porod i babinje moze biti jako tesko za zenu i jako mi je drago da sam rodila tu u Njemackoj jer mislim da mi u Hrvatskoj ne bi bilo tako olaksano i lijepo iskustvo, iako mi je sad tesko bez familije i prijatelja.. (svaka cast rodilistima gdje su mame imale super iskustva..)
Svima zelim lak porod i sto ljepse zadnje dane trudnoce
Sestre su mi rekle da bebe ponekad ni ne traze prvih dan dva papati i da je to normalno jer su im crijeva jos puna mekonija.. i da ne moram brinuti.. da je normalno i da stalno spava jer koliko god je porod tezak nama zenama njima je jos tezi i sve im je novo.
Nama su na sv duhu rekli da moramo piti vodu pogotovo dok smo bile prikopcane na ctg…cak smo i nakon klistira dobile kompletan rucak…sto se tice dojenja moja ribica tak povuce tu bradavicu da me sve presjece al kaj kad je prazno…nadam se da ce nesto i krenut al opet nije smak svijeta ak i nebude…samo sto mi se cini da je bas gladna…a navodno krenu s nadohranom tek kad krene gubit na kilazi…
Čekaj, ti čekaš mlijeko i nisu joj još ništa dali? To je inače praksa?
Pa na čemu je sve ove sate? :O
Neznam dal je inace tako al bas mislila da ce joj nesto dat...rekla sam sestri da mislim da je jako gladna pa mi je uzela bradavicu,stisla ju i nagurala bebi u usta...budemo vidjeli kak ce nam danas ic
Me+Mybaby gdje si? 😄
Mislim da je isla u Petrovu da se naruci na uzv. Ne pozuruj ju...
Donna, imas ti kontrakcije?
Sortiraj odgovore
Najstariji