Ljetne bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • summerchild
    26. Lipanj 2017. 08:41

MalaRuzica

Ofnica

Anja super! Kod mene to nece biti situacija jer mali jede bočicu, a onda se tesko Vratit na sisu. Sisa je kod mene isključivo za maženje i uspavljivanje.
    Mala Ružice bas sam se tebe sjetila…razmišljala sam koliko piješ vode i kako ce to utjecati kod tebe na mlijeko, čuvaj se nagle navale i ako osjetiš tvrde sise odmah izdajaj!

Hvala na savjetu 😀
    Mene za sada kod poroda najvise brine voda jer ako ce trajati par sati a hoce sigurno ja necu izdrzati bez vode a to znaci da cu im se tamo srusiti na porodu.Isto tako sam mislila da ce mi se ta voda zadrzavati u tijelu, ali naoteknem samo ako jako puno hodam a to je bilo 2-3 puta do sada.A i procitala sam da se voda pocne zadrzavati u tjelu ako ju ne pijes dovoljno pa si tijelo radi svoje zalihe.

Pa mozes pit vodu tokom poroda..rekli su nam da si obavezno ponesemo bocicu.

Carmen012
    26. Lipanj 2017. 09:44

Evo mene nakon dugo dugo, čitam redovno ali nikako da se javim. Čestitam svim novim mamicama :).  Umirem od ovih vrućina, danas sam se razveselila kao malo je svježije i mogla bi nešto i po kuci napraviti ali su me bas uhvatili neki bolovi dole, jedva se krećem.  Ja se nadam da će mi uspjeti dojenje ali ako ne bude išlo što da radim, nije smak svijeta, niti ja nisam dojeno dijete pa sam zdrava :)  
    Nadam se da moja Lucija neće odučit doći puno ranije jer mi muž ide na teren od mog 35-37 tjedna, jednom do dva puta godišnje mora na teren i sad ga baš zahvati u nezgodno vrijeme :(
    Ova moja mala je toliko divlja da se sve bojim kako će biti kad se rodi, nema nama spavanja i mira ako nastavi kao u stomaku

OhSoBoho
    26. Lipanj 2017. 10:00

Jutro cure, 
    Hvala Bogu na onoj kisi jucer I na ugodnoj noci, spavala sam do pol 8 jutros, jos nemrem vjerovati da sam se konacno odmorila!
    Jucer mi bio koma dan, sparina, vrucina, glavobolja, opca slabost...uzas. navecer sam tek malo zivnula.
    Sto se vode na porodu tice, kaj da vam velim...nemojte se previse nadati. Ja sam par tjedana lezala u petrovoj kroz trudnocu I vidjela sam da ne daju trudnicama koje spremaju za radjaonu da piju vodu. Meni se to sve cini prebrutalno. Takva praksa zabrane jela I pica je vani potpuno napustena ali kod nas se ocito toga jos drze. Ja cu svakako spremit vodu I uz to neku gazu, ak mi ne daju pit bar da mogu.ovlazit usta. 
    Ja se isto zadnja dva dana pitam ispada li mi sluzni cep. Iscjedak je bas obilan ali mlijecni pa bas I nisam ziher da je to to.

mrva2017
    26. Lipanj 2017. 10:06

OhSoBoho

Jutro cure,
    Hvala Bogu na onoj kisi jucer I na ugodnoj noci, spavala sam do pol 8 jutros, jos nemrem vjerovati da sam se konacno odmorila!
    Jucer mi bio koma dan, sparina, vrucina, glavobolja, opca slabost…uzas. navecer sam tek malo zivnula.
    Sto se vode na porodu tice, kaj da vam velim…nemojte se previse nadati. Ja sam par tjedana lezala u petrovoj kroz trudnocu I vidjela sam da ne daju trudnicama koje spremaju za radjaonu da piju vodu. Meni se to sve cini prebrutalno. Takva praksa zabrane jela I pica je vani potpuno napustena ali kod nas se ocito toga jos drze. Ja cu svakako spremit vodu I uz to neku gazu, ak mi ne daju pit bar da mogu.ovlazit usta.
    Ja se isto zadnja dva dana pitam ispada li mi sluzni cep. Iscjedak je bas obilan ali mlijecni pa bas I nisam ziher da je to to.

Nama su na tecaju u Petrovoj rekli da si ponesemo vodu. Kao ne mozemo pit na litre ali gutljaj po gutljaj mozemo. Tak da mi sad bas nije jasno...

MalaRuzica
    26. Lipanj 2017. 10:43

summerchild

MalaRuzica

Ofnica

Anja super! Kod mene to nece biti situacija jer mali jede bočicu, a onda se tesko Vratit na sisu. Sisa je kod mene isključivo za maženje i uspavljivanje.
    Mala Ružice bas sam se tebe sjetila…razmišljala sam koliko piješ vode i kako ce to utjecati kod tebe na mlijeko, čuvaj se nagle navale i ako osjetiš tvrde sise odmah izdajaj!

Hvala na savjetu 😀
    Mene za sada kod poroda najvise brine voda jer ako ce trajati par sati a hoce sigurno ja necu izdrzati bez vode a to znaci da cu im se tamo srusiti na porodu.Isto tako sam mislila da ce mi se ta voda zadrzavati u tijelu, ali naoteknem samo ako jako puno hodam a to je bilo 2-3 puta do sada.A i procitala sam da se voda pocne zadrzavati u tjelu ako ju ne pijes dovoljno pa si tijelo radi svoje zalihe.

Pa mozes pit vodu tokom poroda..rekli su nam da si obavezno ponesemo bocicu.

A ja pola litre popijem odjednom meni bi za tih par sati trebalo bar 5 litara 😁

mamika3
    26. Lipanj 2017. 11:11

Hvata me nostalgija kad vas citam!Moja buhtlica,kad lezi i kad je budna,onda nonstop mlatara rukicama i nogicama!Tako da znam zasto me tak stalno mlatarala u trbuhu!Kod nas je na ime jedino svekrva imala komentar-da kakvo je to ime?Onda joj je muz rekao kad ce baka birat onda nek i prigovara!😆

Miris malih beba je zapravo miris raja
    💟buhtlica 8.6.2017
    💟sefica 22.11.2011
    💙moj car 21.10.2009

• gala_28
    26. Lipanj 2017. 11:23

Jao Mamika, nemoj da te hvata nostalgija. :D Vjerujem da si neispavana i iscrpljena, ali rado bih se mijenjala s tobom. Doslovno ću svisnuti do termina. Predugo traje ta trudnoća. 6 mjeseci bi bilo idealno. Sad sam već u fazonu da samo želim prevrtiti vrijeme na dan kad dolazimo iz bolnice i počet sa prilagodbom na novi životni tempo i snalaženje. Zato uživaj sa buhtlicom, prvi tjedni su iza vas, a i naredni teži dani će proletjeti. :) Držimo fige da ih bude što manje!
    Moja je ispucala svoj veto na ime u roku odmah. :D
    Kad je odluka konačno pala na ovo drugo ime jer je presudilo to što dečko ima bratića sa tim prvim, više nitko se nije izjašnjavao. Mislim da me njegova mama doživljava kao onu koja odlučuje i ne usudi se previše izjašnjavati još u ovoj fazi. Što se mene tiče, neka tako i ostane. Moji su se navikli, pogotovo moj stari. Brijem da bi pao u depru da se zbog nečeg predomislimo. 
    Jao noćas sam sanjala nešto sa dojenjem. Bio je neki košmar, valjda zato što sam tu šizila na ove nabrijane dojilje. :D

• gala_28
    26. Lipanj 2017. 11:27

Carmen012

Evo mene nakon dugo dugo, čitam redovno ali nikako da se javim. Čestitam svim novim mamicama :). Umirem od ovih vrućina, danas sam se razveselila kao malo je svježije i mogla bi nešto i po kuci napraviti ali su me bas uhvatili neki bolovi dole, jedva se krećem. Ja se nadam da će mi uspjeti dojenje ali ako ne bude išlo što da radim, nije smak svijeta, niti ja nisam dojeno dijete pa sam zdrava :)
    Nadam se da moja Lucija neće odučit doći puno ranije jer mi muž ide na teren od mog 35-37 tjedna, jednom do dva puta godišnje mora na teren i sad ga baš zahvati u nezgodno vrijeme :(
    Ova moja mala je toliko divlja da se sve bojim kako će biti kad se rodi, nema nama spavanja i mira ako nastavi kao u stomaku

I ja se znam zapitati što nas čeka s obzirom na to da je mali zadnjih tjedan dana totalno u partijana filmu. Stomak mi poskakuje kao u crtiću. Tješim se da to stvarno nema pravila, čula sam priča gdje je to bilo od značaja, no još više gdje su roditelji tek po rođenju otkrili da im je dijete živahno. :)
    Ma jedino što nam želim je da se ne budi baš svakih sat vremena ili češće. U zadnje vrijeme baš srećem hrpu mama sa maaalim bebama (ili ih prije nisam kužila toliko) i djeluju mi relativno svježe i naspavano :D Baš ih znam pogledati i nekad si djelujem krepanije od njih, pa nastojim razmišljati optimistično. :D

OhSoBoho
    26. Lipanj 2017. 11:40

Eto, Mrva, da nisam to na svoje oci vidjela ne bi ni.ja vjerovala...mozda popuste u radjaoni ako vide da ce potrajati...
    Ja isto jako puno pijem, posebno po ovim vrucinama. Budemo vec nekako izdrzale sve :)

• tmr28
    26. Lipanj 2017. 11:41

Nama su na sv duhu rekli da moramo piti vodu pogotovo dok smo bile prikopcane na ctg...cak smo i nakon klistira dobile kompletan rucak...sto se tice dojenja moja ribica tak povuce tu bradavicu da me sve presjece al kaj kad je prazno...nadam se da ce nesto i krenut al opet nije smak svijeta ak i nebude...samo sto mi se cini da je bas gladna...a navodno krenu s nadohranom tek kad krene gubit na kilazi...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.