Mrva ja se nadam da cu ja dok ti krenes u TA vec naveliko imati svoj smotuljak u rukama pa ti prenesem friske vijesti iz Petrove.
Moze, moze.. ja ti volim imati puno informacija da se pripremim sto bolje... makar je nekad najbolje da nista ne znas, ali ne mogu si pomoci...
Mrva ja se nadam da cu ja dok ti krenes u TA vec naveliko imati svoj smotuljak u rukama pa ti prenesem friske vijesti iz Petrove.
Moze, moze.. ja ti volim imati puno informacija da se pripremim sto bolje… makar je nekad najbolje da nista ne znas, ali ne mogu si pomoci…
Bit će nas u Petrovoj prije tebe, ja se bar nadam :) ja isto volim svašta znati, ali treba uz to ipak mislit da smo svi drugačiji i uzeti svaku info s rezervom, tj.da se ne mora bas na nas odnositi. Evo ja bas čitam po netu kako negdje piše da je ajmo reci pravilo da ako je cerviks skraćen na 22 mm da će porod uslijediti za 2-3 tjedna. I onda naiđem na hrpu žena koje su imale skraćen cerviks u 29. tt pa ipak dogurale do kraja...
Ma svaka je trudnoca za sebe. Ja sam isto isla citati o tome kada se spusti trbuh prije poroda. Jer mi svi govore kak mi je visoko trbuh da cu sigurno prenijeti. A to mi lagano stvara nervozu. Nekima se spusti tjednima prije, nekima danima prije i bas danas pricam s frendicom i ona mi kaze da se njoj uopce nije spustio i da joj je na porodu doktor nasjeo na trbuh ne bi li spustio dijete jer ne bila skroz otvorena, vodenjak pukao, a dijete visoko gore.
https://lb1f.lilypie.com/XPQ8p2.png
Jutro svima :)
Jel kavica vec popijena?
Ja jos laganini gustam u ugodnom jutru I kontam si kak cu danas konacno poceti s pranjem robice I posteljine za bebonju...
Cure koje ste usle u termin, koliko cesto idete na preglede u ovoj fazi?
Ja sam bila 9.06. I slj pregled tek 30.06. Tad cu I prvi put radit ctg, na taj dan cu bit 38+5. Nekak sam si mislila da ce pod kraj ti pregledi biti cesci pod kraj...
Ja sam bila 7.6. kod svoje dokt, a naručena 23.6. u TA. Između sam privatno otišla samo na UZV (ne prćkanje dolje) jer mi je zadnji rađen davno.
Ja sam bila 07.06. i idem sada 21.06. u srijedu.Sad je svaka dva tj, Ctg mi nije spomenuo.
Ja se tek ustala jer nisam nocas nikako spavala pa me glava ubijala u pol 7 kad je muz dosao s posla.
Ja zbog preeklampsije od 31 tj idem svaka 2 tj i od 37 tj svaki tjedan. Ne gubite nista s tim sto niste cesce u TA osim sto imate vise vremena. To sve ide kao na traci.
Ja idem svakih tjedan dana. S tim da sam u 39om tjednu izmedu kontrola isla svaki drugi dan na ctg. Dr mi je rekla da je to sad normalan protokol.
Sutra idem na kontrolu i detaljan dogovor za porod (39+1).
Od 38og tjedna su poceli s ctg na kontrolama.
Uzv se radi ako misle da je potrebno zbog tezine ili nekog drugog razloga jer se bebica vec razvila i dobiva samo na tezini
Upravo sam oprala veš bez praska i omekšivača 🙄 Koliko zbunjena mogu biti. Još sam ga i objesila i tek tada skužila 😏
Upravo sam oprala veš bez praska i omekšivača 🙄 Koliko zbunjena mogu biti. Još sam ga i objesila i tek tada skužila 😏
Dobro ako se oprao. 😂
Sortiraj odgovore
Najstariji