Dobrooo, kakooo ste uspjele sve ovo napisati samo sinoć i jutros? :D
LittleG, vjeruj u sebe i svoju procjenu! I po pitanju razlaza sa partnerom i po pitanju ostalih tekućih stvari vezanih za majčinstvo koje će tek doći. Kao što su i cure rekle, bolje biti sam nego u lošoj vezi. Mislim da smo više manje sve to iskustveno doživjele u nekom periodu i da nema iznimki, pa čak ni ako veza rezultira djecom. Bitno je da imaš podršku od mame i prijateljica. Imaš i nas ovdje. Nisi sama, a kad rodiš život će krenuti nekim novim tokom i sigurno te čeka mnogo lijepih i uzbudljivih stvari kao majku i partnericu.
Mi nemamo problem sa birtijom. Čak ga par puta mjesečno tjeram da se nakani naći sa dečkima, i tako ga potaknem da ih vidi svaka 2-3 mjeseca u prosjeku. Inače ode jednom mjesečno sa najbližim frendom na pivu u kvartu. Naš problem je, pogotovo u trudnoći a bio je i prije…na jedan čudan način je flegma i nema baš puno stvari koje su vrijedne njegovog živciranja. Najčešće to puca na relaciji sa njegovima (što sam već spominjala), ali i inače kad nešto pričamo…on jednostavno ne kuži zašto se nešto očekuje ili podrazumjeva u određenoj situaciji. Ima stav "a tako je kako je, nisu svi isti, moraš uzeti u obzir da…bla bla". Ja pod ovim hormonima pogotovo ne vjerujem koliko je smiren i pasivan i nađe svemu neko opravdanje. :D
E sad se već nagomilalo takvih situacija zadnjih par mjeseci pa vidim da je i njemu pomalo dosta razilaženja u mišljenju.
Mislim da sam u trudnoći postala energičnija i sklonija djelovanju, a on me pokušava pratiti. No ok, nije strašno, normalan je neki disbalans, pogotovo u ovakvim životnim fazama.
Teško je LittleG, ali znam puno samohranih majki... No bude mi žao kad čujem da muškarci ili žene odbijaju odgovornost za svoja dijela. Nisi mu ti ukrala spermu. Ako i ne želi biti s tobom, to je ipak njegovo dijete i red je da dijelite troškove i obaveze.
Moj muž tu i tamo umjereno popije, nađe se par puta mjesečno s frendovima ili frendicama. Tako i ja, volim popiti pivu tu i tam ili neko finije vino ili pelin... Ispod sudopera u kredencu imamo tonu alkohola pa zato i znam da nemamo problem s njim. Pijanci brzo sve popiju, a mi litru vina cuclamo mjesec dana
Sto se tice druzenja,Ofnica i ja cemo popit kavu u bolnici !Ili caj,zbog dojenja!Ha ha..
I Sundi i ja možda se možda potrefimo u Petrovoj. To bi bilo super. :)
Ali ni nije nas tako malo u zg, ili?
Lagertha, evo baš me sa hladnjaka gledaju medica i pelin. :) Stoje tako tužno otkako sam trudna. Valjda će još biti za upotrebu krajem godine. Tad ću im se valjda smjeti približiti.
Ma prije trudnoće je bila totalno druga dinamika. Mislim da smo oboje bili življi po tom pitanju. On sad radi kao sivonja zbog dolaska malog, a i kad bih ja otišla u grad sa svojim kokama, on bi se isto natjerao sa svojim frendovima. Sad je premoren i sve ga boli od sjedenja za kompom pa mi se često pridruži u trudničkom kukanju...onda pred kraj tjedna malo graknem da izvoli otići na pivu. I ode bar s tim frendom u kvartu. Jeste vi pile išta alkohola u trudnoći? Kod mene je u 2 navrata bilo po deci crnog vina i 3 cidera sam popila (u 3 prigode :D). Svaki put je bila baš neka prigoda pa sam si dopustila ali nije mi baš najbolje sjelo.
Ja sam odbila ići na 2 svadbe u svibnju. Ne treba mi to u 9. mjesecu trudnoće. Naravno da ćemo imati temu Ljetne bebe i mame tako smo se dogovorile još davno. Skinula sam si aplikaciju koja broji trudove i jednu za podoje+kakice. Čula sam da to pitaju u bolnici, patronažne.... A ja takve stvari baš ne pamtim.
Otkad sam ostala trudna ni alkohola kapi a izbacila sam i cigare...cigare mi fale iskreno...kad sam bila trudna s malom nisu mi falile..e sad je druga stvar ahahahha alkohola dobili krcato za bozic i novu sve je to moj muz lijepo spremio i ceka mene ahahahhaha on ne pije tako da sve ide meni ;-)
Gala i ja sam 2-3 radlera, možda 3 deci vina u desetak navrata (najčešće kupinovog), par gutljaja pjenušca na svadbi, 2-3 deci pive u desetak navrata, 3-4 puta po malo slatkog likera i par gutljaja koktela za novu. Prvih 4 mjeseca nisam jer mi se gadilo. Trebam se sjetiti popit to kupinovo zbog zeljeza.
Haha mislila sam sveukupno 3 deci vina i pive podijeljeno na 10 tak puta u zadnjih 5 mjeseci ne bih mogla popiti odjednom jer mi paše samo tako malo i onda kad popijem par gutljaja me prođe volja.
Sto se tice druzenja,Ofnica i ja cemo popit kavu u bolnici !Ili caj,zbog dojenja!Ha ha..
Ma jedna kavica dnevno se smije. Samo kaj ja najviše volim tursku a umjesto espresa bih radije čaj.
LittleG u jednom se slažem s Lagerthom, i tata mora sudjelovati, ako ne u odgovornostima i odgoju, onda u troškovima barem. Sigurno o tome jos ne razmišljaš, ali to ce te dočekati uskoro... hoce tata priznati bebu? Mislim da ako se nevjenčani da morate ici skupa u matični ured, da djetetu u rodnom listu pise da ga je otac priznao...raspitaj se malo kak to ide. A kad vec to budes imala crno na bijelo, tata ce morati plaćati alimentaciju...a to je tako, njegovo je dijete isto. Mozda ti sad to sve šašavo zvuči sta pokrećem tu temu, a tebi je zapravo najvažniji emocionalni moment i da beba ima tatu, ovo je isto vrlo bitna stvar o kojoj se treba pricati.
Sortiraj odgovore
Najstariji