Ljetne bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Bambi34
    22. Svibanj 2017. 11:47

Mojabebica

LitltleG žao mi je zbog tvoje situacije, al samo hrabro! Curke do kad ste vi pile folnu? Neke frendice su mi rekle da su je pile do kraja trudnoće a neke samo do pola. Pitala sam svog dr, a on mi je na to rekao da on o tome odlučuje. Od početka trudnoće pijem željezo,folnu, vitamin c i još mi je prije 3 tj uveo Normabel jer imam velike otkucaje srca. A to mi je zbog toga jer se uvijek jako uzrujan kad idem na pregled. Uvijek viće na mene zbog kila ( do sada sam dobila 10 kg, 28 tj). U četvrtak idem na pregled i već me lagano hvata panika😑

Znam...i mene ahahahha ja stvarno ne znam odakle kile...al dobro i u prvoj sam ih natukla...17.5kg - s tim da od 28tj sam pocela stagnirat i gubit kile da bi na kraju rodila u 35tj...sad u ovoj ja mislim da cemo doc do 20kg...evo taman ocistila apartman i crknuta sam. Rucak skuhan ceka malu iz skole sve spremno. Folnu cu do kraja pit tako sam i s prvom..Normabel isto imam prepisan radi grceva i laznjaka, dodatni magnezij jos pijem i to je to..

• gala_28
    22. Svibanj 2017. 11:47

Lagertha

gala_28

Lagertha

Haha mislila sam sveukupno 3 deci vina i pive podijeljeno na 10 tak puta u zadnjih 5 mjesecine bih mogla popiti odjednom jer mi paše samo tako malo i onda kad popijem par gutljaja me prođe volja.

Baš gledam kako imaš dobar trudnički cug :D haha
    ispalo jeda seopijam. Ma jasam za to da si trudnica priušti neke gušteve za vrijeme trudnoće. Kad čujem da neke žene ne jedu ni salatu jer se boje… Ok, cigarete su stvarno štetne i nisam objektivna po tom pitanju, ali nekako mislim da ni 1-2 dnevno neće ništa napraviti bebi ako se trudnica tako opusti i gušta i uživa, a stvarno može ostati pri 1-2… Mislim da mi pasivni pušači više stradamo nego oni šta puše. Isto tako što se tiče marihuane kao sredstvo protiv bolova… zaista mislim da pomaže bolesnim ljudima i da je dobra protiv bolova jer ti sintetički lijekovi za bolove u velikim količinama nisu najbolji izbor za ljudsko tijelo, a zadnje što sam čula i kod autizma se pokazala dobrom.

Marihuana težim bolesnicima zaista pomaže. Nažalost, prošle godine sam imala priliku uvjeriti se. Još od faksa sam generalno zagovornik legalizacije, ali otkako sam vidjela kako zaista djeluje u medicinske svrhe...jasno mi je da se ne radi o pukom naklapanju i u tom slučaju ni ne bih je kategorizirala kao porok nego pomoć u terapiji, ali doslovno. 

• gala_28
    22. Svibanj 2017. 11:53

Mojabebica

LitltleG žao mi je zbog tvoje situacije, al samo hrabro! Curke do kad ste vi pile folnu? Neke frendice su mi rekle da su je pile do kraja trudnoće a neke samo do pola. Pitala sam svog dr, a on mi je na to rekao da on o tome odlučuje. Od početka trudnoće pijem željezo,folnu, vitamin c i još mi je prije 3 tj uveo Normabel jer imam velike otkucaje srca. A to mi je zbog toga jer se uvijek jako uzrujan kad idem na pregled. Uvijek viće na mene zbog kila ( do sada sam dobila 10 kg, 28 tj). U četvrtak idem na pregled i već me lagano hvata panika😑

Ja je pijem i dalje ali ne baš disciplinirano svaki dan, više svaki 2-3, zbog probave. Sad sam na elebaby i lakše mi sjeda od elevita koji mi nije pasao zbog željeza. 
    To sa kilama i frkom koju rade ne kužim baš potpuno. Znam za primjere gdje su trudnice do kraja dobile i po 20 kg. Da, nije zdravo i bilo bi idealno dobiti oko 10 do termina ali vikati na trudnicu i doprinositi nervozi u tolikoj mjeri? Ja sam u 5 tjedana natukla cijeli svoj + od pretrudničke težine (4 kg, dugo sam nadoknađivala kile zbog mučnina) i moj je isto krasno reagirao. Već vidim kako ću biti u panici pred idući pregled, a  ni inače nisam baš opuštena kad dolazim.

22. Svibanj 2017. 11:56

Da Gala, npr. u kombinaciji s kemoterapijom misilim da je ona bolji izbor od sintetičkih lijekova protiv bolova. Naravno, ne za glavobolju ili kad te jednom godišnje uklješte leđa. Što se tiče cigareta, ja stvarno nisam objektivna... kad sam imala 13 djed mi je umirao od karcinoma jezika i grla (doktori su rekli zbog cigareta), a opet svjesna sam da neki ljudi koji puše dožive duboku starost i umru na kraju od srca. No ne mogu si pomoći, imam averziju prema tome... pogotovo i zato što mi stari puši i dok su još bili u braku su se starci cijelo vrijeme svađali oko toga. Sad mi brat puši i nije mi svejedno, ali što da mu radim... punoljetan je.  Gdje su naše trudnice sa svetog duha? Nisu valjda u rađaoni 
    Što se tiče kila, ne važem se više do poslije poroda... ne treba mi i taj stres još 

• Bambi34
    22. Svibanj 2017. 11:59

• Bambi34
    22. Svibanj 2017. 12:00

Brate mili mogla san i smanjit sliku ahahahahha valjda mi necete zamirit..

• gala_28
    22. Svibanj 2017. 12:04

Lagertha

Da Gala, npr. u kombinaciji s kemoterapijom misilim da je ona bolji izbor od sintetičkih lijekova protiv bolova. Naravno, ne za glavobolju ili kad te jednom godišnje uklješte leđa. Što se tiče cigareta, ja stvarno nisam objektivna… kad sam imala 13 djed mi je umirao od karcinoma jezika i grla (doktori su rekli zbog cigareta), a opet svjesna sam da neki ljudi koji puše dožive duboku starost i umru na kraju od srca. No ne mogu si pomoći, imam averziju prema tome… pogotovo i zato što mi stari puši i dok su još bili u braku su se starci cijelo vrijeme svađali oko toga. Sad mi brat puši i nije mi svejedno, ali što da mu radim… punoljetan je.Gdje su naše trudnice sa svetog duha? Nisu valjda u rađaoni
    Što se tiče kila, ne važem se više do poslije poroda… ne treba mi i taj stres još

I moj je umro od identične dijagnoze. I slično sam razmišljala no na kraju sam se propušila na faksu sa 21. godinom. Zapravo ni nisam onaj pravi pušač koji dimi od srednje škole. I sad tek kužim kako sam poročno studirala haha :D prošli i ovaj post...dobro da sam preživjela. :D

• gala_28
    22. Svibanj 2017. 12:06

Bambi, suuper je pupica! Sad baš gledam, mislim da sam tjedan dana ispred tebe i čini mi se daniže nosim. Hm hm...a još prije par tjedana je djelovalo suprotno. Jel moguće da se to tak promijeni?

Ninche9
    22. Svibanj 2017. 12:17

Little G ja sam dijete roditelja koji su se razisli tokom trudnoce, mama nakon poroda nije htjela nista traziti niti se time opterecivati. A onda su protekle godine, upoznala sam tatu kasnije u zivotu na svoj zahtjev, nakon kojekakvih DNK analiza. Mama nikad nije prezalila to sto je tako dugo cekala i pustila ga da uziva ne placajuc alimentaciju i ne brinuci se za svoje dijete.. da ne govorim da su je po institucijama uvijek pitali a sta ste cekali do sad? Zasto ga odmah niste naveli kao oca?
    Koliko god ti bilo tesko vjeruj mi uzasno je tesko kad ti kao djetetu u rodnom listu rubrika "otac" bude prazna. Kao da si niciji...

• Bambi34
    22. Svibanj 2017. 12:33

gala_28

Bambi, suuper je pupica! Sad baš gledam, mislim da sam tjedan dana ispred tebe i čini mi se daniže nosim. Hm hm…a još prije par tjedana je djelovalo suprotno. Jel moguće da se to tak promijeni?

Moguce. Na pocetku mi je bas bio nisko sad se podiga ahahahhaha s malom mi je cijelo vrijeme bio jako nisko..kad ti je termin Gala_28??

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.