Ljetne bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ofnica
    22. Svibanj 2017. 09:17

Ja pijem kavu negdje od 16-17tj jer mi prije nije pasala, ali to je zapravo lagani nescaffe s mlijekom. Ja zapravo ne volim tursku, za vrijeme faksa sam pila i po 7-8 šalica dok sam učila pa mi se zamjerila. Sto se tice alkohola, za vrijeme trudnoće sam popila mozda 4x po 0,5dcl vina nedjeljom iza rucka, i mozda 2x aperitiv višnjevac. Svekar mi je rekao da to ne može naštetiti...pa ne natačem se svaki dan.

22. Svibanj 2017. 09:29

Meni isto sigurno prva 4 mjeseca nije pasala kava no i kasnije sam tu i tamo prestajala piti jer bi mi bilo loše poslije. Trenutno mi paše samo ta turska, nescaffe i espresso ću radije preskočiti. Ponekad popijem i onaj nes od vanilije ili čokolade kad sam u kafiću, ali ustvari mi je to preslatko. Ustvari u kafiću i nemam neku cugu koju trenutno mogu piti i da mi je gušt. Za čajeve je prevruće, ostalo mi je ili preslatko ili nije ukusno ili ima alkohola. 

• gala_28
    22. Svibanj 2017. 09:30

Lagertha

Haha mislila sam sveukupno 3 deci vina i pive podijeljeno na 10 tak puta u zadnjih 5 mjesecine bih mogla popiti odjednom jer mi paše samo tako malo i onda kad popijem par gutljaja me prođe volja.

Baš gledam kako imaš dobar trudnički cug :D haha

LittleG
    22. Svibanj 2017. 09:33

Ofnica

LittleG u jednom se slažem s Lagerthom, i tata mora sudjelovati, ako ne u odgovornostima i odgoju, onda u troškovima barem. Sigurno o tome jos ne razmišljaš, ali to ce te dočekati uskoro… hoce tata priznati bebu? Mislim da ako se nevjenčani da morate ici skupa u matični ured, da djetetu u rodnom listu pise da ga je otac priznao…raspitaj se malo kak to ide. A kad vec to budes imala crno na bijelo, tata ce morati plaćati alimentaciju…a to je tako, njegovo je dijete isto. Mozda ti sad to sve šašavo zvuči sta pokrećem tu temu, a tebi je zapravo najvažniji emocionalni moment i da beba ima tatu, ovo je isto vrlo bitna stvar o kojoj se treba pricati.

Za sada ne, neću ga navoditi kao oca. Vidjeti ću sa vremenom što i kako. Nemam sada baš ni snage za natezanje s njim oko toga. U pravu si, emotivno mi je trenutno najbitnije,mada sam svjesna važnosti financijske potpore.

• gala_28
    22. Svibanj 2017. 09:33

Bambi34

Otkad sam ostala trudna ni alkohola kapi a izbacila sam i cigare…cigare mi fale iskreno…kad sam bila trudna s malom nisu mi falile..e sad je druga stvar ahahahha alkohola dobili krcato za bozic i novu sve je to moj muz lijepo spremio i ceka mene ahahahhaha on ne pije tako da sve ide meni ;-)

Kod mene je bila prava drama u početku po pitanju cigareta. Čak sam izbjegavala prijatelje pušače jer sam morala čeličiti karakter. Nakon skoro 4 mjeseca sam skužila da me više ne vuče toliko, a sada više uopće. Možda mi fali malo nakon neke baš fine klope, tad sam prije voljela zapaliti. Najvažnije, navikla sam se na kavu bez nikotina.
    Možda im se ni ne vratim kasnije. Nadam se da neću. 

• gala_28
    22. Svibanj 2017. 09:36

LittleG

Ofnica

LittleG u jednom se slažem s Lagerthom, i tata mora sudjelovati, ako ne u odgovornostima i odgoju, onda u troškovima barem. Sigurno o tome jos ne razmišljaš, ali to ce te dočekati uskoro… hoce tata priznati bebu? Mislim da ako se nevjenčani da morate ici skupa u matični ured, da djetetu u rodnom listu pise da ga je otac priznao…raspitaj se malo kak to ide. A kad vec to budes imala crno na bijelo, tata ce morati plaćati alimentaciju…a to je tako, njegovo je dijete isto. Mozda ti sad to sve šašavo zvuči sta pokrećem tu temu, a tebi je zapravo najvažniji emocionalni moment i da beba ima tatu, ovo je isto vrlo bitna stvar o kojoj se treba pricati.

Za sada ne, neću ga navoditi kao oca. Vidjeti ću sa vremenom što i kako. Nemam sada baš ni snage za natezanje s njim oko toga. U pravu si, emotivno mi je trenutno najbitnije,mada sam svjesna važnosti financijske potpore.

Ni nemoj se sada s tim opterećivati. Ima vremena da to riješite na ovaj ili onaj način. Na sreću, zakon je na strani majke, barem u teoriji. Sada pazi na sebe i bebu.

22. Svibanj 2017. 09:39

gala_28

Lagertha

Haha mislila sam sveukupno 3 deci vina i pive podijeljeno na 10 tak puta u zadnjih 5 mjesecine bih mogla popiti odjednom jer mi paše samo tako malo i onda kad popijem par gutljaja me prođe volja.

Baš gledam kako imaš dobar trudnički cug :D haha

ispalo je da se opijam. Ma ja sam za to da si trudnica priušti neke gušteve za vrijeme trudnoće. Kad čujem da neke žene ne jedu ni salatu jer se boje... Ok, cigarete su stvarno štetne i nisam objektivna po tom pitanju, ali nekako mislim da ni 1-2 dnevno neće ništa napraviti bebi ako se trudnica tako opusti i gušta i uživa, a stvarno može ostati pri 1-2... Mislim da mi pasivni pušači više stradamo nego oni šta puše. Isto tako što se tiče marihuane kao sredstvo protiv bolova... zaista mislim da pomaže bolesnim ljudima i da je dobra protiv bolova jer ti sintetički lijekovi za bolove u velikim količinama nisu najbolji izbor za ljudsko tijelo, a zadnje što sam čula i kod autizma se pokazala dobrom. 

22. Svibanj 2017. 09:44

gala_28

Bambi34

Otkad sam ostala trudna ni alkohola kapi a izbacila sam i cigare…cigare mi fale iskreno…kad sam bila trudna s malom nisu mi falile..e sad je druga stvar ahahahha alkohola dobili krcato za bozic i novu sve je to moj muz lijepo spremio i ceka mene ahahahhaha on ne pije tako da sve ide meni ;-)

Kod mene je bila prava drama u početku po pitanju cigareta. Čak sam izbjegavala prijatelje pušače jer sam morala čeličiti karakter. Nakon skoro 4 mjeseca sam skužila da me više ne vuče toliko, a sada više uopće. Možda mi fali malo nakon neke baš fine klope, tad sam prije voljela zapaliti. Najvažnije, navikla sam se na kavu bez nikotina.

Joj bilo bi super da im se ne vratiš jer kao što sam rekla, pasivno pušenje je možda i gore od samog pušenja... a imati ćeš malu bebu. Najgore mi je vidjeti mamu kako fura kolica i puši. Znam da nitko nije savršen, ali... to mi je u istoj razini onog da stavljaš malo rakije bebi u bočicu da lakše zaspi 

• Mojabebica
    22. Svibanj 2017. 11:26

LitltleG žao mi je zbog tvoje situacije, al samo hrabro! Curke do kad ste vi pile folnu? Neke frendice su mi rekle da su je pile do kraja trudnoće a neke samo do pola. Pitala sam svog dr, a on mi je na to rekao da on o tome odlučuje. Od početka trudnoće pijem željezo,folnu, vitamin c i još mi je prije 3 tj uveo Normabel jer imam velike otkucaje srca. A to mi je zbog toga jer se uvijek jako uzrujan kad idem na pregled. Uvijek viće na mene zbog kila ( do sada sam dobila 10 kg, 28 tj). U četvrtak idem na pregled i već me lagano hvata panika😑

• gala_28
    22. Svibanj 2017. 11:44

Lagertha

gala_28

Bambi34

Joj bilo bi super da im se ne vratiš jer kao što sam rekla, pasivno pušenje je možda i gore od samog pušenja… a imati ćeš malu bebu. Najgore mi je vidjeti mamu kako fura kolica i puši. Znam da nitko nije savršen, ali… to mi je u istoj razini onog da stavljaš malo rakije bebi u bočicu da lakše zaspi

A ne ne, i ja poludim kad vidim mamu kako fura kolicu i puši, ili još gore drži bebu i puši. Baš u zadnje vrijeme u kvartu nailazim na jednu koja ima malu u kolicima, trudna je poprilično, gura kolica i puši. Nevjerojatan prizor.
    Moja mama je pušač i kod nas se apsolutno nikada nije osjetilo po dimu niti je pušila u mojoj blizini. Zapali na balkonu ili u kuhinji tih pored širom otvorenog prozora. Zimi ga isto otvori dok puši dok dim ne ode...jer kao što kaže, to je njezin porok (puši pola kutije dnevno, nije strašno) i ne želi da stari i ja ispaštamo zbog toga. Tako i ja planiram ako se baš vratim cigaretama. Na sreću dobivamo sad balkon. Ne mislim ni u dnevnom pušiti kao što sam dosad iako beba možda fizički nije blizu u tom trenutku, a kamoli da je.
    Iz Slavonije sam rodom ali ta famozna rakija mi je i dalje misterij. :D

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.