Ljetne bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ofnica
    15. Svibanj 2017. 07:16

Cure jeste mozda kupovale noćno svjetlo za bebe, ono sta se ušteka u uticnicu pa blago tinja? Jel znate gdje ima za nabaviti u ružičastoj boji? Zanima me zato jer je bebi ružičasta prirodnija od one plavkaste ili bjelkaste boje, jer beba u maternici vidi rozu svjetlost...na tom principu svjetli i ona ovca Ewan.

Maja 3
    15. Svibanj 2017. 07:47

Jutro cure! Ja obavila 1 vadjenje krvi za ogtt i kks.. 
    Sad treba docekat jos 2 vadjenja..
    Sva sam neka pospana danas, prehladjena. Mali me od jucer lupa po mjehuru a upire se u zeludac. Stalno mi se povraca.

Maja 3
    15. Svibanj 2017. 07:49

Mi smo s malom imali neku kravu, stajala u kimbi. Mala i danas jos spava s njom.

Charmed
    15. Svibanj 2017. 07:55

Da li je netko od vas upoznat sa onim mobilima koji idu na kinderbet i da puštaju "white noise" iliti bijeli šum? Navodno da je to super stvar da se bebe umire. Znam da ima aplikacija na mobitelima, a frend je svojem klincu palio fen, jer ga je taj zvuk umirivao  

donna83
    15. Svibanj 2017. 08:00

Ofnica

Cure jeste mozda kupovale noćno svjetlo za bebe, ono sta se ušteka u uticnicu pa blago tinja? Jel znate gdje ima za nabaviti u ružičastoj boji? Zanima me zato jer je bebi ružičasta prirodnija od one plavkaste ili bjelkaste boje, jer beba u maternici vidi rozu svjetlost…na tom principu svjetli i ona ovca Ewan.

Ima ti ikea bas to sto tražiš! I to led lampa, ja imam plavu, mali mi zaspi uz nju svaku noć. Napunis je i onda je mobilna lijepo, možeš je stavit sebi ili bebu u krevet, jako je lagana svjetlost, a opet noću dovoljna. Mislim da kad smo kupovali da je bilo dvije vrste, ova sto prelazi svjetlost iz plavkaste i zelenkastu i ona druga s rozim nijansama, a mi smo si uzeli plavu za sina. Sad se planiram zaletit i uzet još jednu, vjerojatno tu rozu tako da imam za noćno dojenje da ne palim svjetlo, a da opet nisam u mraku. Super stvar, mislim da je oko 100 kn. I sto mi je najbolje, jednom kad je napunis ful dugo traje, ja i zaboravim kad sam punila...

donna83
    15. Svibanj 2017. 08:05
    Evo ih
    Evo ih

donna83
    15. Svibanj 2017. 08:08

Charmed

Da li je netko od vas upoznat sa onim mobilima koji idu na kinderbet i da puštaju "white noise" iliti bijeli šum? Navodno da je to super stvar da se bebe umire. Znam da ima aplikacija na mobitelima, a frend je svojem klincu palio fen, jer ga je taj zvuk umirivao

Hm ja ne znam za to, ali mi smo noću uglavnom s moba puštali svašta...od zvuka fena, usisavaca, padanje kiše,...ne sjećam se vise čega, ali na Youtubeu nema šta nema. Kad bi se navikao na nešto, mi promijenimo :) da, sin nam je bio velika zaigrana nespavalica 😔

15. Svibanj 2017. 08:52

Ofnica

Lagertha, apropo tog drugog vađenja u Petrovoj, nije me slala ginica, dala mi je samo željezo na svoju ruku i bok. Makar mi je na onom prvom nalazu pisalo da se ponovi krvna slika u 8.mj trudnoće. Inace nemam problema sa željezom, bas naprotiv, uvijek mi je cak dosta visoko, ali ok obzirom da cu na porodu i poslije zbog lohija izgubiti dosta krvi.
    U vezi darivanja krvi, moraš imati minimalno 55kg zbog toga sto je osobi s tom tjelesnom težinom 450ml krvi prakticki 15% ukupne krvi. Svima uzimaju 450ml pa nije isto ima li osoba 55kg (zena) ili 100kg (muškarac)…muškarcu od 100kg je 450ml mozda 8% njegove ukupne krvi. Nadalje, potrebno je vrijeme da se ta uzeta količina krvi obnovi, zato zene mogu rjeđe dati krv jer je njima 450ml veci postotak nego muškima. To kod mene nikad nije bilo 3x godišnje jer se mora poklopiti sredina ciklusa ( nekih 2tj iza menge), željezo tj hemoglobin mora biti super, tlak također, tako da se meni potrefi oko 1-2x godišnje da mogu darivati. Do sad sam 18x dala krv, od svoje 18-te god, a 6x su me odbili zbog niskog željeza.

U Petrovoj se ne gleda željezo, bar mislim. U studenom su mi radili pretragu na krvnu grupu (ja sam 0+) i pisalo je da u palzmi nisu nađena antieritrocitna protutijela te da je indirektni antiglobulinski test negativan. Na tom nalazu je i žig: "Molimo kontrolu u 8 mjesecu trudnoće" pa me moj gin posalo još u ožujku i tada sam dobila samo jedan nalaz da je taj indirektni antiglobulinski test i dalje negativan. 
    Ovaj test otkriva da li se u serumu trudnice nalaze antieritrocitna antitijela koja mogu uzrokovati hemolitičku bolest novorođenčadi (stanje je u kojem antitijela iz majčine krvi koja su prošla kroz posteljicu razaraju eritrocite fetusa).

Radi se još jednom u 8. mjesecu trudnoće i kod rh pozitivnih majki zato što postoji mala mogućnost da se i kod njih pojave ta antieritrocitna antitijela, a kad se to desi i ako se ne zna to može rezultirati smrću bebe na žalost.

Ofnica
    15. Svibanj 2017. 08:54

Donna presuper, hvala ti!!! Charmed zguglaj ovcu Ewan...ona ima 3-4 zvuka i ružičastu svjetlost.

Ofnica
    15. Svibanj 2017. 08:57

Lagerha i meni je tak isto pisalo ono prije, a zašto me nije slala nemam pojma...i ja sam 0+. Danas imam pregled na Sv Duhu i doktor mi je rekao da mu napomenem za krvnu sliku zbog epiduralne. Sumnjam da bi unutar toga bilo i ovo o čemu pišeš...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.