Ljetne bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Elizabeth
    15. Svibanj 2017. 10:50

Emma85

žene, jeste razmišljale o njezi u slučaju epiziotomije? kod nas u osječkoj bolnici je praksa rezanja međice kod prvorotkinja a nigdje nisam pročitala kako kasnije njegovati ranu?

Meni su rekli da se rana ispere čajem od hrastove kore ili toplom vodom što ćešće. I na uložak stavljati rivanol. Može se koristiti i bivacin sprej. ;)

Ofnica
    15. Svibanj 2017. 11:04

Emma mislim da to rezanje u zg nije praksa, ali ako me budu cvaknuli mislim dacu mazati kantarionovim uljem i metati tufere, i sjediti na onom krafna jastuku s rupom...ista stvar i za one užasne hemeroide, plus svinjska mast za njih.

• summerchild
    15. Svibanj 2017. 11:10

Ofnica

Emma mislim da to rezanje u zg nije praksa, ali ako me budu cvaknuli mislim dacu mazati kantarionovim uljem i metati tufere, i sjediti na onom krafna jastuku s rupom…ista stvar i za one užasne hemeroide, plus svinjska mast za njih.

Rezu i u zg kad je potrebno :( 
    Cula sam da zato par tjedana prije poroda treba masirati medjicu..onda kao ne dolazi do pucanja ni potrebe za rezanjem..

mici_0555
    15. Svibanj 2017. 11:18

OGGT report. Ako neko ide u Runjavinovu preporuke- ne morate dolazit prije- u 7.15 počinju s vađenjem i predaš u kučici uputnicu i prva si na redu jer trudnice imaju prednost. Babci čudno gledaju al sestre se toga drže..
    Od sestra koje vade najbolja je jedna s smeđom kosom do uha..uzmu jako malo krvi tak da to nije problem..
    Meni se naravno opet vrtilo ko uvijek tamo i to 3 min nakon vađenja- već znam pa legnem kod njih na krevet i čekam svaki put.
    Tekućina je ok jer sam bila gladna ko pas pa i taj šečer mi nije bio odvratan. Vade 3 put svaki sat iz vene al jako malo i tanka je igla. E da i wc sapun i dezinfekcijsko sredstvo obavezni jer nemaju ništa po wcima i hrana za nakon 3.vađenja i to je to..
    Sretno onima koje tek idu, nije strašno glad je najgora...mene za kraj šefica oprala kao da sam joj postala nepouzdana jer sam javila da ću kasnit al ostat duže...došlo mi da joj kažem da mi ona vadi krv na tašte 3 put poslje 4 ako može...
    Ja zbilja ne znam kaj je s tim ženama...i to uvijek mi prigovaraju samo žene koje su majke..svima drugima normalno da moraš na pretrage...

Ofnica
    15. Svibanj 2017. 11:20

Da da, rezu kad je potrebno, ali nije uobičajena praksa. U statistici sv. Duha pise da je postotak epiziotomihe oko 5%. Tamo na porodu treba babicu moliti da sto vise masira da se ne treba rezati. Doma to sam tesko raditi, a svaka čast muževima koji imaju za to želudac...moj bi pao u nesvjest.

• summerchild
    15. Svibanj 2017. 11:34

Mici: u dom zdravlja zapad trudnice isto imaju prednost i odmah su na redu..ja stala u red jer mi se nikud ne zuri ali sestra me potjerala unutra :) tak je i meni ta glukoza ok jer bar malo zavara zeludac ;)
     a za seficu nemam rijeci pa sta je tim zenama? Umjesto da ima razumjevanja i da te ohrabri i podrzi - ne razumijem. I onda se cude sto zene ranije odlaze na komplikacije. Mene su potjerali na komplikacije jer sam zavrsila u bolnici i sad sam doma, ali dok sam radila nikad nije bilo nikakvog problema samo sam trebala reci dan prije da idem obavljat nekaj (a imam sefa). 

• summerchild
    15. Svibanj 2017. 11:36

Ofnica

Da da, rezu kad je potrebno, ali nije uobičajena praksa. U statistici sv. Duha pise da je postotak epiziotomihe oko 5%. Tamo na porodu treba babicu moliti da sto vise masira da se ne treba rezati. Doma to sam tesko raditi, a svaka čast muževima koji imaju za to želudac…moj bi pao u nesvjest.

Svidja mi se ovaj postotak epiziotomije na sv. Duhu..nadam se da necu biti u tih 5%. 

mrva2017
    15. Svibanj 2017. 11:59

summerchild

Ofnica

Emma mislim da to rezanje u zg nije praksa, ali ako me budu cvaknuli mislim dacu mazati kantarionovim uljem i metati tufere, i sjediti na onom krafna jastuku s rupom…ista stvar i za one užasne hemeroide, plus svinjska mast za njih.

Rezu i u zg kad je potrebno :(
    Cula sam da zato par tjedana prije poroda treba masirati medjicu..onda kao ne dolazi do pucanja ni potrebe za rezanjem..

Nama su u Petrovoj rekli za to masiranje medice ali je i rekao da naravno opet mozes popucat.. to ti nije uvjet... i da rezu samo kada procjene da je potrebno... nije to vise ko prije da se svaka reze samo zato sto je prvorotkinja...

Tamara..
    15. Svibanj 2017. 12:12

Joj zene , ja sam opet u brizi , imam te bolove u sredini stomaka i blizu zeludca, npr spavam na boku i kada se idem okrenuti to boli jako da me budi, kada mirujem u ok pozi na boku to ne osjetim ... To je neka bol pa ko kamenje u stomaku nekad zatezanje ... Ali nije nista u doljnjem dijelu pa me to tjesi ... Imate li vi takve bolove ? I ja idem sutra na ottg nadam se da ce ok proci ... U Rijeci rezu međicu ako je bas potrebno , ali mozes odbiti nista ne rade bez tvog pristanka .. Hmm cini mi se da Pinkice nesto dugo nema

.

Tamara..
    15. Svibanj 2017. 12:18

meni su rekli da se bivacin vise ne moze kupiti

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.