Još da smo u istom rodilištu… Ali evo, možemo usporediti naše i bebine aktivnosti. Ne znam kako tvoj, ali moj je prilično lijen. Ne da mu se baš svaki dan komunicirati samnom. U nedjelju kao lud skakutao, a jučer i danas jedva da mrdne. Šta kažu druge cure je li to ok? Ja naravno uvijek u brigu.
Moj je aktivan kad god mirujem (sjedim, lezim) ali ponekad ni tad i onda se malo zabrinem, pa ga probudim hranom ;) al svaku vecer i ujutro lupa po bubrezima, zeludcu ili samo onako kud stigne :) kad sam u pokretu onda miruje..kazu da je to zato sto ga onda ljuljuskamo pa ga to uspavljuje. I skuzila sam da miruje kad je puno ljudi oko mene i glasni su. Imam frendicu kojoj je beba bila citavo vrijeme mirna u trbuhu a sad je mali vrazicak, tak da se ne brini ;)
Kokice hvala za info. Super za vaša kolica, mi svoja jos cekamo…prevagnula je garancija od 24mj i dostava 8 umjesto 30 eura. Ali mi smo htjeli po narudžbi, košara nema bijelu nego crnu plastiku i crno-sivu u ramu, tak da toga nema na skladištu u Poljskoj nego moraju slagati.
Lagertha mom bebacu je jucer procijenjeno 3000g, a prije 3,5tj 2000g, tak da je tvoj mali sad vec sigurno preko 3,5kg! Upravo to sta si napisala, ja sam stavila u tu malu torbu, zgurala sam hihi!
Kokice ti nam falis u tablici onda! Ti si znaci iza Lagerthe!
Ofnica od kud si narucila kolica? Ja planiram iz slovenije sa bomboo isto Bebbeto Murano al u sivoj boji..rekli su mi da se ceka 6-8 tjedana.
Kokice jesi li mozda isla na tecaj u Merkur i treba li suprug na tecaj?
Jesam u drugom mjesecu. Receno je da suprug ne mora na tecaj ali moramo sami kupiti jednokratno odjelo.
Super,hvala ti!Pitala sam prosli tj.za tecaj ali kazu da neznaju kada ce biti...razm dal da idem u dom zdravlja ili u bolnicu.S obzirom da cu tamo roditi nekak bi vise voljela tamo ici
24.08.2017.
https://lbdf.lilypie.com/jOHCp1.png
Pandiceee cestitke na bebici i brzi oporvak vam zelim
Malo ne procitam i odma sam u velikom zaostatku , ali volim kada vidim dobre vjesti..
Ja sam danas bila na tecaju prvi dan i stvarno sam odusevljena sestrama i primaljom ako budu samo 3O posto od toga na porodu ja cu biti presretna ... Onaj stolcic sam totalno drugacije zamisljala tako da nista od toga , jedino sto sam predkraj cula da se krevet moze oblikovati poput stolcica to mi se vec svidja... Dali je netko razmatrao porod u vodi od vas?
Ja mislim da ja do kraja necu znati kakav porod zelim, jer na klasicnom ide epiduralna, a na stolcicu i bazenu ne ..
A u jedno sam sto posto sigurna ako idem na umjetne trudove odma hocu epiduralnu xD
Samo necu uspjeti ici na sve termine tecaja jer moram 45 min busom ici do Rijeke...
Curke zelim vam sretne ove dane pred porod, jer biti ce sada svaki cas novih bebica :D Neka imate brz i sto manje bolan porod :-*
Eh da sto se tice bebinih pokreta, moj je ja mislim mala ljencina, ali nekad opet je bas zivahan.. Stvarno nema neku konstantu osim sto je svaku vecer oko pola 1 u akciji to je jedino sto sto posto znam :D
Bila sam danas kod ginekologa i beba je uredu, a ja predebela OPET sam dobila 4kg tako da vec imam 14 kg plusa ... Tuzna sam zbog toga i potruditi cu se jos vise ... Najgore je sto nemam bas finacija za prehranu kakvu bi trebala imati ... Ali uskoro cu imati pecnicu pa cu moci puno zdravih stvari raditi i izbaciti ulja i bijelo brasno pa sam sretna :D
Joj mene su strije bome napale po nogama dosta i malo na bokovima ...
Summerchild, mi smo naručili sa stranice Mali Vragci. Dostava 8-9tj, ali ce nam se odužiti na neki 11-12tj. Naručili smo i platili bankovnom doznakom jos 22.2. tako da bi trebalo stici svaki cas...bitno mi je zbog jajeta za izlazak iz bolnice.
Tamara probaj vise kuhati na lešo...ima puno zdravih stvari koje se mogu napraviti kuhajući, bez korištenja ulja i pećnice. Ja zapravo rijetko koristim pećnicu. Evo par jeftinih zdravih prijedloga...rižota s povrćem i mesom, krpice sa zeljem, varivo s mrkvom, graskom i noklicama, kuhana palenta uz neki saft, salate s kuhanim krumpirom i jajima...uvijek mislimo da se hrana najbrže pripremi prženjem, međutim kuhanje i dinstanje je zapravo najzdravije.
Ja sam vec budna a ne moram na posao.Nocas sam svakih sat vremena isla na wc tako da prakticki nisam ni spavala.Znam da sam vec pisala ali me brine pa da ponovno pitam, jel ima od vas neka problem s prekomjerenim pijenjem vode.Dnevno popijem oko 10 litara, hranim se zdravo, ne jedem slano, ljuto ne volim, strah me da voda ne ispere te vitamine koje unesem pa beba nista hranjivo ni ne dobi.Jel moze tolika voda nastetiti bebi? Samo nocas, kako sam se dizala na wc sam popila oko litru i pol, a netko toliko ne popije tokom cijelog dana.
Ja ću gotovo sigurno uzeti epiduralnu ako ću moći. Tamara, 45 minuta ustvari nije puno putovanja. Ja sam cijelu srednju školu putovala preko 45 minuta u srednju i na faks. Istina, nisam bila trudna Drži se što se tiče prehrane. Možda da malo smanjiš prženo kako ti je Ofnica rekla i meso i kruh. Meso ima dosta kalorija, a svježi sir i jaja imaju isto puno proteina. Grahorice su isto super i mogu se jesti bez mesa kao cjeloviti obrok. Kruh ni ne treba ako jedemo tjesteninu ili rižu taj dan. Ja sam isto puno dobila do sad, 16-17 kila.
Tamara, mislim da je pecnica u prehrani zapravo i najnezdraviji nacin pripreme hrane. Sve na lešo ti je puno puno zdravije, još ako u to sve skupa ubaciš povrće.Sada kreće jako puno povrća, znam da su cijene u početku malo paprene, ali recimo u lidlu uvijek imaš neke akcije, pa si uzmi. Mala Ruzica, 10 litra vode? To nisam u životu čula!Jesi toliko puno pila i prije trudnoće? Mislim da nije dobro ni premalo ni previše. Ja konkretno pijem premalo tekućine generalno, ali evo trudim se.Ja sam sada na +7, 32i tjedan. Jedem raznovrsno, a moram priznat da mi se baš jede junk, ali odolijevam. Nekad si priuštim ponešto, ali u principu jedem kuhano, pečeno vrlo rijetko,Kruh skoro pa uopće ne, ali zato tjesteninu obožavam, a i pohano meso sada u ovoj trudnoći.
Summerchild dobordošla:-)
Sortiraj odgovore
Najstariji