Ne rađam, spavala samEto ako jespavanje pokazatelj skorašnjeg poroda, onda će mi pući vodenjak svaki tren.
Jučer sam bila na rođendanskoj zabavi do kasno (da ne bi bilo zabune bili smo do pola 11) pa sam se ujutro rano ustala kad je mužu zvonil sat oko 7 i onda kad je on otišao na posao smo pas i ja opet ubili oko sat-dva. Možda mi tijelo skuplja snagu za porod
Cure, jel vi znate koje pelene imaju ono nešto za pupak i što je to točno? Vjerojatno broj 1? Ja mislim da sam ja kupila krive: New Baby dry (2) i mislim da na njima nema to nešto za pupak. U Vinogradskoj koliko sam shvatila nejde velika torba samnom na porod, pa zato imam ruksak, a i da mi je sve pri ruci što mi treba - da ne trebam kopati po velikoj torbi. Mislila sam možda uzeti još neku jednokratku kvalitetniju britvicu iako se ja i tako brijem dole po ljeti - najviše zbog trčanja i nije mi teško se obrijati na slijepo
Dobra si… Ja sam si jucer mislila dok sam pokusavala virnut kaj radim, kak cu to na slijepo za koji dan. Mislim da ce to muz obavit umjesto mene doma priej nego kaj krenemo u bolnicu dok zagusti.. Makar mozda bolje ne tko zna u kojem ce stanju bit u glavi… Tak da bolje mi je da naucim naslijepo do osmog mjeseca.
Ja to radim po ljeti već nekoliko godina pa sam isto na početku gledala, ali već odavno više ni ne gledam - jedino kad mi sad dok sam trudna ruke više nisu tako duge
Problem je ako bumo morale pod hitno u bolnicu (ako ne buš imala vremena za tuš doma) pa onda možda bolje kupit onu jednu niveinu britvicu koja ima onu kremu gore.
Ninche, tnx, e da - ove nemaju taj navel-friendly shape. Ne znam da li je to uopće nužno. Budem vidjela kaj bu mi rekli u bolnici.
Trebam poceti piti zeljezo!Dal je svejedno koji sirup uzmem?Dok je napisala Ferrum lek!Ne znam....Kaj nije sve to isto?
Miris malih beba je zapravo miris raja
💟buhtlica 8.6.2017
💟sefica 22.11.2011
💙moj car 21.10.2009
Jep Ofnice, ja ustvari nisam ni sigurna za koje rodilište treba to odijelo, ali je babica rekla za neko da treba (sad sam našla na internetu da je Merkur taj).. ali znam za Vinogradsku da su izričito rekli da ništa ne treba osim tih stvari s popisa. Ovdje ima taj popis: http://rodilista.roda.hr/rodilista/rodilista-u-hrvatskoj/zagreb/kbc-sestre-milosrdnice,-rodiliste-vinogradska.html
Ovdje je za Sv. Duh, ali piše samo što treba ponijeti za bebe: http://rodilista.roda.hr/rodilista/rodilista-u-hrvatskoj/zagreb/klinicka-bolnica-sveti-duh,-rodiliste.html
Kod Vinogradske piše izričito da za bebe ne treba nositi "ništa". Na jednom forumu sam pročitala da za Sv. Duh nejde velika torba u rađaonicu već samo mala, ali je iskustvo iz 2017 pa se to možda promijenilo.
Ma na kraju sam strpala sve u malu torbu veličine ruksaka, koferić sam bacila natrag u ormar, i dodatno stvari jos spremila u jednu vrećicu koju ce mi dragi donijeti sutradan...ekstra spavaćice, ručnike, dodatne uloške etc.
Mislim da i ne kupim to odijelo, dat ce ga oni tamo ako ih molimo, pa nece valjda pravit probleme da zbog odijela ne puste pratnju u rađaonu. Uostalom dam im na licu mjesta 50ak kuna ako bi trebalo...
Mamika meni je ginica prepisala željezo tablete na recept, za sirup ne znam..,
Ma na kraju sam strpala sve u malu torbu veličine ruksaka, koferić sam bacila natrag u ormar, i dodatno stvari jos spremila u jednu vrećicu koju ce mi dragi donijeti sutradan…ekstra spavaćice, ručnike, dodatne uloške etc.
Mislim da i ne kupim to odijelo, dat ce ga oni tamo ako ih molimo, pa nece valjda pravit probleme da zbog odijela ne puste pratnju u rađaonu. Uostalom dam im na licu mjesta 50ak kuna ako bi trebalo.
To je super ideja, ali mene je strah da ne bi rodila kasno na večer i onda mi je dugo čekati do idućeg dana u 16 da mi muž donese ostatak stvari. Razmisliti ću još o tome danas da bar neke stvari prebacim u vrećicu za muža za idući dan jer za porod + prvi dan mi definitivno treba: medicinska dokumentacija, 2 spavačice, 2 ručnika, voda, grickalice, kila uložaka , 2-3 mrežaste gaćice, higijenski pribor...
Znaci ja kao da bolujem od narkolepsije,ne mogu se oporavit od random obiteljsko okupljanje-svatovi-krizma vikenda.Nocas sam zaspala na wc-u,samo sam se nakratko naslonila i gotovo,ne mogu nikako doc sebi 😑 Zdjelica i ledja me ubijaju,kao da ce mi popucat sve,imam osjecaj kao da cu se sad porodit.
Cure iz osijeka,ne znam koliko ste zainteresirane za alternativne nacine poroda (kada,stolac) al mi smo bili prosli tjedan na tecaju i cini mi se da to bas nije zastupljeno zbog manjka interesa sa strane rodilja,ja sam cijelo vrijeme kontala da to ni ne spominju vec da stoji tamo i skuplja prasinu jer se nikome ne da na taj nacin poradjat ali sestra koja je vodila predavanje je bas dosta paznje posvetila tome tak da ono,sad i o tome razmisljam.Ne znam koliko ste skontale sta sam napisala 😂
Trebam poceti piti zeljezo!Dal je svejedno koji sirup uzmem?Dok je napisala Ferrum lek!Ne znam….Kaj nije sve to isto?
Ja pijem taj sirup i fkt mi je ok. Fin je, nemam zatvor i nalazi su mi nakon 2 bocice vec bolji
https://lb1f.lilypie.com/XPQ8p2.png
Trebam poceti piti zeljezo!Dal je svejedno koji sirup uzmem?Dok je napisala Ferrum lek!Ne znam….Kaj nije sve to isto?
Ja pijem taj sirup i fkt mi je ok. Fin je, nemam zatvor i nalazi su mi nakon 2 bocice vec bolji
Kolika mu je cijwna?Vidjela sam neke po 150 kn...Ne znam tocno koje
Miris malih beba je zapravo miris raja
💟buhtlica 8.6.2017
💟sefica 22.11.2011
💙moj car 21.10.2009
Sortiraj odgovore
Najstariji