Eh da sto se tice bebinih pokreta, moj je ja mislim mala ljencina, ali nekad opet je bas zivahan.. Stvarno nema neku konstantu osim sto je svaku vecer oko pola 1 u akciji to je jedino sto sto posto znam :D
Bila sam danas kod ginekologa i beba je uredu, a ja predebela OPET sam dobila 4kg tako da vec imam 14 kg plusa … Tuzna sam zbog toga i potruditi cu se jos vise … Najgore je sto nemam bas finacija za prehranu kakvu bi trebala imati … Ali uskoro cu imati pecnicu pa cu moci puno zdravih stvari raditi i izbaciti ulja i bijelo brasno pa sam sretna :D
Joj mene su strije bome napale po nogama dosta i malo na bokovima …
Sto se tice prehrane imas u Lidlu one raznirazne mixeve povrca-850 grama oko 16 kn!To ti ja kupujem,ima u tome za dva-tri puta,ovisi koliko radis!Najvise volim to sa rizom i zelenom salatom-ni meso mi ne treba!!Ubacim i u varivo-koje god da radim!Povrce trenutno mi je jako skupo zato to uzimam!
Miris malih beba je zapravo miris raja
💟buhtlica 8.6.2017
💟sefica 22.11.2011
💙moj car 21.10.2009
Drage cure, nažalost nisam uspjela čitati nista ovih dana, pa
ću samo napisati kakva je kod mene situacija.
mi smo domeka i jako puno beba papa, a dojenje je zbilja zahtjevno i kod mebe bolno. Kada malena počne sisati ja lijem suze. Napravila mi je malene ragade, ništa strašno ali ja još imam malo bradavice uvučene pa teško to hvata, tako da se s time borimo. Ja se oporavljam od šivanja ali još uvijek ne mogu sjediti, jedem stojećki.
savjeti oko uložaka u bolnici, jedan chhickov i jedan vir 80, meni je to bilo super, nijednom nisam iskrvarila preko toga.
u toj kombinaciji alwey nije potreban ili nesto slično. Mrežate gačice, bile mi dovoljne 3 kom. Svaki dan sam obukla jedne i bilo super.
Hej definitivno nabavi Purelan. Njega ne moras brisat sa bradavica. I ako nebu islo stitnike za bradavice. Sister je sve isprobala i kaze da us MAM joj bili najbolji. To sa bradavicama je kod nej bilo fakat strasno plakala je i ona i beba.. Drzi se..
Ima i u DM mast za bradavice!Njihova i od Biobaze!Koliko vidim ovo muci puno dojilja!
💟buhtlica 8.6.2017
💟sefica 22.11.2011
💙moj car 21.10.2009
cure, koje ste spremile torbu - jel moža koja slikat da vidim veličinu torbe? baš me to brine, da ne uzmem preveliku...
ručnik ste spremile onaj veliki što doma koristimo nakon tuširanja ili neki manji; plus naravno mali za ruke? ja bih najradije uzela 3 ručnika različitih veličina da imam....
netko je jutros pisao o nespavanju.... od ponoći do 6 nisam oka sklopila... i onda zaspala do pola 9...
Cure dobro jutro! Evo čitam od jucer od svog zadnjeg posta, stvarno ste aktivne!
Ja se evo vec par noci dižem samo jednom piškiti i ne pijem vode po noci kao Ružica, nego piskim cak po mraku u wc-u i vratim se kao zombi u krevet. Prije sam se vise puta dizala, ali sada samo jednom...i ne muci me nespavanje hvala Bogu...corkica od ponoci do 9 ujutro.
Ružice prekontroliraj šećer...
U vezi tih masti sa cikice, frendici mi je padao purelan jer joj je bio tvrd nego je uzela isto takvu mast iz dm-a jer i nju beba smije u usta. Bas sam neki dan bila kod nje, koristi šeširiće ili leptirice, kak se vec veli, i beba Papa kao velika preko njih!
Kockice lijepo da si se javila...mazi se samo i ako imas problema s mlijekom da ti ne ide, navodno je najbitnije tuširanje jako toplom vodom i metanje toplih obloga na cicke da se otvore mliječni kanali, naravno plus masaža ciceka.
Mrva zelena je za nosit odmah, a crnu vrećicu ce mi donijeti muz drugi dan. Jos cu samo u običnoj vrećici ponijeti 2 flasice vode i grickalice za rađaonu.
Evo sta sam ugurala u zelenu: 2 spavaćice, 2 ipanema gumene japanke, 1 ručnik normalni, 1 mali, wc papir, 4 chicco uloška, 2 mrežaste gaće, grudnjak za dojenje i 2 tufera, podlogu za ispod guze, sokne, kozmetička torbica sa svim mini pakiranjima kozmetike, vlažne i papirnate maramice, blokić i olovka, i jos moram punjač i dokumentaciju zdravstvenu. Ne znam kak je sve stalo.
A u crnoj je jos ekstra ručnik, 10 uložaka i 3 mrežaste gaće, virovi ulosci, jos tufera za cice, podloge za ispod guze. A robu za mene i bebu ce muz donijeti zadnji dan, to jos nisam stavila u vrećicu.
Da oduvjek pijem toliko vode, prije je to bilo oko 8 litara, a sada je 10.U trudnoci sam vec tri puta isla vaditi za secer, sto zbog vode sto zbog toga sta mi je baka imala secer a tata ima, ali nije strasno on to samo tabletama regulira.
Koskica drago mi je sto si se javila, i mene je strah te boli i da zbog toga ne odustanem.Ali koliko sam citala samo treba biti uporan i bol prode za dva tri tjedna.
Moja beba je dosta aktivna vjerojatno pliva u svoj toj vodi koju popijem 😥
cure, koje ste spremile torbu - jel moža koja slikat da vidim veličinu torbe? baš me to brine, da ne uzmem preveliku…
ručnik ste spremile onaj veliki što doma koristimo nakon tuširanja ili neki manji; plus naravno mali za ruke? ja bih najradije uzela 3 ručnika različitih veličina da imam….
netko je jutros pisao o nespavanju…. od ponoći do 6 nisam oka sklopila… i onda zaspala do pola 9…
Ja sam uzela dva velika rucnika i dva mala-nek se nadje!
💟buhtlica 8.6.2017
💟sefica 22.11.2011
💙moj car 21.10.2009
Mrva zelena je za nosit odmah, a crnu vrećicu ce mi donijeti muz drugi dan. Jos cu samo u običnoj vrećici ponijeti 2 flasice vode i grickalice za rađaonu.
Evo sta sam ugurala u zelenu: 2 spavaćice, 2 ipanema gumene japanke, 1 ručnik normalni, 1 mali, wc papir, 4 chicco uloška, 2 mrežaste gaće, grudnjak za dojenje i 2 tufera, podlogu za ispod guze, sokne, kozmetička torbica sa svim mini pakiranjima kozmetike, vlažne i papirnate maramice, blokić i olovka, i jos moram punjač i dokumentaciju zdravstvenu. Ne znam kak je sve stalo.
A u crnoj je jos ekstra ručnik, 10 uložaka i 3 mrežaste gaće, virovi ulosci, jos tufera za cice, podloge za ispod guze. A robu za mene i bebu ce muz donijeti zadnji dan, to jos nisam stavila u vrećicu.
Hvala ti.
Ja sam s tom torbom odlucila sto manje, ionako ce mi muz i sister dolaziti svaki dan pa donesu cisti ručnik i spavaćicu, a zmazano nose doma...da se ne pretrpavam, a cula sam da sestre gore šize kad se nose torbetine pa one to sve moraju prenašati...
Ja sam s jesenskih beba, pa sam sam tu da vas pozdravim i da vam pozelim srecu! Onima koje su rodile i onima koje to tek ceka! 😊
Ne bojte se nicega! Porod jest bolan al zaista brzo prodje i brzo se zaboravi. Prva tri mj s bebom su dosta zahtjevna, posebno prvorotkama, no i to vrijeme proleti za tren. Imala sam grozne ragade na bradavicama i najvise mi je pomagala mast Purelan i kad namazem hodala bih bez grudnjaka da se to sto prije osusi i zacijeli. Nisam htjela kupiti adaptirano mlijeko, jer da sam ga imala doma, u kriznim situacijama bih sigurno posegnula za njim. ☺ I uspjeli smo! Dojili smo punih 14 mj! Poslije to postane uobicajena rutina o kojoj se ne razmislja puno. A uzivas gledajuci kako dijete brzo raste!
Danas imam dvogodisnjaka i trudna sam 20 tjedana s curicom. 😊 Zelim vam skolski porod i ostatak trudnoce!
Sortiraj odgovore
Najstariji