Ljetne bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    05. Svibanj 2017. 17:37

Hola cure :)
    malo sam u guzvi pa ne stignem procitati nista od mog zadnjeg posjeta jer vidim da ima dosta :D ali dosla sam jer sam cula da imamo prvu bebicu  koskica cestitaaaaaam od srca. Malo su te bome namucili ali barem nije pre dugo trajalo. Zelim ti brz oporavak i uzivaj u najljepsem daru <3 
    Uf, uf ja sam next odbrojavam 10 dana do termina, iskreno svaki dan se nadam i ocekujem kad ce vise krenuti :D :D muz mi svaki dan s posla salje poruke "jel da dodem doma?" "jel dolazi beba?" haha 

Sve mogu u Onome koji me jača <3

• Anjaaa
    05. Svibanj 2017. 18:11

Pozdrav cure! Koskice čestitam od srca, super si brzo to odradila za prvorotku, bravo! Baš mi je drago da je stigla prva bebica
    Ja vas čitam i pratim cijelo vrijeme ali se nisam javljala. Nisam imala volje za ništa, jako teško i stresno razdoblje je iza mene zadnjih dva tjedna.. Pila sam tablete za smirenje što nisam nikad u životu, ma baš užas. Beba je hvala Bogu dobro, prošli tjedan obavili uzv i imala je 550 grama, curica potvrđeno. Jadna što je sve prošla samnom
    Dolazila sam vas čitati za utjehu, malo ste mi skrenule pažnju sa svega.

Mene zanima plan porođaja i svakako mislim napraviti neki, ali mi se rodin ne sviđa baš. Preopširan je i kao što Ofnica kaže, nema pitanja o cjepljenju što mi je važno. Ja bih sastavila neki kraći. Zna li netko da li to mogu sama napisati na jedno stranici? Ili ako netko ima neki kraći, molila bih link.
    Što se tiče kanti s kasetama za pelene, po meni je to dobro smišljen trik da bi netko zaradio dobre pare na tome. zbilja vam nije neophodno. Ja ne koristim jednokratne, ali papirić s kakicom bacim u običnu kantu s poklopcem u kupaoni i kad muž dođe s posla ode bacit u kontenjer. I tako ne boravim cijeli dan u kupaoni i otvoren je prozor pa ne osjetim smrad.
    Mrva, mogu mislit kako ti je s tako niskim tlakom, užas! Ja danas imam neke bolove u trbuhu, vjerojatno jer sam stalno u pokretu zadnjih dana, pa sad malo odmaram.

Maja 3
    05. Svibanj 2017. 18:29

Anjaa,sto ih ne bacas u skoljku? Ja ukakane papirice bacam u skoljku,a u kanti mi stoje pelene za pranje..

Ofnica
    05. Svibanj 2017. 18:39

Ja osobno necu praviti plan porođaja...sve sto imam reci, iskomunicirati cu babici i doktoru kad dođem u rađaonu. Meni je osobno bitno da se beba prati na ctg-u, mi oni govore sta moram raditi u kojem trenutku tj. da vode porod i da pupčane vrpca ispulsira do kraja u bebu, i naravno kontakt koza na kozu odmah po porodu. A epi ako stigne djelovati. 
    Apropo cijepljenja, ja cu isto dati pristanak na cijepljenje sad za ovo prvo cjepivo u rodilištu. Lagertha i ja sam razmišljala kao ti...zakonom je obavezno...je, pod uvjetom da roditelji dobiju sve potrebne informacije kako cjepivo djeluje i pod uvjetom da doktori stoje iza cjepiva...a obzirom da to jos uvijek nije slučaj u našoj vrloj državi, zabrinuti roditelj ima pravo ODGODITI cijepljenje dok ne dobije sve potrebne info. Dakle nije riječ o odbijanju. Nije sve crno bijelo, bitno je dobro informirati se, ali sigurna sam da svi mi zelimo najbolje za svoje bebe, zato cu ja sad potpisati pristanak za cijepljenje, a za dalje cemo vidjeti u kojem ce to biti trenutku. 
    Vjerujem da zbog te zakonske odredbe koju navodiš, to pitanje ne stoji u planu...sve kuzim.

05. Svibanj 2017. 18:43

Anja nemamo svi prozor u kupaoni 
    Što se tiče plana to i je smišljeno da si uzmeš pojedina pitanja koja su ti važna i sama ih staviš na papir po svojoj želji. Npr. ja uopće nisam stavljala klizmu i brijanje jer mi to uopće nije važno. Također taj plan nisu radile samo Rode, upravo sam našla podatak tko je to radio: Na stranici http://www.roda.hr/article/read/plan-porodaja možete pogledati kako izgleda plan porođaja prilagođen hrvatskim uvjetima, a koji je predložila radna grupa sastavljena od liječnika specijalista, članova Hrvatskog društva za perinatalnu medicinu, predstavnika Ministarstva zdravstva, primalja i članica Udruge RODA. 

Našla sam i ovaj plan (tu spominju cijepljenje): http://www.prirodanporod.com/wp-content/uploads/2016/12/planporoda.pdf
    Ja radim svoj u wordu. Napisala sam kao naslov: "PLAN PORODA - Ime Prezime" i ispod natuknice:
    Pod uvjetom da moj porođaj protječe normalno i bez komplikacija te ako se ne odlučim za epiduralnu analgeziju:
    [ul]
    [li]Želim se tijekom trudova neometano kretati, koliko će biti moguće[/li]
    [/ul]
    Ako postoji mogućnost te ako se ne odlučim na epiduralnu analgeziju, želim koristiti sljedeću opremu:
    [ul]
    [li]Porođajni stolčić[/li]
    [/ul]
    [ul]
    [li]Lopta[/li]
    [/ul]
    Itd.
    Na kraju ću samo staviti onaj dio iz Rodinog pdf-a s potpisima.

Ofnica
    05. Svibanj 2017. 18:47

Anja sad sam tek pročitala da si imala jako stresno razdoblje...i sjetila se da ti je tata bolestan...nadam se da je bolje? Moj je evo 45.dan u bolnici isto, tako da mogu shvatiti bar djelomično kako ti je i kakve brige prolaziš. Drzi se!

05. Svibanj 2017. 18:53

Ofnice, sve 5, ja se ustvari slažem s tobom. Ima hrpa manje bitnih stvari u planu, ali to o cijepljenju nema... čitala sam o cijepivima i zaključila da neki ljudi misle da pojedina cjepiva nisu sigurna i da se djeca u npr. Njemačkoj cijepe s drugim markama cjepiva. Ja bih isto voljela da postoji mogućnost za moje dijete da se cijepi istim cjepivom kao ona u Njemačkoj pa makar morala platiti za to. No s druge strane nisam ni pobornik ne cijepljenja.
    Ja pišem plan porođaja, ali nisam sigurna da li ću ga ponijeti sa sobom. Ovako ću se čisto prisiliti da pročitam o svim tim postupcima i da donesem odluku dok još nisam u stanju euforije. Npr. mučim me trenutno što odlučiti ako ću morati na CR: spinalna ili opća...

mamika3
    05. Svibanj 2017. 18:58

Sundi

mrva2017

Cure,kako ste mi danas? Mene tlak ubija… bio je toliko nizak da sam se skoro srusila… 59/39…. dobro da mi je muz doma… sad sam vec dosla k sebi.. cim sam legla na lijevi bok u sekundi mi je bilo lakse…

Danas jebas pospani dan. Ja imam problem s tlakom inace mi je ful niski pa to osjetim. Kad idem kod doktorice hodam na 4 kat i onda mjeirm tlak i dode do 120/80 a nisam u kondi i zapusem se…

Bome je i meni tezak dan,sad sam tek k sebi dosla!Uzasno sam pospana,odspavala sat vremena!Ujutro sam napravila generalku kuhinje i kupaone,naravno,sve boli.....Sad lezim i odmaram!Znaci nije samo meni bljakav dan!

Miris malih beba je zapravo miris raja
    💟buhtlica 8.6.2017
    💟sefica 22.11.2011
    💙moj car 21.10.2009

mamika3
    05. Svibanj 2017. 19:00

Lagertha

Cure jeste vi razmišljale napraviti plan poroda? To su kao želje trudnice kojih se rodilište pridržava ako porod prolazi bez nekih problema. Rode su napravile super pdf:http://www.roda.hr/media/attachments/portal/trudnoca/plan_poroda_2010.pdf
    Dobro je to pročitati, čisto da čovjek vidi čega sve ima čak i ako neće raditi plan poroda. Nama je za taj plan poroda rekla perintologica u Vingradskoj i pitala nas je da li smo ga napravili. Nekako imam osjećaj da je i njima lakše kad žena ima želje i kad zna što želi. Na žalost, CTG-i koji prate bebine otkucaje su dosta nestabilni i rekla je da je veliki postotak problematičnih CTG-ova ustvari lažan i da oni moraju reagirati - napraviti nešto da ubrzaju porod (tipa drip i epizotomija) zbog tog CTG-a, a ustvari je sve uredu no nikako to nemreš znati.

Ja imam plan-doci u bolnicu i rodit uz zelju da bude sve u redu!😆

💟buhtlica 8.6.2017
    💟sefica 22.11.2011
    💙moj car 21.10.2009

mamika3
    05. Svibanj 2017. 19:03

Ofnica

Hehe toliko pitanja u tom planu u vezi porođaja i tretmana u vezi bebe, a niti jedno jedino pitanje u vezi pristanka na cijepljenje…a sto je po meni u rangu s pulsiranjem pupčane vrpce, zelim/ne zelim.

Moji su oboje redovno cjepljeni pa ce biti i ovo trece!Nisam nikad dizala prasinu oko toga!Imam frendicu koja se dvoumila oko toga,razg s pedijatricom....U zadnje vrijeme pino ljudi odbija cjepiti djecu sto je i cinjenica!

💟buhtlica 8.6.2017
    💟sefica 22.11.2011
    💙moj car 21.10.2009

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.