Je, je, to je današnje doba...mi smo se isto igrali vani i ništa nije bilo lipše od toga. a štaš, svako vrime nosi svoje. A dica su danas brutalna, i ne čudi me šta je došla sa idejom skidanja kg.
Cure,kako ste mi danas? Mene tlak ubija… bio je toliko nizak da sam se skoro srusila… 59/39…. dobro da mi je muz doma… sad sam vec dosla k sebi.. cim sam legla na lijevi bok u sekundi mi je bilo lakse…
Uf mrva, meni je isto ful nizak dok nisam trudna, ali mi se negdje od drugog tromjesečja povisil na neku normalu. To je prilično važno zbog epiduralne ako se odlučim. Trudnice s niskim tlakom ne bi smjele uzeti epiduralnu
Ja sam danas, malo kasno, napravila prvu masažu međice i popila prvi čaj od lista maline. Užas! Uopće ne mogu kak spada dosegnuti s palcima vaginu Al pronašla sam neki filmić u kojem žena objašnjava da se može i ispod tuša s jednim palcem stoječki, to ću nekako uspjeti, a ovo u ležećem položaju neću ni pokušavati više. Ako ću zbog te masaže imati i 1 šav manje, isplati se. I tako imam dovoljno vremena cijeli dan
Eto i mene je Koskica pogurala da se malo angažiram oko skorog poroda.
Što se tiče sljedeće bebe, ja mislim da će isto prva Pandica, a nakon toga da će me prestići neka od 2-3 cure koje su trenutno iza mene po terminu. Ja uopće ne osjećam nikakve pripremne trudove ni ništa.
Bambi34, mene je toga najviše strah, probati ću malog naviknuti na prirodu, izlete, sport u prirodi... ali kad već bude veći to će biti na njemu... neću mu moći kreirati dan zauvijek.
Cure jeste vi razmišljale napraviti plan poroda? To su kao želje trudnice kojih se rodilište pridržava ako porod prolazi bez nekih problema. Rode su napravile super pdf: http://www.roda.hr/media/attachments/portal/trudnoca/plan_poroda_2010.pdf
Dobro je to pročitati, čisto da čovjek vidi čega sve ima čak i ako neće raditi plan poroda. Nama je za taj plan poroda rekla perintologica u Vingradskoj i pitala nas je da li smo ga napravili. Nekako imam osjećaj da je i njima lakše kad žena ima želje i kad zna što želi. Na žalost, CTG-i koji prate bebine otkucaje su dosta nestabilni i rekla je da je veliki postotak problematičnih CTG-ova ustvari lažan i da oni moraju reagirati - napraviti nešto da ubrzaju porod (tipa drip i epizotomija) zbog tog CTG-a, a ustvari je sve uredu no nikako to nemreš znati.
Mrva, nazalost znam kako ti je s niskim tlakom! Meni je I inace nizak ali zadnje tromjesecje je jos gori. 90/50 skoro svaki dan od 12 koliko sam bila u bolnici kada su mi dnevno mjerili. Trudim se pit ogromne kolicine tekucine I jesti malo slaniju hranu ali nemabas nekog ludog pomaka...pazi se kad si vani da ti ne bi.pozlilo I ne idi nikamo bez vode I cipsa.
Curke, nego da vas pitam...vi koje imate problema s probavom, osjecateli zbog toga pritisak nisko u trbuhu? Mene nes kao stisce dolje zadnja dva dana, osjetim to samo kad sam na nogama a nisam sigurna jel probava ili kaj drugo.
Mrva, nazalost znam kako ti je s niskim tlakom! Meni je I inace nizak ali zadnje tromjesecje je jos gori. 90/50 skoro svaki dan od 12 koliko sam bila u bolnici kada su mi dnevno mjerili. Trudim se pit ogromne kolicine tekucine I jesti malo slaniju hranu ali nemabas nekog ludog pomaka…pazi se kad si vani da ti ne bi.pozlilo I ne idi nikamo bez vode I cipsa.
Curke, nego da vas pitam…vi koje imate problema s probavom, osjecateli zbog toga pritisak nisko u trbuhu? Mene nes kao stisce dolje zadnja dva dana, osjetim to samo kad sam na nogama a nisam sigurna jel probava ili kaj drugo.
Mene ti zna boljeti ispod cijelog trbuha, cesce na lijevoj strani. I znam da je zbog crijeva jer kad se olaksam vise ne boli... bas smo jadne...
Hehe toliko pitanja u tom planu u vezi porođaja i tretmana u vezi bebe, a niti jedno jedino pitanje u vezi pristanka na cijepljenje...a sto je po meni u rangu s pulsiranjem pupčane vrpce, zelim/ne zelim.
Ofnice, to je samo njihov prijedlog, pregled stvari koje možemo uzeti u obzir i pomoć trudnicama za prvu ruku. Probaj naći negdje drugdje tako opsežan primjer plana sa svim objašnjenjima na hrvatskome jeziku. Ja nisam uspjela, a voljela bih pročitati još takvih prijedloga plana. Naravno da ima nedostataka i da se možda nećemo svi složiti s njihovim objašnjenjima, ali isto tako ja stvarno cijenim osobu tj. udrugu koja je to napravila. Ako ti je nešto važno, a drugima možda nije... lako dodaš. Meni npr. cijepljenje uopće nije važno i naravno da želim da mi se dijete cijepi bez ikakve diskusije.
Ma svaka čast na njihovom trudu, nisam ja dala nikakve negativne komentare na plan, samo konstatiram činjenicu...nemoj me krivo shvatiti. Istina i Bog, svatko ima svoje prioritete, nekome je bitno da ima mir i tišinu, a netko bi želio muziku u rađaoni...ista stvar i s ovim drugim. Samo se čudim da se nitko nije sjetio tako bitnog pitanja, obzirom da je u žiži interesa brojnih roditelja. U svakom slučaju, cijenim trud autora tog plana!
Mislim da je to zbog toga što je odbijanje cijepljenja zakonom kažnjivo i krši se zakon: Ministarstvo zdravlja prekršajno ih je prijavilo jer su prekršili “obvezu imunizacije protiv bolesti utvrđenih programom obveznog cijepljenja djece školske i predškolske dobi” (članak 77. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti).
Ja se dugo nisam javljala. Nas je ginekolog ovaj tj prepao jer je posumnjao na zastoj bebe u razvoju pa me slao dodatno u bolnicu da provjere s boljim ultrazvukom,ctg i sve ostalo. I hvala Bogu sve je dobro,lažna uzbuna iako sam dva dana bila na iglama. Jedino sto je beba na zadak (a do prije 2tj je bila na glavu) pa se nadam da ce se okrenut. Htjela bi izbjec carski rez ako je ikako moguće
Sortiraj odgovore
Najstariji