Meni ta glukoza nije bila niti približno strašna ko što sam mislila da će biti. Popila skoro pa bez problema jer i inače volim slatko. Svi na poslu se doslovce križali kad su gledali koliko ja šećera stavljam u tursku kavu. To čekanje od 2 sata mi je bilo puno gore, ali sam preživjela nekako. Danas baš zvala ujutro sestru od gin i kaže da je sve ok s nalazom. Jedva čekam idući pregled da vidim kolike su točno vrijednosti jer sam ja zbunjola zaboravila pitati, a bilo mi glupo malo zvati samo zbog toga opet.
Mamika, koeficijent olakšice za sve mora biti isti...na taj način se postiže pravednost. Nije istina da su oni s većim plaćama imali veću poreznu olakšicu jer se koeficijent obračunavao uvijek na istu osnovicu, bilo da se radilo o osobi s bruto 5000 ili s 20000. Tako da nije točan tvoj navod da oni s većim placama imaju vece porezne olakšice. S druge strane oni s većim primanjima su dodatno penalizirani jer sa svojom poreznom osnovicom upadaju i u vece porezne razrede oporezive po većoj stopi dok oni s manjim primanjima često i ne plaćaju porez na dohodak, a niti prirez. Tako da nije bas sve tako kako mislis...A i moram reci da sam se ja osobno krvavo naskolovala 12 godina s prosjekom 5,0 osim na faksu 4,9, i s VSS se izborila i itekako zaradila svoju placu, da bi mi stalno država otkidala, to je jako frustrirajuće. Ionako se dio mog dohotka prelijeva siromašnijima kroz veci porez. Naravno, oni s manjim primanjima ce reci da je to pohlepan način razmišljanja, ali pitam se: zašto mene država vise kažnjava jer vise zarađujem, tu nije zadovoljeno nacelo pravednosti ni jednakosti...uostalom ako računaš: onaj s brutom od 5000 plati puno manje poreza i u relativnom i apsolutnom smislu u odnosu na onoga koji ima 20000 bruto. A taj s tolikom placom očito radi puno odgovornije poslove da ga poslodavac hoce toliko platiti, nitko ne dobiva placu na lijepe oci i zato jer samo sjedi, bar ja osobno ne. Tako da nije sve bas tako crno bijelo...u svim ovim reformama najviše gube visokoobrazovani s plaćama nesto većim od prosjeka, zato svi i odlaze van, a država im dala besplatno školovanje. Tu je najgluplja država zapravo. Sorry raspisala sam se, ali svi mi vidimo nepravednosti u nekom smislu.
Porezna olakšica je ista za svako dijete, samo oni koji imaju veću plaću više se i osjeti promjena na neto isplati. Opet oni koji su na vrlo malim primanjima, imaju dječji doplatak. A u krajnjem slučaju oni koji imaju vrlo niska primanja i nemaju koristi od tog odbitka za dijete mogu ne koristiti dijete kao poreznu olakšicu i onda tražiti povrat poreza za isto. također ovisi i o tome imate li ugovorenu plaću u bruto ili neto iznosu.
Ofnica slažem se, vidim da smo u istom trenutku pisale :D
Ja sam valjda jedina koju ginekolog nije slao na OGTT...
Ofnica slažem se, vidim da smo u istom trenutku pisale :D
Ja sam valjda jedina koju ginekolog nije slao na OGTT…
možda te još pošalje.. i ja sam mislila da neću ići jer mi ništa nije spominjala prije.. ali evo, sad kad sam bila na pregledu sa 25 tjedana, rekla mi je da obavim do idućeg pregleda... tako da ću ići u 29.tjednu na taj pregled...
KFK ne bi ni mena da nisam rekla da ne želim opet jest onu dijebetičku hranu u bolnici. Doslovno sam mu rekla da to hoću napraviti da ovima u bolnici dokažem da su bili u krivu šta se tiče mog dijabetesa i da bolje stvari jedem. Samo se nasmijao na to i dobila uputnicu.
Mamika, koeficijent olakšice za sve mora biti isti…na taj način se postiže pravednost. Nije istina da su oni s većim plaćama imali veću poreznu olakšicu jer se koeficijent obračunavao uvijek na istu osnovicu, bilo da se radilo o osobi s bruto 5000 ili s 20000. Tako da nije točan tvoj navod da oni s većim placama imaju vece porezne olakšice. S druge strane oni s većim primanjima su dodatno penalizirani jer sa svojom poreznom osnovicom upadaju i u vece porezne razrede oporezive po većoj stopi dok oni s manjim primanjima često i ne plaćaju porez na dohodak, a niti prirez. Tako da nije bas sve tako kako mislis…A i moram reci da sam se ja osobno krvavo naskolovala 12 godina s prosjekom 5,0 osim na faksu 4,9, i s VSS se izborila i itekako zaradila svoju placu, da bi mi stalno država otkidala, to je jako frustrirajuće. Ionako se dio mog dohotka prelijeva siromašnijima kroz veci porez. Naravno, oni s manjim primanjima ce reci da je to pohlepan način razmišljanja, ali pitam se: zašto mene država vise kažnjava jer vise zarađujem, tu nije zadovoljeno nacelo pravednosti ni jednakosti…uostalom ako računaš: onaj s brutom od 5000 plati puno manje poreza i u relativnom i apsolutnom smislu u odnosu na onoga koji ima 20000 bruto. A taj s tolikom placom očito radi puno odgovornije poslove da ga poslodavac hoce toliko platiti, nitko ne dobiva placu na lijepe oci i zato jer samo sjedi, bar ja osobno ne. Tako da nije sve bas tako crno bijelo…u svim ovim reformama najviše gube visokoobrazovani s plaćama nesto većim od prosjeka, zato svi i odlaze van, a država im dala besplatno školovanje. Tu je najgluplja država zapravo. Sorry raspisala sam se, ali svi mi vidimo nepravednosti u nekom smislu.
Napisala si sve ono što sam ja htjela napisat, isto mi je tako. Slažem se u potpunosti!
Kfk o tom ja pricam...samo sto te moram na jednu stvar upozoriti...zakonski nije dopušteno placu ugovarati u netu, to bi značilo da sa svakim djetetom koje predstavlja poreznu olakšicu poslodavac ima pravi smanjiti ti bruto da bi ti neto ostao isti. Placa se u RH mora ugovarati u bruto iznosu, a i savjet svima, kad idete na razgovore za posao, uvijek svoja očekivanja izrazite u Brutu.
Moguće :)
Makar meni ova cijena 2 bodića 59kn i nije neka akcija...doduše, to je za ove benkice, možda bude i nešto jeftinije...zasad mi je nekako c&a dobar s cijenama bodića, a planiram zaviriti i u kik...
i za koji vikend opustošiti primark hahaha
Sortiraj odgovore
Najstariji